De vijf beste groene bladsoorten voor je lichaam

Gestart door Koter, 30 augustus 2014, 12:37:41

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Koter

Weet jij welke voedingsmiddelen boordevol vitaminen zitten, weinig calorieën, essentiële mineralen en antioxidanten bevatten? Het antwoord zou wel al eens op je bord gelegen kunnen hebben. Zo blijken groene bladgroenten de ideale voedingsmiddelen die heel wat voordelen hebben voor je gezondheid. Ontdek hier vijf 'supersoorten'.

Snijbiet
Dit groene blaadje is de bron van twee onbekende, maar daarom niet minder belangrijke, antioxidanten: syringezuur en kaempferol. Terwijl de eerste helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, beschermt de tweede onze lichaamscellen tegen kankerverwekkende gifstoffen en vermindert de kans op hart-en vaatziekten, diabetes en andere chronische ziektes.

Het blaadje kan je verwerken in salades of in een wrap gebruiken. Je kan het ook als groente op zich eten door de steeltjes te verwijderen en ze te stomen of te blancheren.

Rucola
Deze sla variëteit bevat het hoogste nitraatgehalte van alle groene bladsoorten en verhoogt daardoor je bloedsomloop, waardoor je hele lichaam voorzien wordt van extra zuurstof. Daarnaast is het een groente die kanker en (maag)zweren voorkomt.

Hoewel rucola iets pittiger smaakt dan de meeste slasoorten, kan je de ietwat bittere smaak counteren door een zoete vinaigrette te maken.

Boerenkool
Te veel maagzuur kan je dan weer bestrijden door een portie boerenkool. De groente verlaagt ook je cholesterolgehalte en ontgift het hele lichaam op een natuurlijke wijze.

Met deze koolsoort kan je op heel wat manieren aan de slag: blancheren, stoven, wokken... de mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos.

Paksoi
Kalium, een stof die in grote hoeveelheden wordt teruggevonden in paksoi, helpt bij de opbouw van je spieren en houdt de bloeddruk laag. Het zit ook boordevol met vitamine A, goed voor het verhogen van de witte bloedcellen en het aanmaken van gifstoffen.

Gebruik de groente in een stoofpotje of maak er bouillon mee.

Waterkers
Een portie waterkers voorziet je in je dagelijkse hoeveelheid vitamine K die bloedstolling en plak aan vaatwanden tegengaat.

Waterkers voegt een peperige smaak toe aan broodjes en past ook uitstekend in salades.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Koter

Van groene bladgroenten is ook bekend dat ze de slaap bevorderen. Daarom geen groene bladgroenten eten voor je een lange autorit gaat maken.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

jerryke

4 van de 5 komen hier regelmatig op tafel, snijbiet nooit geproefd

Koter

Snijbiet is eigenlijk een vergeten groente. Vroeger werd dat algemeen gebruikt.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....