Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

xofie

morgenvroeg pannenkoeken; deeg staat al klaar, lekker njammie met candijsiroop

Koter

Citaat van: xofie op 27 september 2020, 00:12:07
morgenvroeg pannenkoeken; deeg staat al klaar, lekker njammie met candijsiroop

Ik eet pannenkoeken altijd met aardbeienconfituur.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

jerryke

Citaat van: Koter op 27 september 2020, 00:15:12
Citaat van: xofie op 27 september 2020, 00:12:07
morgenvroeg pannenkoeken; deeg staat al klaar, lekker njammie met candijsiroop

Ik eet pannenkoeken altijd met aardbeienconfituur.

ik heb daar het liefst choco op  :koffie: en de man siroop

jerryke

dit staat er vrijdag op het menu:
Visovenschotel
Nodig voor 4 personen:
700 gr witvisfilet, mag ook in stukken
500 dl melk en nog 100 dl
1 laurierblad
1 kg aardappels, geschild
50 gr boter en nog eens 50 gr
? theel nootmuskaat, versgeraspt
100 gram doperwten (wij gebruiken jonge worteltjes)
60 gr bloem
4 eetl verse bladpeterselie
8 eieren, hardgekookt
150 gr oude kaas, geraspt
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg de witvis in een steelpan met een halve liter melk, het laurierblad en wat zout. Breng de melk aan de kook, zet het vuur uit, en doe een deksel op de pan gedurende 5-7 minuten. Haal de vis uit de pan en bewaar de melk.
Kook de aardappelen gaar, giet deze af en voeg boter en melk toe. Stamp ze en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Blancheer de doperwten als ze vers zijn 2 minuten in kokend water.
Smelt nog 50 gram boter in een steelpan op laag vuur. Voeg nu de bloem toe en gaar deze al roerend in 1 minuut. Schenk nu beetje bij beetje de melk toe (waarin de vis was gepocheerd) terwijl je roert met een garde totdat dit een mooie massa is geworden. Breng op smaak met zout en peper. Zet de bechamelsaus apart.
Neem een ovenschaal en verdeel de vis met de doperwten over de bodem. Brokkel stukken ei over de vis. Verdeel nu de bechamelsaus over de vis en de stukken ei. Verdeel nu de aardappelpuree hier overheen en smeer deze goed uit. Strooi de geraspte kaas over de puree. Bak de ?pie? in 20-25 minuten in de oven goudbruin.

xofie

ziet er gemakkelijk ui en heel lekker
welke vis gebruik je Jerryke

jerryke

Citaat van: xofie op 30 september 2020, 14:42:43
ziet er gemakkelijk ui en heel lekker
welke vis gebruik je Jerryke

het zal kabeljauw worden, heb ik in de diepvries

xofie

Citaat van: jerryke op 30 september 2020, 21:14:44
Citaat van: xofie op 30 september 2020, 14:42:43
ziet er gemakkelijk ui en heel lekker
welke vis gebruik je Jerryke

het zal kabeljauw worden, heb ik in de diepvries

dat is mijn lievelingsvis van de witte vissoorten

jerryke

Citaat van: xofie op  2 oktober 2020, 21:07:14
Citaat van: jerryke op 30 september 2020, 21:14:44
Citaat van: xofie op 30 september 2020, 14:42:43
ziet er gemakkelijk ui en heel lekker
welke vis gebruik je Jerryke

het zal kabeljauw worden, heb ik in de diepvries

dat is mijn lievelingsvis van de witte vissoorten

en het heeft gesmaakt  ;D

jerryke

gisteren gebakken  ;D die rol voor de diepvries is als je denkt dat je deeg te veel hebt, anders hoef je dat niet te doen

jerryke

 Amarene kersen zelf maken
1 pot kersen op sap (720 ml pot)
400 ml Amaretto, mag gerust meer
400 gram suiker
1 kneepje citroensap

Laat de kersen in een zeef goed uit lekken. (Het sap gebruik je niet meer, dus kan je drinken of wat anders lekkers van maken.)
De kersen met de suiker verwarmen tot alle suiker is opgelost en 5 minuten laten koken.
Giet de Amaretto en citroensap erbij, breng het aan de kook en laat nog 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Klaar!

Ik weckte de helft, dat blijft minstens een jaar goed en is ook superleuk om kado te geven! Gewoon een glazen pot met deksel (of een echte weckpot) uitkoken, de kersen er heet meteen in, goed afsluiten en ondersteboven af laten koelen. Zo kan je er langer van genieten!

jerryke

Citaat van: jerryke op 15 november 2020, 20:16:07
Amarene kersen zelf maken
1 pot kersen op sap (720 ml pot)
400 ml Amaretto, mag gerust meer
400 gram suiker
1 kneepje citroensap

Laat de kersen in een zeef goed uit lekken. (Het sap gebruik je niet meer, dus kan je drinken of wat anders lekkers van maken.)
De kersen met de suiker verwarmen tot alle suiker is opgelost en 5 minuten laten koken.
Giet de Amaretto en citroensap erbij, breng het aan de kook en laat nog 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Klaar!

Ik weckte de helft, dat blijft minstens een jaar goed en is ook superleuk om kado te geven! Gewoon een glazen pot met deksel (of een echte weckpot) uitkoken, de kersen er heet meteen in, goed afsluiten en ondersteboven af laten koelen. Zo kan je er langer van genieten!

jerryke


Micmac

Nog een gezondheidsdrankje voor de hele spijsvertering.
Gemberthee met curcuma en zwarte peper

 
1 koffielepel geraspte gember – 1,2 l bronwater  - 1 tl curcuma – zwarte peper
Kook het water gedurende 20 minuten waarin de gember is toegevoegd.
Deze hoeveelheid water kookt in tot ongeveer 1000ml, doe deze in een thermoskan. 
Voeg ook theelepel kurkuma met zwarte peper aan het water toe.
Drink over de dag verspreid sloks-gewijs de thermoskan leeg, zo heet als je het hebben kunt.
Dit kun je b.v. 6 weken lang doen, maar minimaal 3 weken.