Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kabar

Citaat van: jerryke op 18 januari 2012, 11:51:24
Citaat van: Beastje op 18 januari 2012, 03:04:07
toen ik deze namiddag men chili con carne aan t' bereiden ,ge kent da groentjes fijn snijden paprikas, look,ajuin ,tomaten,en rood peperke.Alles was klaar en ikke proeven,had toch zeker nie een paar klein snippers van die kleine rode peper in men mond ,da was van men ........Fire in the hole


dan in het vervolg een korstje brood eten  ;D ....de kleinzoon die is net terug van Maleisië en daar is alles ook redelijk pikant en die raadde ze daar aan om je mond met bier te spoelen
Dat doe ik regelmatig zulle.

Beastje

Vandaag gestoofde witte kool met melk saus ,kalfscotelet en patatjes
Beastje

jerryke

Citaat van: Beastje op 18 januari 2012, 12:51:39
Vandaag gestoofde witte kool met melk saus ,kalfscotelet en patatjes


hier geen witte kool, maar boontjes erbij en er is nog wat appelmoes

Beastje

Vandaag preisoep,daarna kabeljauw haasje met puree en bladspinazie
Beastje

jerryke

Citaat van: Beastje op 19 januari 2012, 11:49:04
Vandaag preisoep,daarna kabeljauw haasje met puree en bladspinazie

:a_thumbsup_20: goeie tip voor morgen  ;D ;D ;D

Beastje

Hey Jerryke ge kookt precies ook graag he . :a_thumbsup_20:


witloof in de oven met patatjes

ingrediënten
de hamrolletjes:
•8 stronkjes grondwitloof
•8 sneetjes gekookte ham (3 à 4 mm dik)
•boter
•muskaatnoot
•1 snuifje suiker
•peper
•zout
de kaassaus:
•7 dl halfvolle melk
•250 g gemalen kaas
•30 g boter
•40 g bloem
•1 dooier (optioneel)
bereiding
de hamrolletjes:
•Met het puntje van een aardappelmesje verwijder je het harde gedeelte onderaan de witloofstronkjes. Snij een inkeping uit, zodat er geen blaadjes loskomen.

•Wie een stoomoven heeft, kan het witloof stomen. Zoniet, smelt een stukje van de klont boter samen met een beetje water in een brede kookpot. Schik de stronkjes witloof erin en zet het deksel op de pot. Gaar het witloof op een zacht vuurtje. Laat daarna het witloof wat afkoelen en knijp het vocht eruit. (Stevig knijpen!)

•Smelt vervolgens nog een klont boter in een pan op een zacht vuur. Bak hierin de witloofstronkjes tot ze goudbruin zien. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en een snuifje suiker.

•Schep de witloofstronkjes uit de pan en rol ze in de dikke sneetjes gekookte ham. Schik de witloofstronkjes in een ovenschaal.
de kaassaus:
•De basis van de saus is een roux. Smelt daarvoor 30 g boter in een kookpot en voeg de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend "opdrogen", maar let erop dat de roux niet aanbakt.

•Zodra je een lekkere biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt. Na voldoende lang roeren, bekom je een gladde bechamelsaus. (Vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen, voeg je wat extra melk toe.)

•Haal de pot van het vuur en meng de gemalen kaas door de saus. (Hou een deel kaas opzij voor de afwerking.) Voeg er een scheutje citroensap aan toe. Kruid de saus naar smaak met peper, zout en muskaatnoot. (Tip: Roer er een dooier door voor een extra glanzende saus.)
de afwerking:
•Giet de kaassaus over de witloofstronkjes tot ze helemaal bedekt zijn.

•Strooi de rest van de gemalen kaas over de ovenschotel.

•Plaats het gerecht ongeveer tien minuten onder de hete grill tot er een goudgeel korstje verschijnt.
Beastje

jerryke

Citaat van: Beastje op 20 januari 2012, 15:54:38
Hey Jerryke ge kookt precies ook graag he . :a_thumbsup_20:

ja heel graag zelfs en bakken nog liever  ;D ;D ;D

kabar

Citaat van: jerryke op 20 januari 2012, 17:46:04
Citaat van: Beastje op 20 januari 2012, 15:54:38
Hey Jerryke ge kookt precies ook graag he . :a_thumbsup_20:

ja heel graag zelfs en bakken nog liever  ;D ;D ;D
Mijn vrouw heeft gisterenavond nog een flantaart gebakken.

jerryke

Citaat van: kabar op 20 januari 2012, 18:17:12
Citaat van: jerryke op 20 januari 2012, 17:46:04
Citaat van: Beastje op 20 januari 2012, 15:54:38
Hey Jerryke ge kookt precies ook graag he . :a_thumbsup_20:

ja heel graag zelfs en bakken nog liever  ;D ;D ;D
Mijn vrouw heeft gisterenavond nog een flantaart gebakken.

lekker hé kabar ....als je vrouw het recept wil doorgeven, dan mag je dat altijd hier plaatsen.....dan kunnen wij die ook eens maken  ;D

Beastje

Vandaag tomatensoep mee ballekes,daarna Gegrilde scampi met ananas met rijst




Ingrediënten
Tartaar van ananas
1 ananas
2 limoenen
muntblaadjes
Looksaus
6 teentjes knoflook
3 Alpro Soya Cuisine
1 fijngehakte peterselie
2 mayonaise
Scampibereiding
1 kg scampi
Viskruiden
5 dl Vandemoortele arachideolie
1 verse dille

Bereidingswijze
.Pel de scampi en ontdoe ze van hun darmkanalen. Rijg ze vervolgens aan een spies. Marineer ze op voorhand enkele uurtjes in de marinade. Bak ze heel eventjes boven heet vuur. Wanneer ze roze kleuren, zijn ze klaar.

.Haal het vruchtvlees van de verse ananas. Snijd dit vruchtvlees in kleine stukjes en meng het met een beetje limoen en verse munt. Bewaar nog een beetje munt voor de afwerking.

Roer de room onder de mayonaise en kruid met een beetje peper. Pers de look uit over het mengsel en voeg de peterselie eraan toe. Meng alles goed. Laat het sausje een uurtje trekken voor gebruik. Deze saus is ook lekker bij lamsvlees of pita.

.Schik de tartaar van ananas op een bord aan de zijkant. Leg de gegrilde scampi-spies half op de tartaar en laat de looksaus druppelsgewijs over beide ingrediënten een lijntje trekken. Werk af met een blaadje munt en breng op smaak met peper en zout

Beastje

Flurk

Citaat van: Beastje op 26 oktober 2011, 12:09:28
Vandaag word het


Is dat nog te eten Beastje??? Er groeit al onkruid op. :oops:

Beastje

Beastje

Beastje

Vandaag patatjes met groen boontjes gestoofd met ajuin met kalfslappen
Beastje

jerryke

vandaag aardappeltjes, porei gestoofd en cordon bleu....als dessert gele pudding met muisjes

jerryke

ovenschotel met Chinese kool, puree en gehakt