De Frutters

serieuze hoek => U vraagt en wij helpen => Topic gestart door: Koter op 26 december 2018, 13:43:46

Titel: Met dit trucje (én een rozijn) krijg je weer bubbels in je fles champagne
Bericht door: Koter op 26 december 2018, 13:43:46
Staat er nog een fles cava of champagne open na het feest van gisteren? (Toegegeven: dat is niet van onze gewoonte!) Gelukkig hebben wel wel een geniale truc om je geliefkoosde drankje opnieuw om te toveren tot zijn bruisende glorie.
Wat heb je nodig?
Een fles champagne (of andere soort bubbels) die nog niet zo lang open is en één rozijn.

Wat moet je doen?
Laat de rozijn in de fles vallen, wacht enkele minuten en ta-da: je fles bubbels bruist weer alsof je ze net ontkurkt hebt.

Waarom werkt het?
De overgebleven koolstofdioxide in de fles klampt zich vast aan de ribbels van de rozijn, komt vervolgens weer in de vloeistof terecht met een bruisend effect als resultaat. Cheers!

HLN