Aan den toog....

Gestart door vyske, 3 februari 2009, 16:41:22

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 18 gasten bekijken dit topic.

Mathieu

Micmac, ze is in ieder geval super lekker. En jij zou daar een ferme bij verdienste mee kunnen hebben. Zo lekker. Ik zou er het geduld en de moeite niet voor hebben. Bij ons thuis was dat onze moeder maar die heeft alles mee genomen in haar graf. En nadat ik getrouwd was , was Mia de bakkerin van zowel vlaaien als van brood en andere snoeperijen. Maar dat is nu gezien haar toestand ook verleden tijd. Jammer maar niets aan te doen en we moeten er mee leven.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Micmac

Citaat van: Flurk op  8 februari 2024, 12:37:16
Citaat van: Micmac op  7 februari 2024, 22:22:44
Citaat van: Flurk op  7 februari 2024, 21:27:44Amaai MicMac daar gaat nogal wat in?  .Hoeveel caloriën zijn dat wel niet?? Maar super lekker moet dat wel zijn. MMMMMMMMMMM   

 Ik maak die eigenlijk zonder recept, ik bekijk een stuk of tien verschillende recepten en dan begin ik lukraak zonder het recept te volgen, wij bakken al van zeven jaar in de Van Herk oven die ze nu in Pelt nog altijd maken, het waren twee draaiende plateaus en je kan stoken met gas of hout.
Awel MICmAC BRAVO;;;;;daar zakt mijn broek van af  :d_clap_20:  :d_clap_20:  :d_clap_20:

Met het gebruik van zanddeegbodem zijn de lekkerste taarten te maken, doch iedereen weet het maar maakt er geen gebruik van.

Flurk

Citaat van: Micmac op  8 februari 2024, 22:01:32
Citaat van: Flurk op  8 februari 2024, 12:37:16
Citaat van: Micmac op  7 februari 2024, 22:22:44
Citaat van: Flurk op  7 februari 2024, 21:27:44Amaai MicMac daar gaat nogal wat in?  .Hoeveel caloriën zijn dat wel niet?? Maar super lekker moet dat wel zijn. MMMMMMMMMMM   

 Ik maak die eigenlijk zonder recept, ik bekijk een stuk of tien verschillende recepten en dan begin ik lukraak zonder het recept te volgen, wij bakken al van zeven jaar in de Van Herk oven die ze nu in Pelt nog altijd maken, het waren twee draaiende plateaus en je kan stoken met gas of hout.
Awel MICmAC BRAVO;;;;;daar zakt mijn broek van af  :d_clap_20:  :d_clap_20:  :d_clap_20:

Met het gebruik van zanddeegbodem zijn de lekkerste taarten te maken, doch iedereen weet het maar maakt er geen gebruik van.
Awel MicMac dez keer heb je ongelijk.....Ik wist het niet en Koeketien ook niet.... :smil414ae0fb30e96:

Mathieu

Ik heb er inderdaad nog nooit van gehoord en wist dus niet dat zo iets bestond. Maar ik heb me van bakken ook nooit iets aan getrokken. Er waren anderen die dat deden voor mij.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

jerryke

Citaat van: Mathieu op  9 februari 2024, 12:22:22Ik heb er inderdaad nog nooit van gehoord en wist dus niet dat zo iets bestond. Maar ik heb me van bakken ook nooit iets aan getrokken. Er waren anderen die dat deden voor mij.

je vind dit veel op het begin van de aardbeienperiode bij de bakker, dat zijn die vlaaien met een broze bodem, zijn bijna net koekjes

Flurk

Citaat van: jerryke op  9 februari 2024, 13:02:07
Citaat van: Mathieu op  9 februari 2024, 12:22:22Ik heb er inderdaad nog nooit van gehoord en wist dus niet dat zo iets bestond. Maar ik heb me van bakken ook nooit iets aan getrokken. Er waren anderen die dat deden voor mij.

je vind dit veel op het begin van de aardbeienperiode bij de bakker, dat zijn die vlaaien met een broze bodem, zijn bijna net koekjes
Dus wel al gegeten zonder te weten hoe het noemde..
NB; Jerryke ik heb er wel nooit eentje GEVONDEN hoor, wel moeten betalen... :4_1_72:  :4_1_72:

jerryke

patron voor mij ne  :Koffie2520drinken: want ik moet even wachten en geef de rest ook iets  ;D

Flurk

Citaat van: jerryke op  9 februari 2024, 13:43:32patron voor mij ne  :Koffie2520drinken: want ik moet even wachten en geef de rest ook iets  ;D
Op de middag kan dat goed zijn, op dit uur nu moet je er af blijven of je slaapt slecht zegde ons moe indertijd. Ik drink alleen koffie op dit forum.... Overal elders blijf ik er af,  ik lust het feitelijk niet...sterke drank trouwens ook niet. Ik ben nen droogstoppel zoals ze zeggen... :smil414ae0fb30e96:

Micmac

Patron ne Trippel d'Anvers en geef de rest ook iets.

Micmac

Ja, een sloffenbodem is eigenlijk een basisdeeg om wat moois op te leggen.

Ingrediënten;

180 grams Ongezouten roomboter
150 gram Witte basterdsuiker
½ Ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
add
Snuifje zout
add
Rasp van een halve citroen
280 gram bloem
2 tl bakpoeder
150 grams Amandelspijs
½  Ei

Voor de liefhebbers een echte aanrader je kan het rond of ovaal maken en best twee centimeter hoog (kwestie van stevigheid.

Nu ga ik zanddeeg uitrollen om een zo dun mogelijke taartbodem te krijgen, het gaat mogelijk een chocotoff taart worden als ik onderweg niet anders bedenk.

Flurk

Micmac daar ken ik niets van maar als ze klaar roep maar als je hulp nodig hebt om ze op te eten... :10_1_20:


Koter

Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

barabas

Nee nee, das geen feestneus dat is het echte exemplaar :biggrinumbrella1:

jerryke

Citaat van: Koter op 10 februari 2024, 20:27:15
Citaat van: jerryke op 10 februari 2024, 20:17:42:polon: https://www.youtube.com/watch?v=C_hpJJa126A :polon: allee we zijn vertrokken

Jerryke, uwe feestneus op gezet?
heb al de hele dag zulke muziek opstaan, zo kom je in de stemming.....en hier aan dees kanten leeft dat fel, ze zijn zelfs al van gisterenavond bezig