Nicecream
Wat heb je nodig? (voor 2 bolletjes)
2 rijpe bananen
1 eetlepel pindakaas
blender
Zo maak je het:
Snij de banaan de avond van tevoren in stukjes en leg ze een nachtje in de diepvries. Echte zoetebekken kunnen ook altijd nog wat ahornsiroop toevoegen. Om mijn blender deze keer een beetje te sparen, maakte ik de stukjes zo klein mogelijk, maar wie wél goed keukenmateriaal in huis heeft kan zich er gemakkelijker vanaf maken. Vervolgens gooi je de bananen samen met de pindakaas in de blender (eventueel een klein scheutje melk erbij zodat het wat soepeler verloopt), en zet je de machine aan totdat de banaan een romige ijsstructuur heeft gekregen. Invriezen kan in een plastic doos, maar het ijs is zo lekker dat je het liefst in één keer allemaal naar binnen lepelt.
Wat is nicecream?
Nicecream zijn ijsjes die vooral natuurlijke ingrediënten bevatten en dus veel beter zijn voor je gezondheid. Ze bevatten geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen en minder suiker en vet. Nee, ze zijn niet light, het is nog steeds een dessertje. Gelukkig maar :-)
Fruitige waterijsjes
Stop jouw favoriete fruit in een blender en blend het tot een gladde massa. Doe er wat yoghurt of water bij en voeg nog wat hele stukjes fruit toe. Giet het fruitmengsel in ijsvormpjes en zet het in de vriezer.
Watermeloen ijsjes
Perfect voor de zomer! Stop ontpitte watermeloen in de blender en blend tot een gladde massa. Voeg naar smaak wat citroensap toe. Giet in ijsvormpjes en plaats in de vriezer.
Waterijsjes met stukjes kiwi
Snijd de kiwi's door de helft en lepel ze uit de schil. Doe de kiwi's in de blender en voeg 2 kopjes ananassap toe. Blend tot een gladde massa, maar zorg dat de pitjes niet breken. Dit geeft een bittere smaak. Niet zoet genoeg? Voeg naar smaak wat suiker of honing toe. Giet in ijsvormpjes en stop in ieder vormpje een aantal hele stukjes kiwi. Vries het minstens 6 uur in.
Yoghurtijsjes met blauwe bessen
Hmm bevroren yoghurt met fruit. Stop hiervoor vanille yoghurt, 2 kopjes blauwe bessen en een eetlepel honing in de blender en mix tot een gladde massa. Giet in de ijsvormpjes en vries minstens 6 uur in.