Tijdbom gebarsten in Rusland

Gestart door barabas, 24 juni 2023, 13:31:01

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

barabas

Huurlingenleger Wagner keert zich tegen Moskou: tanks en pantserwagens omsingelen militaire sites in Russische stad Rostov aan de Don.

In de Russische stad Rostov aan de Don, niet ver van de Oekraïense grens, lijken eenheden van de paramilitaire groep Wagner militaire sites te hebben omsingeld. Wagner-baas Jevgeni Prigozjin had eerder opgeroepen tot muiterij tegen het Russische leger, nadat volgens hem een van zijn eigen hoofdkwartieren was aangevallen met Russische raketten.

De al sluimerende ruzie tussen de Russische legerleiding en Wagner-leider Jevgeni Prigozjin lijkt sinds gisteren compleet te zijn ontaard. In een woedend bericht op het sociaal netwerk Telegram beweerde Prigozjin gisteravond dat een Wagner-kamp in Oekraïne was bestookt door Russische raketten. Hij riep op tot vergelding en muiterij tegen het Russische leger.

Flurk

Aan het eind van de carrière van Prigozjin te zien blijkt dat Poetin daar niet kon mee lachen. Een ambetant manneke toch hé. Ik moet wel toegeven dat het eens een origineel idee was, zijn tegenstanders kunnen tenslotte niet allemaal uit vensters vallen of slechte thee drinken..het begint nu al op te vallen. :4_1_72: