Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 7 gasten bekijken dit topic.

jerryke

zalm op vel gebakken, aardappeltjes en bloemkool..... de soep hebben we deze middag al gegeten

jerryke

vandaag frietjes met stoofvlees

Beastje

Vaéndaag biefsteak met frietjes en een frise salade
Beastje

jerryke

stokbrood met van alle groentjes tussen en een stukje kabeljauw

Beastje

Eesrt een bord erwten soep,daarna goulash met patatjes en apelmoes



Beastje

jerryke

Paprikasoep
 
Nodig:
4 dikke hotdogajuinen
5 paprika's,
5 sneden witbrood,
4 rundsbouillonnekes,
peper, zout, muskaatnoot,
potje mascarponekaas
 
bereiding:
De 4 dikke hotdogajuinen samen met 5 paprika's stoven,
water bijdoen,
5 sneden witbrood, 4 rundsbouillonnekes, peper, zout, muskaatnoot,en dan alles laten koken,
nadien potje mascarponekaas bijdoen,
nog eens goed doorkoken en mixen.

Gebraad met opgebakken patatjes, salade en appelmoes (zelfgemaakt).....als dessert een ijsje

Beastje

29 november 2011, 12:40:37 #66 Laatste wijziging: 29 november 2011, 12:46:51 door Beastje
   
   
 

 
 
 Vandaag eten we Ardens gebraad met aardappel, Chineese kool


     
 
Ingrediënten
1 kg Ardens licht gerookt varkensgebraad
10 aardappelen
halve Chineese kool grof snijden
1 ajuin in ringen
150 gram wortelblokjes
100 gram venkelblokjes
100 gram porei in ringen
boter
scheut room
nootmuskaat
peper
mosterd met mosterdzaad (grove mosterd) 
 
 
   

   
Bereiding
Snijd de aardappelen in dikke schijven en kook deze in licht gezouten water half gaar.
Bak het vlees aan alle kanten bruin aan in boter, zet in voorverwarmde combi-oven op 180°C en bak deze ± 20 min. Haal uit de oven en snijd in dikke plakken.
Neem een hitte bestendige schotel, smeer goed in met boter, leg de aardappelen erin, gekruid met nootmuskaat en peper.
Groenten eerst goed mengen met room, mosterd en kruiden, deze over de aardappelen schikken, het vlees erboven op en bak deze gedurende ± 20 min. gaar. Serveer zeer warm.





 
Beastje

jerryke

er is nog een bord soep over van gisteren, dus paprikasoep, wortelstoemp met een mager stukje vlees

Beastje

Vandaag word het gevuld varkenshaasje








Ingrediënten voor dit recept:
Varkenshaasje( niet te smal ), chorizo, schimmelkaas, bakboter of olieBereiding / Instructies:
snij de varkenshaas schuin in, stop er twee plakjes chorizo in en schimmelkaas naar eigen keus, vouw het haasje goed naar binen en bak het aan in boter, de opnening schroeit vanzelf dicht, u kunt ook kiezen voor een coctailprikkertje om het vlees dicht te houden.
Als u het vlees opdient, is het een verassing voor degene die zijn stukje vlees aansnijdt, dat er een heerlijke vulling inzit .Dit met gebakken patatjes en salade

Beastje

Beastje



Vandaag preisoep,daarna patatjes met gestoofde prei en witte bonen met kalfsworsten.





Ingrediënten
4 kalfsworsten
400g gerookte spek (dikke plakken)
500g witte bonen
2 stengels prei
2 takken witte selder
4 teentjes knoflook
1 grote uit
100g kleine uitjes
1 grote wortel
Peterselie
1l kippenbouillon + 4dl voor de saus
2 eetlepels sherryazijn of rode wijnazijn
2dl rode wijn of port
Boter of margarine
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 theelepel natriumbicarbonaat
1 theelepel geplette zwarte peper
Peper
Zout





Bereiding
Zet de bonen onder water en laat ze een nacht weken in de koelkast. Spoel ze onder koud stromend water. Breng de kippenbouillon aan de kook. Snij de helft van het spek in grote stukken en doe het erbij, samen met de geplette zwarte peper, de laurier, de tijm, 1 stengel prei, de selder, de doormidden gesneden teentjes knoflook, de wortel, de in twee gesneden ui en bonen. Voeg er een lepeltje natriumcarbonaat (bakpoeder) aan toe om de bonen wat lichter verteerbaar te maken. Laat ze 1,5 tot 2 uur zacht koken. Giet af en haal de smaakmakers er weer uit. Hou de bonen apart
Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Stoof ze aan in boter. Snij de rest van het spek in blokjes en voeg het samen met de gepelde uitjes bij de prei. Kruid met peper, zout en flink wat gehakte peterselie. Meng er dan de bonen onder.
Bak de worst in wat boter. Giet het vet weg en blus met sherryazijn of rode wijnazijn. Laat volledig inkoken en doe er de rode wijn of port bij/ Laat weer even inkoken en voeg er de 4dl bouillon aan toe. Laat voor de helft inkoken en giet door een zeef. Serveer de worst met de bonen, de saus en gekookte aardappeltjes.
Beastje

jerryke

pasta, vis en groentjes, maar welke saus ik erbij maak weet ik nog niet

Beastje

Vandaag het laaste van de preisoep,daarna kippe filets met groen boontjes en gebakken patatjes.

Beastje

Beastje

Vandaag brocolie soep ,daarna patatjes mee brocolie en kalfslapjes in kruidensaus


kalfslapjes met kruidensaus en broccoli 
Ingrediënten voor 2 personen
2 kalfslapjes, 500g broccoli, 500g aardappelen, 3 el olijfolie, 10 cl melk,
2 el kruidenkaas, 1 el ketchup, peper, zout, basilicum, peterselie, lookpoeder, currypoeder

Bereidingswijze
Broccoli en aardappelen reinigen en gaar koken.
In olijfolie de kalfslapjes 10 minuten bakken, kruid met peper, zout, basilicum en lookpoeder. Neem de kalfslapjes uit de pan en hou ze warm. Voeg de melk toe en roer er de kruidenkaas en de ketchup doorheen, werk af met peterselie.
Serveer met de gaar gekookte aardappelen en broccoli. Bestrooi de broccoli eventueel met een beetje currypoeder.

Beastje

jerryke

er staat net een ketel groentesoep te pruttelen, dan straks aardappeltjes, schorseneren en biefstuk en een kommetje griesmeelpudding als dessert

jerryke