20 mei 2024, 16:50:58

Wielrennen

Gestart door jerryke, 29 juni 2014, 16:57:40

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jerryke

ben eens benieuwd of Tom Boonen het gaat halen vandaag

jerryke

Tommeke is dan 3de geworden...2de een dorpsgenoot van ons Roy Jans  :10_1_20: ...en Jens Debusschere is dan Belgisch kampioen geworden  :d_clap_20:

Debusschere schenkt Lotto-Belisol de tricolore

   
Door: Glenn Bogaert
29/06/14 - 17u09   
© photo news.

Het Belgisch kampioenschap in Wielsbeke werd op voorhand afgeschilderd als een kermiskoers, maar dan was het toch een knappe en spannende kermiskoers. In een intense en bloedstollende slotfase werd een kopgroep van 8 gegrepen en mochten de snelle manen het alsnog onder elkaar uitmaken. Tom Boonen leek af te stevenen op zijn derde titel, maar werd gevloerd door de verrassende maar vinnige Jens Debusschere van Lotto-Belisol. Ook de 23-jarige Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) gooide zijn wiel nog voor dat van 'Tornado Tom'. Bij de troepen van Lefevere was het na afloop hommeles. Steegmans voelde zich genekt door zijn eigen ploeg, Boonen wees met een beschuldigende vinger naar de ploegleiding.


Op het biljartvlakke parcours in het West-Vlaamse Wielsbeke werd het vuur al snel aan de lont gestoken. Pistier Iljo Keisse ging er al na enkele kilometers vandoor en kreeg aanvankelijk twee pionnetjes mee. Het trio werd snel een negental: Greg Van Avermaet (BMC), Iljo Keisse (OPQS), Tosh Van der Sande en Boris Vallée (Lotto-Belisol), David Boucher (FDJ.Fr), Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen-Baloise), Kristof Vandewalle (Trek Factory Racing), Frédéric Amorison (Wallonie-Bruxelles) en Kevin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert). Drie renners probeerden de brug te slaan en slaagden ook in hun opzet: Arthur Vanoverberghe (Topsport Vlaanderen-Baloise), Antoine Demoitié (Wallonie-Bruxelles) en Pieter Serry (OPQS) Hoewel Wanty-Groupe Gobert met Kevin Van Melsen een pionnetje vooraan had, vertrouwde ploegleider Hilaire Van der Schueren het zaakje niet. Hij liet maar liefst 15 van zijn jongens de kloof van vijf minuten verkleinen.

Lotto-Belisol omnipresent
Op honderd kilometer van de streep nam Omega Pharma-Quick-Step het heft in handen, Tom Boonen voelde zich duidelijk goed. Het tempo werd stevig opgetrokken, waardoor dertig kilometer later alles al te herdoen was. Erg lang duurde het niet alvorens er een nieuwe kopgroep ontstond en daarin was Lotto Belisol met opnieuw Tosh Van der Sande, Kris Boeckmans, Stig Broeckx en Kenny Dehaes ijzersterk vertegenwoordigd. Omega Pharma-Quick Step had Gert Steegmans en Julien Vermote aan boord, Topsport Vlaanderen-Baloise had met Stijn Steels en Jelle Wallays twee ijzers in het vuur. De enige eenzaat was er eentje van formaat: Sep Vanmarcke van Belkin Pro Cycling. Al even testen met het oog op de Tour of vol voor winst gaan?

Debusschere als een duiveltje
De grote blokken van Wanty-Groupe Gobert en Wallonie-Bruxelles hadden de boot gemist en zagen zich genoodzaakt om alle registeren open te trekken. Toen ook de Omega Pharma - Quick-Step zich diep in de finale kwam moeien, kregen de koplopers het knap lastig. Vanmarcke probeerde nog even solo, maar zonder succes. Onder de rode voet werden de moedige lieden bij de kraag gevat. We kregen in extremis toch nog een massasprint. De immer sterke Jürgen Roelandts nam Jens Debusschere mee in zijn zog en die beschaamde het vertrouwen allesbehalve. Tom Boonen probeerde zich naast de 24-jarige West-Vlaming te knokken maar tevergeefs. De 23-jarige Limburger Roy Jans kwam nog het sterkst opzetten, Debusschere hield echter knap stand en maakte zijn droom waar.

Bron:HLN

Mathieu

Van Avermaet heeft het dan vandaag in de Tour wel gehaald en is getooid met de gele trui. Hoe lang dat zien de wan wel weer.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Koter

We hebben er weer 2 supercracken bij. Wout van Aert en Remco Evenepoel.  :a_thumbsup_20:
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Mathieu

Nijs junior is ook heel goed gestart dit jaar, tot groot genoegen van zijn vader.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Koter

Ook bij de vrouwen hebben we een toprenster.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....