Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 5 gasten bekijken dit topic.

jerryke

Citaat van: jerryke op 15 november 2011, 17:54:34
vandaag mogen we uit eten gaan.... wat we krijgen weet ik nog niet  ;D

dat was dus alles op de BBQ gereed gemaakt van voorgerecht tot nagerecht, zelfs mosselen en alles was even lekker en alles zonder zout klaargemaakt

vandaag is het gyros van kip en rijst en als dessert vers fruit klein gesneden

Beastje

Vandaag patatjes mee bloemkool en catalaanse worstjes
Beastje

Beastje

Vandaag word het steppegras met ne goeie steak onder en provenciaalse saus

Beastje

Beastje

Vandaag nie veel zin in koken dus word het ....


Beastje

jerryke


jerryke

vandaag een etentje bij de chinees, ik zal moeten afwachten wat we krijgen  ;D

Beastje

Kipfilet op grootmoeders wijze Voor 4 personen:




Voor
4 personen
4 kipfilets
1 bakje champignons
125 g zilveruitjes
125 g spekreepjes
1 dl bruin bier
2 dl kalfsfond
peper en zout
boter

Bereiding



Bak de kipfilets in de boter, breng op smaak met peper en zout.

Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Snijd de champignons in vier en laat ze samen met de uitjes en de spekreepjes toe in het bakvet glijden. Bak lichtjes gaar.

Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat.

Klop er op het laatste moment een klontje boter door, breng op smaak met peper en zout.




Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes
Beastje

jerryke

een scholleke, aardappeltjes en de frigo leeggemaakt van de groentjes ( sla, een tomaatje, een stronk witloof, een komkommer en er lagen nog wat appelen)

Beastje

Vandaag kip met wokgroenten en rijst



Voor vier personen heb je nodig

4 kipfilets
200 g peulen
4 wortelen (in staafjes)

courgette (in plakjes)1
ananassap (ongezoet)1 dl
sojasaus 2 el
honing1 kl
olie2 el
waterkers (facultatief)
peper
zout

Bereidingswijze
Snij de courgette in plakjes en de wortelen in staafjes.
Blancheer de courgette, de wortelen en de peultjes kort in kokend wate
Gril 4 kipfilets. Kruid met peper en zout.
Verhit in een wokpan 2 el olie met 2 el sojasaus, 1 dl ongezoet ananassap en 1 kl honing. Laat inkoken.

Doe er de groenten bij en roerbak enkele minuten. Kruid met peper en zout. Serveer de kip met de groenten, en eventueel nog wat jonge waterkers.
Beastje

jerryke

balletjes in tomatensaus met championnekes, puree en een kom salade..... als dessert een potteke yoghurt of eene kaki

Spook


jerryke

23 november 2011, 00:47:22 #56 Laatste wijziging: 23 november 2011, 00:50:28 door jerryke
Citaat van: Spook op 22 november 2011, 18:56:52
wadis ne kaki????

kijk naar de afbeelding wat ik erbij heb gezet......dat kun je eten als een appel, is ook niet heel hard en niet heel zacht, lekker zoet, maar weer niet te zoet.... het hoeft niet geschild te worden, is ook lekker in fruitsalade, maar wij eten het zo (in partjes gesneden)
kijk uit waar je ze koopt want er zijn grote prijsverschillen, ik koop ze op de markt ofwel in de c.lr..t( 0,37 eurocent per stuk)


Beastje

23 november 2011, 15:10:00 #57 Laatste wijziging: 23 november 2011, 15:11:45 door Beastje
Daar juist ne grote kookpan groentesoep gemaakt daarna word het
Rosbief met sjalotjes en als groenten peulerwtjes met patatjes.



1 kg rosbief
groenten naar smaak
2 sjalotjes
1 dl witte wijn
laurier
200 g boter
zout en peper

BereidingswijzeBak het vlees goudbruin langs alle kanten in een mengsel van boter en olie. Schik het vlees in een braadslee, samen met de gepelde en gehalveerde sjalotten en de blaadjes laurier. Verdeel enkele vlokjes boter op het vlees. Braad het vlees naar smaak in een voorverwarmde oven van 200°. Haal het vlees uit de braadslee en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Deglaceer intussen de braadslee met de wijn en laat tot de helft inkoken. Bind de saus met verse boter en breng op smaak met zout en peper. 
Dien op met peulerwtjes  .Met patatjes
.
Beastje

jerryke

kippootjes in de oven gebakken, pasta met een (light)roomsausje met paprika en tomaat in en ik had nog asperges in de vriezer en die zijn er ook bijgedaan maar wel in stukjes

Beastje

Vandaag groente soep,daarna wortelstoemp met kalfsworseten

Beastje