Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jerryke

22 mei 2020, 17:21:31 #2115 Laatste wijziging: 22 mei 2020, 18:56:55 door jerryke
net een vispannetje voorbereid en dat kan straks de oven in en samen met stokbrood opgegeten worden...en als dessert ijs met aardbeien  :Tasty:

[bijlage verwijderd door de beheerder]

jerryke

de BBQ tijd komt er weer aan, normaal maak ik daarbij een aardappelsalade.....ik heb dat recept ooit eens gekregen van een vriendin van een vriendin en die was Duitse
Ingrediënten:

• 700 gr kleine aardappeltjes, gewassen en ongeschild
• 8 bosuitjes, fijngesneden
• 3 eieren, hardgekookt
• 150 gr hamreepjes
• 2,5 dl mayonaise
• 1 tl paprikapoeder
• peper & zout
• bieslook

Bereiding:

Kook de aardappelen gaar in circa 15 minuten met ruim water en met een snufje zout.
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. ( en dan pel ik ze)
Snijd de eieren in kleine stukjes en meng de mayonaise, paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper.
Als je de aardappelen te groot vindt, kan je ze in kleinere stukjes snijden.
Meng het eimengsel door de aardappelen, voeg de hamreepjes en bosui toe en schep alles door elkaar.
Doe de salade in een schaal en garneer met wat fijngesneden bieslook.

[bijlage verwijderd door de beheerder]

jerryke

net een waldkorn brood gebakken voor morgen

[bijlage verwijderd door de beheerder]

Micmac

Een bezige bij  :a_thumbsup_20:

jerryke

Citaat van: Micmac op 16 juni 2020, 23:33:20
Een bezige bij  :a_thumbsup_20:

een lekkere boterham, straks nog zo eentje bakken

jerryke

vandaag hamburgers gemaakt met duitse braadworst en ajuin, dat was lang geleden en heeft heel goed gesmaakt

Koter

Citaat van: jerryke op 19 juni 2020, 19:27:10
vandaag hamburgers gemaakt met duitse braadworst en ajuin, dat was lang geleden en heeft heel goed gesmaakt

Bij Duitse braadworst gebruik je geen ajuin, maar zwiebeln.  ;D
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

jerryke

net een kersenvlaai gebakken met kersen uit de tuin hier

[bijlage verwijderd door de beheerder]

Koter

Citaat van: jerryke op  1 juli 2020, 13:24:08
net een kersenvlaai gebakken met kersen uit de tuin hier

Een Limburgse kersenvlaai?
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

jerryke

Citaat van: Koter op  1 juli 2020, 13:29:04
Citaat van: jerryke op  1 juli 2020, 13:24:08
net een kersenvlaai gebakken met kersen uit de tuin hier

Een Limburgse kersenvlaai?
dan had ik greumelkes erop moeten doen, maar ze is / was lekker

[bijlage verwijderd door de beheerder]

Micmac

Citaat van: jerryke op  1 juli 2020, 13:24:08
net een kersenvlaai gebakken met kersen uit de tuin hier

Je kan ze ook open laten of met latteke's.

jerryke

Citaat van: Micmac op  2 juli 2020, 00:47:29
Citaat van: jerryke op  1 juli 2020, 13:24:08
net een kersenvlaai gebakken met kersen uit de tuin hier

Je kan ze ook open laten of met latteke's.
goeiemorgen, ja inderdaad maar ik had 2 hulpkokjes bij me en die wilden vlaai zoals een boterham  ;D

jerryke

stroganoffsaus
rode ui, paprikamix, champignons en knoflook aanstoven, 2 kl. tomatenpuree, blussen met wodka, rundsbouillon erbij en laten stoven tot groenten gaar zijn, kruiden met worschestersaus, zwarte peper, cayennepeper en paprikapoeder eventueel binden bruine maïzena en afwerken op einde met scheutje culinaire kookroom. ..... lekker bij een steak en frietjes

jerryke

18 september 2020, 18:35:55 #2128 Laatste wijziging: 18 september 2020, 20:08:46 door jerryke
deze staat morgen op het programma voor de verjaardag van onze man  ;D

Cheesecake met bastognebodem en caramel.
Voor de bodem 225 gr kandijkoeken en 75 gr gesmolten boter. Voor de cheesecake 800 gr roomkaas, 200 gr fijne suiker, 4 eieren, 200 gr zure room en 40 gr ma?zena.
Oven voorverwarmen op 130graden. Koeken verkruimelen en mengen met de boter. Mengsel verdelen over de bodem van ingevette bakvorm en ong 10 minuten bakken. Laten afkoelen. Roomkaas met de suiker loskloppen. Eieren, zure room en ma?zena toevoegen en goed kloppen tot glad mengsel. Verdelen over de afgekoelde bodem en gladstrijken. Op de bodem van de oven een ovenschaal met kokend water zetten. Cheesecake ong 1.5 uur bakken. Mengsel mag nog wiebelen als uit de oven komt. Af laten koelen en dan nog 4 uur in de koelkast.
Voor de caramel 250gr suiker, 70gr water, 150gr slagroom en 50gr boter. Suiker en water in een pan laten karameliseren. Als de suiker goudbruin is, pan in de gootsteen zetten en de slgroom toevoegen. Pas op!! Gaat spetteren en overkoken! Rustig doorroeren tot een gladde saus. Boter toevoegen en doorroeren tot boter helemaal is opgenomen. Af laten koelen tot lauwwarm en over de cheesecake heen gieten. Als de caramel te stijf is beetje verwarmen. Eventueel garneren met pecannoten.

xofie

ALLEMAAL LEKKER HIER