Maart, de lentemaand

Gestart door Driver, 28 februari 2023, 11:40:21

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Micmac

Citaat van: jerryke op 16 maart 2023, 11:24:03
Citaat van: Micmac op 15 maart 2023, 22:12:08Goede avond, de sneeuw die voorspeld was is niet gevallen, zou koning winter toch het hazenpad gekozen hebben.

ho jawel, gisterenmorgen lag er hier een dun laagje sneeuw op de autos....gisteren was er hier in de kleuterschool een grootouderdag en de mensen van buiten het dorp waren verwonderd dat ze hier sneeuw zagen  ;D

Je hebt altijd van die plaatselijke koude-gebieden
Het verkeers-regelement is niet aangepast aan mijn rijgedrag.

Koter

Het is hier overtrokken, maar toch al 9°.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Flurk

Goede morgen allemaal. Ik ga vandaag een sabat dag nemen. Gisteren zoals gezegd in de voormiddag de Winterjasmijn gesnoeid,. Na de middag het gazon afgereden voor de eerste keer en de boorden onder de struiken proper gemaakt. Dat ging heel goed maar deze morgen voelde ik heel duidelijk dat ik over de 80 ben. Volgende tuinbeurt er dus niet zo dwaas invliegen. :pan_kloppen:   :biggrinumbrella1:

stevens-willy

 :hi_smiley:   Goede middag, hier afwisselend bewolk en zon met een temperatuur van 18°C.

Willy

xofie

Maandag 13 maart gaat de geschiedenisboeken in als de dag waarop Xàtiva (Valencia) niet alleen de hoogste temperatuur van de afgelopen 20 jaar had, maar met 33,1 graden ook de hoogste temperatuur van heel Spanje en zelfs heel Europa.

xofie

De inflatie en de daarmee samenhangende stijging van voedselprijzen is te merken in de boodschappenmand in Spanje waarbij een onderzoek laat zien dat het vullen daarvan nu 924 euro meer kost dan een jaar geleden

xofie

Ook in Spanje komen steeds meer 'Adults Only' hotels voor waar minderjarige kinderen niet welkom zijn, maar de vraag is of dit volgens de wet wel legaal is of als discriminerend wordt gezien.

xofie

Voor het eerst in de 700-jarige geschiedenis van het wereldberoemde jongenskoor van Montserrat nabij Barcelona, zullen vanaf 2024 ook meisjes en vrouwen zangstemmen te horen zijn.

xofie

Vlaams Belang blijft pleiten voor onderzoekscommissie naar onwettige pensioenextra's Bracke en De Croo

Het Vlaams Belang blijft een volledige terugbetaling en onderzoekscommissie eisen van de onwettige pensioenextra's die jarenlang werden uitbetaald in de Kamer. Onder meer oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open Vld) kregen maandelijks duizenden euro's extra doorgestort dan wettelijk toegestaan is. Dat een onderzoekscommissie uitblijft, getuigt volgens het Vlaams Belang van bitter weinig fatsoen. "Dit moet tot op het bot uitgespit worden", zegt fractieleider in de Kamer Barbara Pas. "Wat heeft men te verbergen?"

xofie

Asielcijfers februari: asielstroom piekt onverminderd verder

In februari werden niet minder dan 2.399 asielaanvragen geregistreerd, een nieuw record. Dat blijkt nog maar eens uit de nieuwste cijfers van de Dienst Vreemdelingenzaken. Dat cijfer ligt zelfs nog hoger (+ 5 procent) dan in februari vorig jaar, toen in dezelfde maand 2.290 aanvragen werden geteld. In totaal staat de teller voor de eerste twee maanden van het nieuwe jaar al op 5.184 asielaanvragen. Eveneens een stijging tegenover dezelfde periode in het recordjaar 2022 (+ 4 procent). "Zoals te verwachten was, houdt de massale asielinstroom naar dit land onverminderd aan", zegt Vlaams Belang-fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas

xofie

"Strafkorting van Van Quickeborne nefast voor de veiligheid"

Het Vlaams Belang is niet te spreken over het beleid van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) waarbij een strafkorting van zes maanden wordt gegeven aan gedetineerden om de overbevolking in de gevangenissen tegen te gaan. "Het klinkt als een vroege 1 aprilgrap, maar in een half jaar tijd konden al bijna 300 veroordeelden van de 'korting' genieten", zegt Kamerlid Marijke Dillen. "Als signaal naar criminelen en als toonbeeld van wanbeleid kan dit tellen."

Micmac

Citaat van: Flurk op 17 maart 2023, 12:23:53Goede morgen allemaal. Ik ga vandaag een sabat dag nemen. Gisteren zoals gezegd in de voormiddag de Winterjasmijn gesnoeid,. Na de middag het gazon afgereden voor de eerste keer en de boorden onder de struiken proper gemaakt. Dat ging heel goed maar deze morgen voelde ik heel duidelijk dat ik over de 80 ben. Volgende tuinbeurt er dus niet zo dwaas invliegen. :pan_kloppen:   :biggrinumbrella1:

Hier ook het gazon afgereden maar ik moet nog een mos-behandeling gaan toepassen.
namiddag een goed gaan eten doch dan gaat de tijd snel.
Het verkeers-regelement is niet aangepast aan mijn rijgedrag.

jerryke

goede morgen, ik had een berichtje geplaatst "in de toog" en blijkbaar is het jullie ontgaan... dus hier mijn berichtje :
Citaat van: jerryke op 16 maart 2023, 11:33:11ppppffffttt wat eene stof hier en spinnenwebben.....sorry Fruttertjes ik heb een onaangename mededeling "met veel spijt maar ik ga ermee stoppen, het forum blijft zeker nog open tot 15 augustus (tot dan loopt de betaling nog)" ook blijf ik nog aanwezig tot dan maar mijn gezondheid gaat momenteel voor, hopelijk hebben jullie daar begrip voor.... hopelijk zien of horen we elkaar dan nog ergens

xofie

Citaat van: jerryke op 19 maart 2023, 09:01:37goede morgen, ik had een berichtje geplaatst "in de toog" en blijkbaar is het jullie ontgaan... dus hier mijn berichtje :
Citaat van: jerryke op 16 maart 2023, 11:33:11ppppffffttt wat eene stof hier en spinnenwebben.....sorry Fruttertjes ik heb een onaangename mededeling "met veel spijt maar ik ga ermee stoppen, het forum blijft zeker nog open tot 15 augustus (tot dan loopt de betaling nog)" ook blijf ik nog aanwezig tot dan maar mijn gezondheid gaat momenteel voor, hopelijk hebben jullie daar begrip voor.... hopelijk zien of horen we elkaar dan nog ergens
spijtig, ik ga het heel erg missen, hopelijk ben je vlug terug de oude

xofie

prettige Vaderdag voor alle Frutters