Harde boter smeerbaar maken

Gestart door jerryke, 26 juni 2023, 11:17:24

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jerryke

Je kent het vast wel: je bent van plan om een heerlijke cake te bakken, maar je bent vergeten om de boter tijdig uit de koelkast te halen, waardoor je nu zit opgescheept met harde boter. Een ander scenario is wanneer de boter moeilijk smeerbaar is als je snel een boterham wilt smeren of wanneer je keiharde boter krijgt voorgeschoteld in sommige hotels bij het ontbijt. Er moet toch een oplossing voor zijn, toch?

Ja, dat is er!
Hoewel het opwarmen van boter in de magnetron goed werkt, smelt het vaak meer dan je zou willen. Om de perfecte zachte boter te krijgen
Vul een glas met warm/heet water.Giet het water uit het glas en zet het ondersteboven op het stuk boter dat je wilt gebruiken. In minder dan een minuut is de boter op kamertemperatuur!


Mathieu

Bedankt Jerryke, zo leren we steeds bij.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Flurk