Cocktails

Gestart door Koter, 10 oktober 2015, 00:46:37

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Koter

Kastanje cocktail  

Wat heb je nodig?

- 60 ml kastanjesiroop *
- 60 ml whisky
- 60 ml melkschuim
- optioneel: kastanje als garnituur

Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Voeg daar 60 ml whisky aan toe, samen met 60 ml melkschuim en 60 ml kastanjesiroop. Goed shaken, en giet vervolgens in een gekoeld martiniglas. Maak een sneetje in een kastanje en zet deze als versiering op de rand van het glas.

* Geen winkel in de buurt waar ze kastanjesiroop verkopen? Maak het dan gewoon zelf. Het kost iets meer werk, maar dan heb je wel een heerlijk artisanale cocktail. Zo maak je het:

1. Neem 15 kastanjes en zet met een mes in het uiteinde een kruisje.
2. Bak de kastanjes vervolgens op 180 graden in de oven voor 30 minuten.
3. Laat afkoelen, pel de kastanjes en hak ze in grove stukken.
4. Doe de kastanjes in een kookpot samen met 500 ml water en 200 gram suiker. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten sudderen terwijl je er zachtjes in roert.
5. Doe alles vervolgens in een flesje, samen met 30 ml vodka (zo blijft het langer goed).
6. Bewaar in de koelkast.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Micmac

Voor niet lang te moeten zoeken heeft "cocktail-maken.be" er een speciale website voor opgericht waar de meeste cocktails opstaan doch deze kastanje zal er niet bijstaan.

https://www.cocktail-maken.be/

jerryke

even bij aanvullen http://www.jerryke.be/recepten?c=5  daar staan er ongeveer 400 ....maar nieuwe recepten zijn altijd welkom.....merciekes Koter  :a_thumbsup_20:

Micmac

10 oktober 2015, 18:22:28 #3 Laatste wijziging: 10 oktober 2015, 18:23:59 door Micmac
Onze Noorderburen kennen er ook wat van.

http://www.vivalacocktails.nl/

Koter

Tonic hibiscus

2.0 de Biercée   
- 5 cl Biercée Gin 2.0
- Donkere chocoladeschilfers
- Citroenschil
- 10 cl Tonic Hibiscus

Bereiding:
Koel je wijnglas met ijsblokjes. Giet het waterrestje weg. Giet 5 cl Biercée 2.0 gin in je glas. Giet 10 cl Tonic Hibiscus erbij. Garneer met een citroenschil en enkele krullen pure chocolade.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Koter

Cointreau Noir Fizz

Dit heb je nodig:

50 ml Cointreau Noir
20 ml vers geperst limoensap
100 ml spuitwater
een kwartje limoen

"Het sap van een halve limoen en wat spuitwater voegen wat sparkles toe aan je aperitiefavond."

Wat is Cointreau Noir?
Cointreau Noir is iets donkerder dan de klassieke appelsienlikeur. Het is een huwelijk tussen cognac en cointreau. Meester distilleerder Bernadette Langlais verrijkte de originele bereiding met een noten- en amandelmaceraat voor een hogere complexiteit. Daarbovenop zorgt een toon van kruiden, verzacht met toetsen vanille, honing, noten en amandelen voor een exquise en zachte afdronk.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Koter

Neon Nights

Ingrediënten:
- 40 ml Absolut Vodka
- 25 ml citroensap
- 25 ml pompelmoessap
- 15 ml suikersiroop
- 5 ml gembersiroop
- Spuitwater
- Voor de versiering: 4 frambozen en een pompelmoesschil

Bereiding:
Vul de shaker met alle ingrediënten, behalve het spuitwater. Schud goed en giet het drankje door een zeef in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes. Vul aan met spuitwater en versier met de frambozen en de pompelmoesschil.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Koter

Coco Roch Indriya 

Ingrediënten
4 cl vodka
1 cl Grand Marnier
2 cl graanjenever
1,5 cl hazelnootlikeur
25 ml koffie ( Nespressovariëteit Grand Cru Indriya from India)

Doe alle ingrediënten samen met ijs in een shaker met filter. Shake gedurende 30 seconden. Serveer in een cocktailglas.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Flurk

Citaat van: Koter op 28 november 2015, 12:21:32
Neon Nights

Ingrediënten:
- 40 ml Absolut Vodka
- 25 ml citroensap
- 25 ml pompelmoessap
- 15 ml suikersiroop
- 5 ml gembersiroop
- Spuitwater
- Voor de versiering: 4 frambozen en een pompelmoesschil

Bereiding:
Vul de shaker met alle ingrediënten, behalve het spuitwater. Schud goed en giet het drankje door een zeef in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes. Vul aan met spuitwater en versier met de frambozen en de pompelmoesschil.
:smil414ae0fb30e96: Van die lijst ingrediënten lust ik alleen de eerste lijn.  :biggrinumbrella1:

Mathieu

Oeps Flurk stort zich in de sterke drank.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Koter

Frosé

In de VS is frosé inmiddels al het hippe zomerdrankje van het moment. Het woord is een samentrekking van frozen en rosé en staat dus voor een ijskoude, verfrissende cocktail met de lichtroze wijn.

Het leuke is dat je met de frozé, die naar verluidt werd uitgevonden in New Orleans, alle kanten uitkunt. In veel gevallen wordt de rosé wijn geblend samen met ijs en eventueel een siroop, maar je kunt er ook pakweg Campari voor een bittere toets of de momenteel opnieuw trendy tequila of mezcal aan toevoegen voor wat extra pit. Wij kozen er eentje uit met verse aardbeien en citroen.

Ingrediënten (via Bon Appétit):

een fles rosé wijn
halve kop suiker
200 gr aardbeien
sap van 1 citroen
halve kop water
kop crushed ice

Bereidingswijze:

Giet de fles rosé over in een recipient en plaats het in het vriesvak voor om en bij de zes uur. De rosé zal niet helemaal bevroren zijn vanwege het alcoholgehalte, maar dat is geen probleem. Als je geen tijd hebt kun je hier ook crushed ice voor gebruiken, maar dan voeg je best meer rosé toe zodat de smaak niet te afgelengd wordt.

Doe de suiker en een halve kop water in een pan en breng aan de kook tot de suiker opgelost is, dat duurt ongeveer 3 minuten. Voeg de aardbeien toe, haal de pan van het vuur en laat 30 minuten rusten. Haal het goedje door een fijne zeef en plaats het resultaat een halfuurtje in de koelkast.

Doe de ingevroren rosé in de blender samen met het citroensap, de aardbeiensiroop en een kop crushed ice. Zet de blender erna nog eens 25 à 30 minuten in het vriesvak en mix vervolgens nog eens opnieuw tot je een soort van slushy krijgt.

Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

stevens-willy

sangria



5 - liter Sangria

5 - flessen witte wijn

1 - groot glas cognac

½ - Suiker (1/2 kg. +/- volgens smaak )

2 – Citroenen

1 – Tros druiven (blauw)

3 – Appelsienen (in schijven snijden en in stukjes)

1 – Meloen (in stukjes snijden)

3 – Appelen (in schijfjes en stukjes snijden)

2 – Nectarine (in schijfjes en stukjes snijden)


Dit alles in een inox ketel of glazen kom laten 24 uur (minsten) trekken in de frigo.

stevens-willy

Terug boven zetten.

Willy

Micmac