Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Micmac

Citaat van: proske op 23 april 2015, 00:09:37

  Ik zie hier juist op tv , dat een appelcake met boekweitmeel naar een natte hond riekt ......... :LOL: :LOL: :LOL:

Dat ligt aan de glycemische index, bij boekweit is dat 40% maar dan moet je een bijna suikervrije appel gebruiken wil je een top resultaat.

Micmac

Citaat van: Mathieu op 23 april 2015, 00:30:33
Micmac dacht al dat je aan het experimenteren was omdat je de nieuwe uitbater van het Bakkemieske ging worden.

Die zaak is naar de haaien als het verkocht word, was er eergisteren nog langst gekomen maar had de tijd niet om binnen te springen.

jerryke

asperges, vis en puree  ;D

xofie

amai Danny had erwtensoep en varkenstong
had voor mij spaghetti klaargemaakt met tonijn en rucola ben pas daarna naar de caloriĆ«n gaan kijken  :Doh3: :Doh3: :Doh3:
niet voor herhaling vatbaar als je op dieet bent  :deegrol:

xofie

heeft er iemand hier een eenvoudig recept voor rundertong ??

jerryke

Citaat van: xofie op 23 april 2015, 17:26:56
heeft er iemand hier een eenvoudig recept voor rundertong ??

tong in madeirasaus ?

zet de tong samen met wat grof gesneden groenten en een runderboullionblokje in KOUD water op, en laat dit gedurende een uur of 3 zacht koken, prik eens met een vork erin om te kijken als de tong gaar is
neem de tong dan uit de bouillion en laat even afkoelen en dan wordt deze gepeld


Start dan met de saus en doe dit door een roux aan te maken met de bloem en de boter .....en voeg de bouillon en de madeira eraan toe. Laat dit vervolgens opkoken. Kruid met peper en zout Voeg de tomatenpuree eraan toe en roer deze eronder.
Bak de champignons apart in een pan. Schroei de champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus.

klaar, is toch niet zo moeilijk he  ;D


Micmac

Gaat ook met championsaus, dat werd hier onder de oorlog zo gemaakt.

proske

Citaat van: jerryke op 23 april 2015, 16:44:10
asperges, vis en puree  ;D

Asperges met vis ? Met gerookte zalm (ook vis natuurlijk ) tot daar toe . (voor ons madam)
Voor mij liefst met licht gekookte eitjes , aardappels (bloemige) en geklaarde botersaus . Daarover wat verse gemalen peterselie .............laat maar komen . :a_thumbsup_20:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

jerryke

Citaat van: proske op 24 april 2015, 00:04:14
Citaat van: jerryke op 23 april 2015, 16:44:10
asperges, vis en puree  ;D

Asperges met vis ? Met gerookte zalm (ook vis natuurlijk ) tot daar toe . (voor ons madam)
Voor mij liefst met licht gekookte eitjes , aardappels (bloemige) en geklaarde botersaus . Daarover wat verse gemalen peterselie .............laat maar komen . :a_thumbsup_20:

ik had een recept gekregen van asperges en zalm in papilotte voor in de oven of op BBQ.....zilverpapier insmeren met wat olijfolie en daarop de licht voorgekookte asperges leggen met daarop wat kruidenboter....daar de zalm op en afkruiden met peper en zout en ook weer wat kruidenboter opleggen ....papilotte dichtvouwen en dan ongeveer 20 minuten in de oven....voor herhaling vatbaar  ;D

xofie

Citaat van: jerryke op 23 april 2015, 18:47:52
Citaat van: xofie op 23 april 2015, 17:26:56
heeft er iemand hier een eenvoudig recept voor rundertong ??

tong in madeirasaus ?

zet de tong samen met wat grof gesneden groenten en een runderboullionblokje in KOUD water op, en laat dit gedurende een uur of 3 zacht koken, prik eens met een vork erin om te kijken als de tong gaar is
neem de tong dan uit de bouillion en laat even afkoelen en dan wordt deze gepeld


Start dan met de saus en doe dit door een roux aan te maken met de bloem en de boter .....en voeg de bouillon en de madeira eraan toe. Laat dit vervolgens opkoken. Kruid met peper en zout Voeg de tomatenpuree eraan toe en roer deze eronder.
Bak de champignons apart in een pan. Schroei de champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus.

klaar, is toch niet zo moeilijk he  ;D



hebben we dan eerst de groenten door de mixer gedaan, of gebruiken we die groenten niet meer ??

proske

Citaat van: xofie op 24 april 2015, 00:56:36
Citaat van: jerryke op 23 april 2015, 18:47:52
Citaat van: xofie op 23 april 2015, 17:26:56
heeft er iemand hier een eenvoudig recept voor rundertong ??

tong in madeirasaus ?

zet de tong samen met wat grof gesneden groenten en een runderboullionblokje in KOUD water op, en laat dit gedurende een uur of 3 zacht koken, prik eens met een vork erin om te kijken als de tong gaar is
neem de tong dan uit de bouillion en laat even afkoelen en dan wordt deze gepeld


Start dan met de saus en doe dit door een roux aan te maken met de bloem en de boter .....en voeg de bouillon en de madeira eraan toe. Laat dit vervolgens opkoken. Kruid met peper en zout Voeg de tomatenpuree eraan toe en roer deze eronder.
Bak de champignons apart in een pan. Schroei de champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus.

klaar, is toch niet zo moeilijk he  ;D



hebben we dan eerst de groenten door de mixer gedaan, of gebruiken we die groenten niet meer ??

Sofieke , nog nooit van een bouillon gehoord ( de rest natuurlijk ) om soep van te maken ? :Tip-Hat:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

jerryke

Citaat van: proske op 24 april 2015, 01:10:58
Citaat van: xofie op 24 april 2015, 00:56:36
Citaat van: jerryke op 23 april 2015, 18:47:52
Citaat van: xofie op 23 april 2015, 17:26:56
heeft er iemand hier een eenvoudig recept voor rundertong ??

tong in madeirasaus ?

zet de tong samen met wat grof gesneden groenten en een runderboullionblokje in KOUD water op, en laat dit gedurende een uur of 3 zacht koken, prik eens met een vork erin om te kijken als de tong gaar is
neem de tong dan uit de bouillion en laat even afkoelen en dan wordt deze gepeld


Start dan met de saus en doe dit door een roux aan te maken met de bloem en de boter .....en voeg de bouillon en de madeira eraan toe. Laat dit vervolgens opkoken. Kruid met peper en zout Voeg de tomatenpuree eraan toe en roer deze eronder.
Bak de champignons apart in een pan. Schroei de champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus.

klaar, is toch niet zo moeilijk he  ;D



hebben we dan eerst de groenten door de mixer gedaan, of gebruiken we die groenten niet meer ??

Sofieke , nog nooit van een bouillon gehoord ( de rest natuurlijk ) om soep van te maken ? :Tip-Hat:

:a_thumbsup_20:

xofie

Citaat van: jerryke op 23 april 2015, 18:47:52
Citaat van: xofie op 23 april 2015, 17:26:56
heeft er iemand hier een eenvoudig recept voor rundertong ??

tong in madeirasaus ?

zet de tong samen met wat grof gesneden groenten en een runderboullionblokje in KOUD water op, en laat dit gedurende een uur of 3 zacht koken, prik eens met een vork erin om te kijken als de tong gaar is
neem de tong dan uit de bouillion en laat even afkoelen en dan wordt deze gepeld


Start dan met de saus en doe dit door een roux aan te maken met de bloem en de boter .....en voeg de bouillon en de madeira eraan toe. Laat dit vervolgens opkoken. Kruid met peper en zout Voeg de tomatenpuree eraan toe en roer deze eronder.
Bak de champignons apart in een pan. Schroei de champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus.

klaar, is toch niet zo moeilijk he  ;D



over hoeveel madeira spreken we dan ?? ?? ??

Mathieu

Dat ligt er aan Fieke, wat je er van verwacht...... wil je na het eten in hogere sferen leven of rond lopen dan weet je dat er meer in moet dan normaal.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Mathieu

Citaat van: proske op 24 april 2015, 01:10:58
Citaat van: xofie op 24 april 2015, 00:56:36
Citaat van: jerryke op 23 april 2015, 18:47:52
Citaat van: xofie op 23 april 2015, 17:26:56
heeft er iemand hier een eenvoudig recept voor rundertong ??

tong in madeirasaus ?

zet de tong samen met wat grof gesneden groenten en een runderboullionblokje in KOUD water op, en laat dit gedurende een uur of 3 zacht koken, prik eens met een vork erin om te kijken als de tong gaar is
neem de tong dan uit de bouillion en laat even afkoelen en dan wordt deze gepeld


Start dan met de saus en doe dit door een roux aan te maken met de bloem en de boter .....en voeg de bouillon en de madeira eraan toe. Laat dit vervolgens opkoken. Kruid met peper en zout Voeg de tomatenpuree eraan toe en roer deze eronder.
Bak de champignons apart in een pan. Schroei de champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus.

klaar, is toch niet zo moeilijk he  ;D



hebben we dan eerst de groenten door de mixer gedaan, of gebruiken we die groenten niet meer ??

Sofieke , nog nooit van een bouillon gehoord ( de rest natuurlijk ) om soep van te maken ? :Tip-Hat:

Proske toont zijn verborgen capaciteiten.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.