Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jerryke

porei gestoofd, aardappeltjes en een kalfslapje

jerryke

seffens spek met appelschijven ....en zwart brood lekker  ;D

jerryke

mogen bij de kleinzoon gaan eten  ;D

Micmac

Nog maar eens gaan eten doch van de restauranthouder kreeg ik een nare boodschap mee " U mag in mijn restaurant gaan zitten waar U ook maar wil", en normaal is er begeleiding tot aan een tafel.

jerryke

wij mogen vandaag aanschuiven bij de kleinzoon, die heeft BBQ (zijn vriendin is jarig)....gisteren bij de kleindochter en die was ook jarig  ;D

Koter

Het vrouwtje heeft een lekkere broodpudding klaar gemaakt



[verwijderd door de beheerder]
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

jerryke

ziet er lekker uit, vraag het recept eens....dat is een recept wat je hier aan dees kanten niet gemaakt wordt en ik wil dat best eens maken

Koter

Citaat van: jerryke op  1 april 2012, 19:29:00
ziet er lekker uit, vraag het recept eens....dat is een recept wat je hier aan dees kanten niet gemaakt wordt en ik wil dat best eens maken

De vrouw gaat het op schrijven. Ik zal het hier seffens op zetten.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Koter

2 Marokkaanse broden (mag ook overschotten zijn van gewone broden of pistolets) in stukken trekken en samen met rozijnen (hoeveelheid is naar keuze) in een kom doen.
2 volledige eieren goed mengen en onder het brood mengen met een beetje melk.
1 liter melk opwarmen met 200 gram kristalsuiker, 1 pakje vanillepudding en 2 pakjes vanillesuiker.
Dit alles goed mengen en opwarmen (niet laten koken)
Dit over het broodmengsel gieten en alles kneden tot een broodpap.
De ovenschotel invetten met boter en +- 1 uur laten bakken in de oven op 175°.
Laten afkoelen en terwijl chocolade laten smelten in een "bain marie" en over de pudding gieten.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

jerryke

Citaat van: Koter op  1 april 2012, 19:49:54
2 Marokkaanse broden (mag ook overschotten zijn van gewone broden of pistolets) in stukken trekken en samen met rozijnen (hoeveelheid is naar keuze) in een kom doen.
2 volledige eieren goed mengen en onder het brood mengen met een beetje melk.
1 liter melk opwarmen met 200 gram kristalsuiker, 1 pakje vanillepudding en 2 pakjes vanillesuiker.
Dit alles goed mengen en opwarmen (niet laten koken)
Dit over het broodmengsel gieten en alles kneden tot een broodpap.
De ovenschotel invetten met boter en +- 1 uur laten bakken in de oven op 175°.
Laten afkoelen en terwijl chocolade laten smelten in een "bain marie" en over de pudding gieten.


ha merciekes, zal dat deze week eens klaarmaken  ;D

jerryke

kipvleugelkes met provencaalse groenten (courgette, tomaat,aubergine, ui, look,gele en rode paprika...alles in blokjes of schijfjes gesneden) en pasta

Fruit de ui en look in olijfolie. Doe er de aubergine bij en bak even mee. Doe er de courgette, paprika en tomaat bij. Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn, bonenkruid en citroensap. Voeg een beetje water toe, dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
 

jerryke

Citaat van: Koter op  1 april 2012, 19:49:54
2 Marokkaanse broden (mag ook overschotten zijn van gewone broden of pistolets) in stukken trekken en samen met rozijnen (hoeveelheid is naar keuze) in een kom doen.
2 volledige eieren goed mengen en onder het brood mengen met een beetje melk.
1 liter melk opwarmen met 200 gram kristalsuiker, 1 pakje vanillepudding en 2 pakjes vanillesuiker.
Dit alles goed mengen en opwarmen (niet laten koken)
Dit over het broodmengsel gieten en alles kneden tot een broodpap.
De ovenschotel invetten met boter en +- 1 uur laten bakken in de oven op 175°.
Laten afkoelen en terwijl chocolade laten smelten in een "bain marie" en over de pudding gieten.


dit gaat seffens de oven in  ;D

Beastje

Vandaag word het

Kabeljauw uit de oven       
Ingrediënten,met puree

1 kilo kabeljauwfilet
1 deciliter droge witte wijn
1 ui
2 sjalotjes
1 beker crème fraîche (125 ml)
2 eierdooiers
2 eetlepels fijngeknipte dille
zout, versgemalen peper
1/2 eetlepel boter
paneermeel
Bereiding

Doe de vis met de wijn in een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zacht koken. Giet af en vang de 'jus' in een steelpan op.
Laat de jus tot 1/3 deel inkoken. Klop de crème fraîche door de 'jus'. Neem de pan van het vuur en klop de eierdooiers erdoor. Voeg 2 eetlepels dille toe. Breng de saus op smaak met weinig zout en peper.
Pel en snipper de ui en sjalotjes. Fruit ze in weinig boter in enkele minuten glazig.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de vis in een ovenvaste schaal. Schenk de saus erop. Verdeel de ui en sjalot erover. Bestrooi met paneermeel.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de schotel in ca. 10 minuten heet en goudbruin worden.

4 tot 6 personen

Beastje

jerryke

7 april 2012, 14:58:54 #283 Laatste wijziging: 7 april 2012, 15:05:16 door jerryke
Citaat van: jerryke op  7 april 2012, 10:16:54
Citaat van: Koter op  1 april 2012, 19:49:54
2 Marokkaanse broden (mag ook overschotten zijn van gewone broden of pistolets) in stukken trekken en samen met rozijnen (hoeveelheid is naar keuze) in een kom doen.
2 volledige eieren goed mengen en onder het brood mengen met een beetje melk.
1 liter melk opwarmen met 200 gram kristalsuiker, 1 pakje vanillepudding en 2 pakjes vanillesuiker.
Dit alles goed mengen en opwarmen (niet laten koken)
Dit over het broodmengsel gieten en alles kneden tot een broodpap.
De ovenschotel invetten met boter en +- 1 uur laten bakken in de oven op 175°.
Laten afkoelen en terwijl chocolade laten smelten in een "bain marie" en over de pudding gieten.


dit gaat seffens de oven in  ;D

vwalla die is klaar  ;D ....mercie koter voor het recept
voor morgen is het
paprikasoep
4 dikke hotdogajuinen
5 paprika's,
5 sneden witbrood,
4 rundsbouillonnekes,
peper, zout, muskaatnoot,
potje mascarponekaas
bereiding:
De 4 dikke hotdogajuinen samen met 5 paprika's stoven, water bijdoen, 5 sneden witbrood, 4 rundsbouillonnekes, peper, zout, muskaatnoot, laten koken, nadien potje mascarponekaas bijdoen, nog eens goed doorkoken en mixen

Kip met meditiraanse groentjes en kroketjes
en als nagerecht, dit is ook al klaar van Jeroen Meus (maandag gezien) http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/koffiemousse-verkeerd?&personen=4

staks nog een koekjeskoek maken en ook nog een dikke rijstvlaai bakken

petit-beurrekoek
2 pakken petit-beurrekoekjes,
1/2pakje zachte boter,
1/2 pakje harde boter,
4 soeplepels cacaopoeder,
1 soeplepel intstantkoffie,
1 soeplepel poedersuiker,
3 soeplepels melk,
een diep bord met warme koffie
wat hagelslag. 
  bereiding:
    een platte schotel. Bereidingswijze: laat de boter zacht worden en doe er dan alle ingedrienten in behalve het bord met de koffie,alles goed roeren en eventjes terug laten opstijven.Dan op een platte schotel 9 koekjes leggen en deze lichtjes insmeren met koffie,dan smeren we het botermengsel in een dunne laag uit ,dan voor de volgende laag drenken we koekjes in de koffie en leggen die bovenop het botermengsel, dan weer botermengsel,dan weer koekjes enz... op de laatste boterlaag doen we dan hagelslag, maar ook rondom de koek doen we boter . de koek wordt in vierkantjes gesneden.
 
 
dikke rijstvlaai
1 liter melk
200 gr dessert rijst
100 gr suiker
4 pakjes vanillesuiker

4 eieren
150 gr boter
  bereiding:
    Hiervan maak je gewoon rijstpap. ikzelkf doe er gewoonlijk een klein beetje boter in tegen het aanbranden van de rijst.
Dan laat je afkoelen tot lauw en meng je er 150 gr boter door.
Dat laat je afkoelen tot koud.
Je klopt 4 volledige eieren tot schuim en dat meng je rustig onder de rijst.
Springvorm inboteren en met paneermeel bestrooien, mengsel erin en in een voorverwarmde oven op 180 ° gedurende 40 minuten.En dan alles laten afkoelen

Koter

Citaat van: jerryke op  2 april 2012, 01:20:29
Citaat van: Koter op  1 april 2012, 19:49:54
2 Marokkaanse broden (mag ook overschotten zijn van gewone broden of pistolets) in stukken trekken en samen met rozijnen (hoeveelheid is naar keuze) in een kom doen.
2 volledige eieren goed mengen en onder het brood mengen met een beetje melk.
1 liter melk opwarmen met 200 gram kristalsuiker, 1 pakje vanillepudding en 2 pakjes vanillesuiker.
Dit alles goed mengen en opwarmen (niet laten koken)
Dit over het broodmengsel gieten en alles kneden tot een broodpap.
De ovenschotel invetten met boter en +- 1 uur laten bakken in de oven op 175°.
Laten afkoelen en terwijl chocolade laten smelten in een "bain marie" en over de pudding gieten.




ha merciekes, zal dat deze week eens klaarmaken  ;D

Al geproefd?
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....