Aan den toog....

Gestart door vyske, 3 februari 2009, 16:41:22

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 18 gasten bekijken dit topic.

Micmac


Koter

Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

jerryke


Mathieu

En hopelijk schrijf ik nog zonder fouten want vandaag heb ik al ferm aan de cava gezeten.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Flurk

Hoeveel man zal er bij u zijn????Wij zijn maar met acht......... :)

Flurk

Goedenacht allemaal...........

Mathieu

25 december 2013, 14:17:16 #3771 Laatste wijziging: 25 december 2013, 14:19:09 door Mathieu
Wij zijn maar met 5, meer dan voldoende zou ik zeggen. Ze hebben zich allemaal een beetje verdeeld gezien en ook nog een paar verjaardagen tussen zitten. En gezien het feit dat er tussen zitten die blijkbaar kalkoen niet zo lekker vinden ( spijtig voor mij) wordt het hier een kerstmenu met gepelde steak en frieten, met alles erop en eraan.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Micmac

Gisteren met achttien en nu met twee, een heel verschil, en de jukebox staat stil, eens rap vijf frank insteken sé.

http://www.youtube.com/watch?v=KqsV0jTU-Qo&feature=player_embedded

Koter

Citaat van: Micmac op 26 december 2013, 21:56:22
Gisteren met achttien en nu met twee, een heel verschil, en de jukebox staat stil, eens rap vijf frank insteken sé.

http://www.youtube.com/watch?v=KqsV0jTU-Qo&feature=player_embedded

Ik hoop dat er nog wat anders op tafel stond dan die 2 kalkoentjes, anders gaan ze daar honger geleden hebben.  ;D
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Micmac

Citaat van: Koter op 26 december 2013, 22:24:24
Citaat van: Micmac op 26 december 2013, 21:56:22
Gisteren met achttien en nu met twee, een heel verschil, en de jukebox staat stil, eens rap vijf frank insteken sé.

http://www.youtube.com/watch?v=KqsV0jTU-Qo&feature=player_embedded

Ik hoop dat er nog wat anders op tafel stond dan die 2 kalkoentjes, anders gaan ze daar honger geleden hebben.  ;D

Veel werk gehad aan dat hoofdgerecht en toch was bijna alles op.

Kalkoen met champignonvulling of gevulde kalkoen met Portosaus
Fazant met pruimen of Geflambeerde fazantenfilets met oesterzwammen en appeltjes
Hazenragout
Hindefilet met peren en veenbessen.

jerryke

Citaat van: Micmac op 26 december 2013, 22:54:03
Citaat van: Koter op 26 december 2013, 22:24:24
Citaat van: Micmac op 26 december 2013, 21:56:22
Gisteren met achttien en nu met twee, een heel verschil, en de jukebox staat stil, eens rap vijf frank insteken sé.

http://www.youtube.com/watch?v=KqsV0jTU-Qo&feature=player_embedded

Ik hoop dat er nog wat anders op tafel stond dan die 2 kalkoentjes, anders gaan ze daar honger geleden hebben.  ;D

Veel werk gehad aan dat hoofdgerecht en toch was bijna alles op.

Kalkoen met champignonvulling of gevulde kalkoen met Portosaus
Fazant met pruimen of Geflambeerde fazantenfilets met oesterzwammen en appeltjes
Hazenragout
Hindefilet met peren en veenbessen.

heb je die hazenragout zelf gemaakt  :Tasty:  ...mag ik dan jouw receptje eens  ;D

Flurk

Ooit ben ik een uitgenodigd door een edelman, Le Con d'Argent Court de la Bourse Platte et Sans Sous, maar toen bleek dat ik mijn boterhammen moest meebrengen het ik me laten verontschuldigen. :4_1_72:

Micmac

Hazenragout
Ingrediënten;
1 haas van ongeveer 2 kilo 
1 fles rode wijn 
1 wortel 
1 ui 
2 kruidnagels 
3 teentjes knoflook platpersen 
4 jeneverbessen 
1 dl cognac 
1 groente-bouillon-blokje 
scheut olijfolie 
1 koffielepel tomatenpuree 
250 gr zilveruitjes 
150 gr spekblokjes
1 reep Fondant chocolade 
zout en peper.

Bereidingswijze;
Dag ervoor.
Versnijd de haas.
Giet de wijn in een kom.
Voeg wortel, ui, kruidnagel, gepelde look, bessen, cognac en bouillonblokje toe.
Laat de versneden haas 24 uur marineren.
Haal de haas uit de marinade en laat uitlekken.
Verhit de olie in een grote braadpan (met deksel) en bruin de stukken aan alle kanten.
Haal de haas uit de pan en giet de olie weg.
Leg de haas terug in de pan en overgiet met de marinade.
Voeg tomatenpuree toe en breng aan de kook.
Bak de spekblokjes goudbruin en voeg toe aan de haas.
Laat alles samen gaar worden.
Voeg 10 min. voor het opdienen de chocolade toe, zodat die zeker gesmolten is.
Breng op smaak met peper en zout.
Bind met bruine saus-binder indien gewenst.
Nu hoop ik dat ik niks vergeten ben, de chocolade is volgens smaak maar kan ook met de duitse bitter chocolade.

jerryke

ik heb nog een portie haas in de vriezer zitten, ik zal je recept eens uitproberen....merciekes  ;D

Micmac

Citaat van: jerryke op 28 december 2013, 00:41:29
ik heb nog een portie haas in de vriezer zitten, ik zal je recept eens uitproberen....merciekes  ;D

Ik had een nogal redelijke vette vers geschoten haas, maar het vele vet maakt het vlees zachter.