Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mathieu

Citaat van: Micmac op 20 juli 2015, 22:38:22
Citaat van: kabar op 20 juli 2015, 22:22:42
Heb daarnet Bockworsten met choucroute gegeten. Lekker!

Hier in paal was het ook zoiets met riesling.

Ziet er heerlijk uit.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Mathieu

Citaat van: jerryke op 28 juli 2015, 00:22:11


mijn vriendin heeft cupcakes gebakken, lekker

Appelkaneelcupcakes

voor de cupcakes : 250 gr zelfrijzende bloem, 225 gr kristalsuiker, 5 tl kaneelpoeder, 110 ml zonnebloemolie, 2 eiren, 175 ml melk, 1 appel geschild in blokjes, 100 gr lichtbruine basterdsuiker .
Voor het glazuur : 25 gr ongezouten boter gesmolten, 4 el golden syrup ( ik neem honing) 2 el lichtbruine basterdsuiker .
Verwarm de oven op 180 gr. vet bakblik in voor 12 cupcackes ( bij mij zijn het wel 18 stuks geworden) . zeef het zelfrijzend bakmeel, de fijne kristalsuiker en 1 theelepel van het kaneel boven de mengkom.
Meng in een ander kom de olie, eieren en melk door elkaar. Roer dit door het mengsel van het zelfrijzend bakmeel, de fijne kristalsuiker en kaneel totdat ze net zijn gemengd ! Spatel de appels er voorzichtig doorheen.
Meng de lichtbruine basterdsuiker en de over gebleven kaneel.
Schep het beslag ik bakvormen, tot de bodem bedekt is. Schep een volle theelepel van de kaneelsuiker op het beslag. Doe er wat beslag over zodat de suiker net bedekt is. Herhaal met nog een theelepel kaneelsuiker. eindig met het overgebleven beslag.
bak de cupcackes 20 a 25 minuten in de oven tot ze goudgeel en gerezen zijn.
verwarm voor het glazuur de boter, de honing en de suiker in een pan op midden hoog vuur. roer tot de boter gesmolten is, smeer het glazuur over de warme cupcackes.. herhaal als de glazuur door de cackes is geabsorbeerd.

Lekker smullen zou ik zeggen.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

xofie

hier is het veel te warm om de oven aan te doen, vandaag eten we spaghetti met bolognaisesaus van manna

xofie


ik vind het door mij uitgescheurde recept niet meer, maar heb er een ander gezocht
gewoon op de link hieronder drukken


[bijlage verwijderd door de beheerder]

xofie

ik heb het recept gevonden, maar het bestand is te groot
kan ik het naar je e-mailen ???

jerryke

Citaat van: xofie op 28 juli 2015, 20:10:02
ik heb het recept gevonden, maar het bestand is te groot
kan ik het naar je e-mailen ???

zie pm  ;D

jerryke

biefstuk, friet en sla

xofie

uit eten vandaag

Mathieu

Chipolata, friet, salade.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

xofie

heel de week bij de dochter gegeten

PietjeDeLeugenaar

Gisteren blijven hangen, dat zijn gebakken peren vandaag.  :smil414ae0fb30e96:

Mathieu

Gebakken peren , lekker klaar gemaakt, smaken ook heerlijk.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

xofie

bbq vandaag, van de luchthaven recht naar verjaardagsfeestje

xofie

Citaat van: PietjeDeLeugenaar op  9 augustus 2015, 21:29:34
Gisteren blijven hangen, dat zijn gebakken peren vandaag.  :smil414ae0fb30e96:

en daarna den afwas doen zekers  :lachrol:

jerryke

de buren waren vandaag 50 jaar getrouwd en die hebben een etentje gegeven