Aan den toog....

Gestart door vyske, 3 februari 2009, 16:41:22

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 21 gasten bekijken dit topic.

Flurk

Goede morgen deze morgen.Gelapen gelijk een marmot. Patron ne straffe filter en 3 suikertjes als je wil en als je dat niet wil doe het dan tegen uw goesting. Met dank hoor;. 

Micmac

Patron mij maar een "Elixir d'Anvers" met Advocaat en een ijs toetje, geef de hele zaak maar iets.

Micmac

Een taart bakken lukt nog steeds goed, zal ze eens op den toog zetten sé.

jerryke

Citaat van: Micmac op  6 februari 2024, 00:16:05Een taart bakken lukt nog steeds goed, zal ze eens op den toog zetten sé.
Goede morgen, waw wat een lekkere vlaai, mag ik daar het recept van hebben

Mathieu

Goede morgen en bednkt Micmac, heb me snel een stukje gejat en lekker op gesmald. het was super lekker en ik zou er nog eentje willen.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Flurk

Citaat van: Micmac op  6 februari 2024, 00:16:05Een taart bakken lukt nog steeds goed, zal ze eens op den toog zetten sé.
Alleen wit krijt??? Had je geen kleurkrijtjes??? :biggrinumbrella1:

Mathieu

Wit krijt zeg je.......................neen, neen, neen lekkere witte chocolade
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Micmac

Citaat van: Flurk op  6 februari 2024, 14:12:00
Citaat van: Micmac op  6 februari 2024, 00:16:05Een taart bakken lukt nog steeds goed, zal ze eens op den toog zetten sé.
Alleen wit krijt??? Had je geen kleurkrijtjes??? :biggrinumbrella1:

Je kan er best mee schrijven, maar opeten is beter.

jerryke

Citaat van: jerryke op  6 februari 2024, 08:07:49
Citaat van: Micmac op  6 februari 2024, 00:16:05Een taart bakken lukt nog steeds goed, zal ze eens op den toog zetten sé.
Goede morgen, waw wat een lekkere vlaai, mag ik daar het recept van hebben
Micmac mag/kun je dat recept delen

Flurk

Citaat van: jerryke op  7 februari 2024, 12:28:34
Citaat van: jerryke op  6 februari 2024, 08:07:49
Citaat van: Micmac op  6 februari 2024, 00:16:05Een taart bakken lukt nog steeds goed, zal ze eens op den toog zetten sé.
Goede morgen, waw wat een lekkere vlaai, mag ik daar het recept van hebben
Micmac mag/kun je dat recept delen
Skivlaai www.jolandasbakhuisje.be

Micmac

7 februari 2024, 19:22:15 #5320 Laatste wijziging: 7 februari 2024, 19:29:12 door Micmac
Citaat van: jerryke op  7 februari 2024, 12:28:34
Citaat van: jerryke op  6 februari 2024, 08:07:49
Citaat van: Micmac op  6 februari 2024, 00:16:05Een taart bakken lukt nog steeds goed, zal ze eens op den toog zetten sé.
Goede morgen, waw wat een lekkere vlaai, mag ik daar het recept van hebben
Micmac mag/kun je dat recept delen
Sky Taart 26 cm/dia.

Ik heb voor deze versie trouwens wel mijn eigen recept voor meringue gebruikt en bij de vulling verder geen suiker gedaan, omdat je al zoete slagroom en meringue erop doet.
Als je dat te zurig vindt, kun je er uiteraard wel suiker bij doen. 
Voor de topping alleen slagroom,

Ingrediënten voor een vorm van 26 cm:

Meringuestaafjes:
3 eiwitten
160 gr suiker
1 el maïzena
Snuifje zout
Deeg:
250 gr bloem
1 zakje instantgist
25 gr witte basterdsuiker
Snuifje zout
1 ei
75 gr boter
50 ml lauwwarme melk
Vulling:
1 grote pot kersen
2 el maïzena
1 el suiker
Topping:
250 ml slagroom
1 zakje slagroom-versteviger
3 el poedersuiker

Bereiding ;
Verwarm je oven voor op 110 graden (hetelucht 100°).
Doe de eiwitten met het zout in een beslagkom of de kom van je keukenmachine.
Klop deze eiwitten stijf. Voeg dan al mixend de suiker beetje bij beetje toe en mix net zolang tot je een mooi glanzend wit schuim hebt.
Wrijf een klein beetje ervan tussen je vingers. Voel je nog suikerkorrels, mix dan nog even verder.
Als je (bijna) geen korreltjes meer voelt, is het schuim perfect.
Doe het schuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit op een bakplaat met bakpapier lange dunne staven schuim.
Droog deze 1.5 uur in de oven.

Ondertussen maak je het deeg voor de bodem. Meng bloem met gist, suiker, zout, boter en het ei.
Voeg de melk beetje bij beetje toe tot je een samenhangend deeg krijgt.
Kneed dit zeker 10 minuten tot het zacht en soepel is en laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

Als de meringue klaar is, laat je deze geheel afkoelen buiten de oven en breek het dan in kleinere staafjes.
Na het rijzen van het deeg rol je dit uit tot een cirkel die net wat groter is dan je bakvorm.
Vet je bakvorm in met boter en leg je deeg erin.
Druk goed aan en in de randjes.
Rol de bovenrand eraf met een deegroller (of doe het met je vingers).
Leg er bakpapier op en bedek dit met een laag gedroogde kikkererwten/bonen/spliterwten.
Bak de bodem. Bak de bodem 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Haal daarna meteen de vulling eraf (di tkun je bewaren om later nog eens te gebruiken om een bodem te bakken).
Haal de bodem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Tijdens het bakken maak je de vulling: Doe de kersen met sap in een pannetje.
Hou 2 el sap apart en roer dat goed door met maïzena.
Voeg dan ook toe aan de kersen en roer de suiker erdoor.
Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen tot de vulling mooi dik is.
Giet dit op de bodem en laat in de koelkast afkoelen.

Klop de slagroom stijf met klopfix en poedersuiker en garneer je taart hiermee.
Dat kan met een spuitzak, maar ook zonder (je doet daarna namelijk de meringuestaafjes er nog op).
Garneer de taart met de meringuestaafjes.

jerryke

Citaat van: Micmac op  7 februari 2024, 19:22:15
Citaat van: jerryke op  7 februari 2024, 12:28:34
Citaat van: jerryke op  6 februari 2024, 08:07:49
Citaat van: Micmac op  6 februari 2024, 00:16:05Een taart bakken lukt nog steeds goed, zal ze eens op den toog zetten sé.
Goede morgen, waw wat een lekkere vlaai, mag ik daar het recept van hebben
Micmac mag/kun je dat recept delen
Sky Taart 26 cm/dia.

Ik heb voor deze versie trouwens wel mijn eigen recept voor meringue gebruikt en bij de vulling verder geen suiker gedaan, omdat je al zoete slagroom en meringue erop doet.
Als je dat te zurig vindt, kun je er uiteraard wel suiker bij doen. 
Voor de topping alleen slagroom,

Ingrediënten voor een vorm van 26 cm:

Meringuestaafjes:
3 eiwitten
160 gr suiker
1 el maïzena
Snuifje zout
Deeg:
250 gr bloem
1 zakje instantgist
25 gr witte basterdsuiker
Snuifje zout
1 ei
75 gr boter
50 ml lauwwarme melk
Vulling:
1 grote pot kersen
2 el maïzena
1 el suiker
Topping:
250 ml slagroom
1 zakje slagroom-versteviger
3 el poedersuiker

Bereiding ;
Verwarm je oven voor op 110 graden (hetelucht 100°).
Doe de eiwitten met het zout in een beslagkom of de kom van je keukenmachine.
Klop deze eiwitten stijf. Voeg dan al mixend de suiker beetje bij beetje toe en mix net zolang tot je een mooi glanzend wit schuim hebt.
Wrijf een klein beetje ervan tussen je vingers. Voel je nog suikerkorrels, mix dan nog even verder.
Als je (bijna) geen korreltjes meer voelt, is het schuim perfect.
Doe het schuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit op een bakplaat met bakpapier lange dunne staven schuim.
Droog deze 1.5 uur in de oven.

Ondertussen maak je het deeg voor de bodem. Meng bloem met gist, suiker, zout, boter en het ei.
Voeg de melk beetje bij beetje toe tot je een samenhangend deeg krijgt.
Kneed dit zeker 10 minuten tot het zacht en soepel is en laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

Als de meringue klaar is, laat je deze geheel afkoelen buiten de oven en breek het dan in kleinere staafjes.
Na het rijzen van het deeg rol je dit uit tot een cirkel die net wat groter is dan je bakvorm.
Vet je bakvorm in met boter en leg je deeg erin.
Druk goed aan en in de randjes.
Rol de bovenrand eraf met een deegroller (of doe het met je vingers).
Leg er bakpapier op en bedek dit met een laag gedroogde kikkererwten/bonen/spliterwten.
Bak de bodem. Bak de bodem 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Haal daarna meteen de vulling eraf (di tkun je bewaren om later nog eens te gebruiken om een bodem te bakken).
Haal de bodem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Tijdens het bakken maak je de vulling: Doe de kersen met sap in een pannetje.
Hou 2 el sap apart en roer dat goed door met maïzena.
Voeg dan ook toe aan de kersen en roer de suiker erdoor.
Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen tot de vulling mooi dik is.
Giet dit op de bodem en laat in de koelkast afkoelen.

Klop de slagroom stijf met klopfix en poedersuiker en garneer je taart hiermee.
Dat kan met een spuitzak, maar ook zonder (je doet daarna namelijk de meringuestaafjes er nog op).
Garneer de taart met de meringuestaafjes.
merciekes Micmac, ik ga in het weekend ze proberen te maken

Flurk

7 februari 2024, 21:27:44 #5322 Laatste wijziging: 7 februari 2024, 21:33:35 door Flurk
Amaai MicMac daar gaat nogal wat in?  .Hoeveel caloriën zijn dat wel niet?? Maar super lekker moet dat wel zijn. MMMMMMMMMMM   

Micmac

Citaat van: Flurk op  7 februari 2024, 21:27:44Amaai MicMac daar gaat nogal wat in?  .Hoeveel caloriën zijn dat wel niet?? Maar super lekker moet dat wel zijn. MMMMMMMMMMM   

 Ik maak die eigenlijk zonder recept, ik bekijk een stuk of tien verschillende recepten en dan begin ik lukraak zonder het recept te volgen, wij bakken al van zeven jaar in de Van Herk oven die ze nu in Pelt nog altijd maken, het waren twee draaiende plateaus en je kan stoken met gas of hout.

Flurk

Citaat van: Micmac op  7 februari 2024, 22:22:44
Citaat van: Flurk op  7 februari 2024, 21:27:44Amaai MicMac daar gaat nogal wat in?  .Hoeveel caloriën zijn dat wel niet?? Maar super lekker moet dat wel zijn. MMMMMMMMMMM   

 Ik maak die eigenlijk zonder recept, ik bekijk een stuk of tien verschillende recepten en dan begin ik lukraak zonder het recept te volgen, wij bakken al van zeven jaar in de Van Herk oven die ze nu in Pelt nog altijd maken, het waren twee draaiende plateaus en je kan stoken met gas of hout.
Awel MICmAC BRAVO;;;;;daar zakt mijn broek van af  :d_clap_20:  :d_clap_20:  :d_clap_20: