Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jerryke

de spaghetti zal voor morgen zijn, vandaag was het mosselen met frietjes

Beastje

Vandaag steppegras met ne goeie steak eronder met provencialse saus
Beastje

jerryke

spek en appelschijven met zelfgebakken zwart brood.....dat is een ritueel, iedere zatedag eten wij dat en in de zomer zijn het eitjes inplaats van appelschijven

Beastje

Vandaag zelfbereid gehaktbrood met gebakken patatjes en appelmoes
Beastje

jerryke

Wegens weinig tijd wordt het wortelstoemp met een kippepoot en dan maak ik dat voor 2 dagen, want de man ligt in het ziekenhuis en dan heb ik toch wat middag

Beastje

vandaag word het een ovenschotel met vis en groenten

Ingrediënten voor dit recept
•500 gram kabeljauw
•1 doos champignons
•1 prei
•5 tomaten
•1 ui
•1 paprika
•halve citroen
•peper en zout
•witte wijn
•zakje geraspte kaas (belegen)
•ketjap
Zo maak je dit ovenschotel met vis recept
Dit ovenschotel recept met vis begin je door een hapjespan op een matig vuur te zetten. Doe hierin een flinke scheut olijfolie. Begin nu met het snijden van de groenten. Was de prei en snijd deze mooie ringetjes. Ga nu verder met de champignons goed wassen en in kwartjes. Doe beide in de hapjespan en roer even goed door. Maak nu de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de ui. Voeg beide groenten toe aan de hapjespan en bak het tot de groente enigszins geslonken is.
Pak nu een diepe ovenschaal en verdeel het groentemengsel over de bodem van de schaal. Leg hier de kabeljauw op en bestrooi de vis met peper en zout. Knijp nu de halve citroen uit over de vis en maak de smaak compleet met een flinke scheut ketjap. Snij nu de tomaat in plakjes en verdeel deze weer over de vis, tot je hem niet meer ziet. Schenk uiteindelijk een flinke scheut witte wijn over de vis en verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel.

Zet de ovenschotel met de vis, groenten en kaas nu in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden. Laat de schotel ongeveer 20 minuten staan. De ovenschotel is klaar als de kaas mooi gesmolten is. Deze ovenschotel met vis kun je serveren met rijst.
Beastje

Beastje

3 november 2011, 11:44:13 #21 Laatste wijziging: 3 november 2011, 11:46:38 door Beastje
Vandaag Kipfilet op grootmoeders wijze.



Voor
4 personen
4 kipfilets
1 bakje champignons
125 g zilveruitjes
125 g spekreepjes
1 dl bruin bier
2 dl kalfsfond
peper en zout
boter


Bereiding



Bak de kipfilets in de boter, breng op smaak met peper en zout.

Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Snijd de champignons in vier en laat ze samen met de uitjes en de spekreepjes toe in het bakvet glijden. Bak lichtjes gaar.

Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat.

Klop er op het laatste moment een klontje boter door, breng op smaak met peper en zout.

Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes




Beastje

jerryke

Tagliatelli met vis en groentjes (dieetrecept voor mijn man)

een ui en paprika laten stoven in een klein beetje dieet boter, championnekes toevoegenen even laten meestoven...deksel op de pan en nog even op een laag vuur verder laten stoven. ondertussen doe je vis in stukjes snijden (niet al te klein, ik heb nu de vis genomen voor te wokken die is al in stukjes gesneden).... dan doe ik wat lightroom bij de groentjes en wat halfvolle melk .....even kijken dat je saus toch een beetje gebonden is, dan doe ik er geplelde en in blokjes verse tomaten bij, afkruiden met peper en wat citroen en dan doe ik er de vis bij door de warmte van de saus gaart die ....ondertussen is de tagliatelli gekookt, dan op het bord doen en de saus erover

speed

Roerbakgerecht met meelwormen
Ingredienten:
Scheutje sesamolie, 200 g meelwormen, zakje roerbakgroenten, uitje, ½ fijngesneden rode peper en zout
Verhit de olie, fruit fijngesnipperd uitje en pepertje aan, fruit daarna de meelwormen mee aan.
Deze mogen lekker bruin worden. Voeg daarna op hoog vuur de roerbakgroenten toe en breng op smaak met beetje oestersaus, bestooien met fijn gehakte koriander en serveren met rijst of mihoen.

Lekker zenne. :a_thumbsup_20:


Beastje

Vandaag eten we witloof met hesp in bechamelsaus gegratineerd  met kaas en aardappelpuree
Beastje

Beastje

Vandaag word het

Vis in de oven bereid




.Ingrediënten voor 4 personen 1 groot stuk koolvis, pollak of kabeljauw van 1 kg zonder vel en graten
2 grote tomaten
2 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 bosje verse koriander
1 bosje peterselie
2 dl witte wijn
1/2 dl olijfolie
1 geutje azijn
1 eetlepel tomatenpuree
peper en zout


BereidingswijzeDe visfilet spoelen en droogdeppen. De paprika's schoonmaken, pellen, de zaadlijsten en de zaadjes verwijderen, het vruchtvlees in grove stukken snijden. De tomaten pellen, in twee snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in dikke plakken snijden. De uien in ringen snijden. De koriander en de peterselie grof hakken (enkele takjes koriander voor de garnering apart houden).Oven voorverwarmen op 180°C. Een vuurvaste schotel inwrijven met boter. Op de bodem een laag uiringen leggen, hierop het stuk vis schikken en besprenkelen met de azijn. Peper en zout over strooien. Hier en daar een vlokje boter leggen. Toedekken met de stukken paprika, de tomaten, de peterselie, de koriander en de resterende uiringen. Het gerecht overgieten met de witte wijn en 35 minuten in de oven zetten. De vis en groenten in een diepe voorverwarmde serveerschaal schikken. Het bakvocht omroeren met de tomatenpuree, nog eens in de hete oven zetten. Garneren met de resterende takjes koriander. Serveren met gekookte aardappelen.
.

Beastje

jerryke

Citaat van: Beastje op  5 november 2011, 11:27:46
Vandaag word het

Vis in de oven bereid




.Ingrediënten voor 4 personen 1 groot stuk koolvis, pollak of kabeljauw van 1 kg zonder vel en graten
2 grote tomaten
2 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 bosje verse koriander
1 bosje peterselie
2 dl witte wijn
1/2 dl olijfolie
1 geutje azijn
1 eetlepel tomatenpuree
peper en zout


BereidingswijzeDe visfilet spoelen en droogdeppen. De paprika's schoonmaken, pellen, de zaadlijsten en de zaadjes verwijderen, het vruchtvlees in grove stukken snijden. De tomaten pellen, in twee snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in dikke plakken snijden. De uien in ringen snijden. De koriander en de peterselie grof hakken (enkele takjes koriander voor de garnering apart houden).Oven voorverwarmen op 180°C. Een vuurvaste schotel inwrijven met boter. Op de bodem een laag uiringen leggen, hierop het stuk vis schikken en besprenkelen met de azijn. Peper en zout over strooien. Hier en daar een vlokje boter leggen. Toedekken met de stukken paprika, de tomaten, de peterselie, de koriander en de resterende uiringen. Het gerecht overgieten met de witte wijn en 35 minuten in de oven zetten. De vis en groenten in een diepe voorverwarmde serveerschaal schikken. Het bakvocht omroeren met de tomatenpuree, nog eens in de hete oven zetten. Garneren met de resterende takjes koriander. Serveren met gekookte aardappelen.
.




mmmmhhhmmm niet slecht, met een kleine aanpassing mag mijn man dat ook eten....azijn vervangen door citroen,de vlokjes boter maar heel klein maken, wijn vervangen door bouillion (zoutloos) en het zout vervangen door andere kruiden, dat moet lukken....alweer een ideetje voor deze week  ;D ...mercie beastje voor de tip

Beastje

vandaag

Gebakken kabeljauw met tomatensaus

1 limoen 
  4 eetlepels Bakbboter
  chilipoeder
  zout
  2 eetlepels verse koriander    4 tomaten
  8 zwarte olijven zonder pit (in stukjes) 
  600 g kabeljauw
  50 g bloem 
  peper

1.Was de limoen grondig en rasp de groene schil eraf.
2.Pers de limoen uit.
3.Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
4.Schep in een schaaltje de tomaatstukjes, de geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de olijven en koriander door elkaar.
5.Maal er wat chilipeper boven en voeg zout en peper naar smaak toe.
6.Laat de saus minstens een kwartier staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
7.Wrijf de stukken kabeljauw in met limoensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
8.Verwarm de boter in een pan en leg de stukken kabeljauw erin. Bak de vis in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar.
Geniet van Gebakken kabeljauw met tomatensaus en daarbij purree
Beastje

Beastje


Gegrilde Zeetong met aardappelpuree

Beastje

vyske

voor hen die geen topchefs zijn in de keuken, simpel maar heel lekker:

2 zakjes kant en klare bearnaise saus van knorr, bospaddestoelen en kippefilet.
Bak de kippefilets en overgiet ze met de saus; effe laten doorkoken en dan 3u laten staan.
Paddestoelen bakken en filets opwarmen en opdienen met kroketten.
Heeel lekker en zo simpel!