Onze aarde in de verre toekomst (en het ziet er niet goed uit)

Gestart door Koter, 17 januari 2014, 19:14:57

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Koter

Samensmeltende werelddelen, botsende sterrenstelsels en de zon die de aarde opslokt. De toekomst van onze planeet ziet er volgens een schema van de BBC niet bepaald rooskleurig uit. We hebben gelukkig nog wat respijt: de tijdlijn die de Britse spreekbuis samenstelde, op basis van onderzoek en hypotheses van wetenschappers en de NASA, slaat immers op de toekomst van de aarde en het heelal over duizend tot honderd triljoen (!) jaar. De meest ingrijpende en opvallende gebeurtenissen zetten we voor u op een rij.

Bruggen, dammen en gebouwen verloederen en hebben over 1.000 jaar minstens een herstel- of opknapbeurt nodig. De jaren eisen hun tol en de bouwsels zijn onderhevig aan ondergang en verval.

Door de snelle evolutie van talen zullen nog over 1.000 jaar de meeste woorden zijn uitgestorven.

Duizend jaar later betekent het einde voor de ijskappen op Groenland. Die gaan naar alle verwachting smelten over 2.000 jaar.

Over 5.125 jaar eindigt de Mayakalender opnieuw. In tegenstelling tot wat doemdenkers eind 2012 geloofden, is de aarde blijven bestaan. Vermoedelijk is dat over ruim vijfduizend jaar nog steeds het geval.

De kernramp van Chernobyl gebeurde op 26 april 1986, maar volgens de BBC zal het nog duizenden jaren duren vooraleer de situatie ter plaatse weer volledig veilig is. Nog ongeveer 20.000 jaar geduld, voorspelt de zender.

Van de Niagarawatervallen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten zal over 50.000 jaar geen spoor meer zijn.

MacBooks zullen ontbinden door corosie van het titanium in de laptops. Geen paniek, volgens de BBC gebeurt dat pas over 100.000 jaar.

Tegen die tijd zal de aarde ook te maken krijgen met de uitbarsting van een supervulkaan of de inslag van een asteroïde. Dergelijke ramp zal onder andere het klimaat beïnvloeden.

Een nieuwe oceaan wordt gevormd over 10.000.000 jaar. Delen van Afrika raken overstroomd.

Veertig miljoen jaar later smelten Australië en Indonesië samen. Over 250.000.000 jaar wordt één supercontinent gevormd.

Over een miljard jaar is het begin van het einde. De lichtkracht van de zon stijgt met tien procent en de zeeën op aarde verdampen.

Over 2,8 miljard jaar is alle leven op aarde zeker verdwenen. Zelfs kakkerlakken, die tegen een stevige stoot kunnen, zijn uitgestorven.

De massa van de zon bestaat hoofdzakelijk uit waterstof. Over vermoedelijk 5.400.000.000 jaar geraakt die opgebruikt en belandt de zon in de laatste levensfase. Het hemellichaam is nu een zogenoemde rode reus die nabijgelegen planeten opslokt.

De expansie van het heelal eist z'n tol over 20 miljard jaar. Alle materie wordt verscheurd en afstanden worden oneindig.

Over 110 biljoen jaar (110.000.000.000.000 jaar) zijn alle sterren verdwenen. Hun energie (vooral waterstof) is opgebrand. Ze sterven met een gigantische explosie of doven langzaam uit.

Over honderd triljoen jaar (100.000.000.000.000.000.000 jaar) legt Moeder Aarde het loodje. Ze geraakt uit haar baan en verdwijnt in de zon.

De tijdlijn is een samenraapsel van de BBC. De zender baseerde zich voor zijn voorspellingen op onderzoek van wetenschappers en bevindingen van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De volledige tijdlijn vindt u in de bijlage of op de website van de BBC.

HLN
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....