20 mei 2024, 15:30:50

Tennis

Gestart door jerryke, 6 februari 2009, 00:20:49

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Micmac

Misschien wel de opvolgster voor Justin, maar ze is nog jong.

kabar

En ons Kimmeke staat weer waar ze hoort te staan: eerstes op de wereldlijst!!!!!

Micmac

Citaat van: kabar op 11 februari 2011, 22:39:30
En ons Kimmeke staat weer waar ze hoort te staan: eerstes op de wereldlijst!!!!!

Haar zware inspanningen worden beloond.

Micmac

Morgen tegen Kvitova
In de finale moet Clijsters het morgen (14u30) opnemen tegen Petra Kvitova. De Tjsechische (WTA 18), die het gisteren nipt haalde van Wickmayer, maakte in de andere halve finale korte metten met Bethanie Mattek (WTA 48): 6-2, 6-0.

Clijsters speelde al twee keer (vorig jaar) tegen Kvitova. Zowel in Miami (6-1, 6-1) als in de US Open (6-3, 6-0) won Kim vlot. Maar dat is geen garantie. De Tsjechische is 2011 super begonnen: zo pakte ze de titel in Brisbane en haalde ze de kwartfinale op de Australian Open. Kvitova verloor nog maar éen partij dit jaar, op die Australian Open tegen Vera Zvonareva. Als Clijsters de finale wint, pakt ze al de 42ste titel uit haar carrière.

Micmac

Clijsters verliest de finale van Parijs


Clijsters heeft haar nummer 1-positie geen extra glans kunnen geven.
Ze verloor de finale van het WTA-toernooi in Parijs van de Tsjechische Petra Kvitova in twee sets: 6-4 en 6-3. Kvitova had in de kwarfinales Yanina Wickmayer uitgeschakeld.Micmac

Kim geeft op wegens schouderblesure.


Kim Clijsters heeft in het midden van de tweede set moeten opgeven in haar achtste finale tegen Marion Bartoli op het toptoernooi van Indian Wells.
Na winst in de eerste set (6-3), begon haar schouder weer fors op te spelen.
Kort na een blessurebehandeling besloot ze op te geven, bij 3-1 achterstand in de tweede set.
Zo mag Bartoli naar de kwartfinale tegen Ana Ivanovic (WTA-21).

Mathieu

En de tegenslag blijft haar achtervolgen :

Alweer pech voor Kim
Kim Clijsters heeft haar enkel zwaar verstuikt. Ze zal minstens vier tot zes weken buiten strijd zijn. Haar deelname aan Roland Garros wordt dan ook twijfelachtig.

Tijdens haar revalidatie van haar schouder en pols ging Clijsters door haar enkel. (foto belga)
Op het trouwfeest van haar neef Tim, kwam Kim verkeerd op haar voet neer en ging volledig door haar enkel. De gevolgen zijn aanzienlijk. Na doktersbezoek, echo en NMR luidt de diagnose: zware verstuiking van de rechterenkel met ernstige verrekking van zowel de mediale als de laterale ligamenten en een kapselscheur met bloeduitstorting in het enkelgewricht en een aanliggende peesschede.

Haar enkel is nu volledig geïmmobiliseerd en ze mag enkele dagen niet op haar voet steunen. Ze zal sowieso vier, tot mogelijk zes weken moeten revalideren. In de wetenschap dat Roland Garros over exact zes weken begint, is het twijfelachtig dat Kim er in Parijs zal bij zijn. Intussen werkt Kim ook zoals gepland aan de revalidatie van haar schouder en pols.

Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Micmac

Zo'n Belgisch trekpaard is zo weer in orde. :biggrinumbrella1:

Mathieu

Laatste berichten van haar training , na bezeren van haar enkel.

Clijsters is klaar voor het intensievere werk"

Kim Clijsters zit op schema om Roland Garros te halen. 20 dagen geleden liep ze een enkelblessure op, maar die enkel verteert de looptrainingen alvast goed.

"Het zal sowieso close worden, maar Kim staat waar ik haar verwacht had", zegt conditietrainer Sam Verslegers in Gazet van Antwerpen.

"We hebben deze week vooral op uithouding getraind. Kim haar enkel heeft goed gereageerd. Volgende week volgt het intensievere werk, met loopbewegingen die je als tennisser vaak nodig hebt."

"Het is ook de bedoeling stilaan naar gravel over te schakelen. Als alles goed blijft gaan, beginnen we tegen het einde van de week met tennistraining. Kim zit op schema."

Clijsters blesseerde zich begin april aan haar enkel toen ze zich verstapte op het trouwfeest van haar neef.

Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Mathieu

Wickmayer heeft pech gehad. Tegen Makarova heeft ze, in haar eerste wedstrijd het laken moeten leggen met tweemal 6-4. Dus in de eerste wedstrijd is het liedje vioor haar al uit.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Micmac

En een maand later is Wickmayer alweer aan het winnen.

Yanina Wickmayer heeft de eerste ronde van Wimbledon overleefd.
De Belgische had het een set moeilijk met Varvara Lepchenko (WTA-85), maar won uiteindelijk wel met 7-5, 6-3.
Wickmayer moest in de eerste set twee setballen wegwerken.

vyske

Dat is nu wel de rijzende ster dit jaar; ik wens haar alle succes toe  :a_thumbsup_20:

Micmac

Er speelt nog een Belgische mee  :denken:
Kirsten Flipkens komt in de eerste ronde van Wimbledon uit tegen de Chinese Peng Shuai, de nummer 20 van de wereld.
"Ik zou klaar moeten zijn", zegt Flipkens.
"Met mijn knie gaat het voorlopig wel."


Mathieu

Ondertussen is het weeral afgelopen, geen enkele Belg heeft stand kunnen houden. En blijkbaar komt er een nieuwe generatie zich aanmelden, generatie die veel jonger is ( in die branche toch) dan de huidige koplopers. Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe meer spanning boven aan de top.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Koter

Darcis zorgt voor gigantische stunt en stuurt Nadal in drie sets naar huis

 
Nadal moest het antwoord schuldig blijven op het uitstekende aanvalsspel van Darcis. De Spanjaard heerste dit seizoen als vanouds op gravel en won opnieuw Roland Garros. Hij speelde in de aanloop van Wimbledon echter geen toernooi op gras. Nadal moest zichtbaar wennen aan de snelle ondergrond. De Spanjaard zal zich ongetwijfeld afvragen of hij zich niet anders op Wimbledon had moeten voorbereiden.

Eerste matchpunt raak
In de eerste twee sets haalde Darcis het telkens na een tiebreak. Onze landgenoot speelde op hoog niveau en begon meer en meer in zijn kansen te geloven. In de derde set ging hij meteen door de opslag van de Spanjaard, maar dan leek de vermoeidheid hem af en toe parten te spelen. Nadal ging veel beter spelen en kon de schade beperken tot één break. Bij 4-3 moest de Luikenaar een breakpunt toestaan, maar met een knappe volley kwam hij op een game van een ongelooflijke stunt. Darcis mocht het proberen afmaken op zijn eigen opslag en het eerste matchpunt was raak: met een ace zorgde onze landgenoot meteen voor de stunt van het toernooi!

Primeur
Voor Darcis was het ongetwijfeld zijn mooiste zege uit zijn carrière. Nadal, die al 22 wedstrijden op rij ongeslagen was, verloor pas voor de allereerste keer in de eerste ronde van een grandslamtoernooi. De Spanjaard had het toernooi in 2008 en 2010 nog gewonnen. Vorig jaar strandde hij ook al in een vroeg stadium, toen verloor Nadal in de tweede ronde. In de tweede ronde treft Darcis de Pool Lukasz Kubot (ATP 130), die in de eerste ronde de Rus Igor Andreev (ATP 416) uitschakelde: 6-1, 7-5, 6-2. Het wordt hun allereerste onderlinge confrontatie op het ATP-circuit.

HLN
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....