Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Beastje

Vandaag kabeljauw filet met puree en grote bruine boonen
Beastje

Beastje

Ventje zit vandaag in Keulen voor zen werk,dus maak ik vandaag voor mij lekkere soep met daarna gebakken eikes met brood

Beastje

kabar

Heb zojuist een kom erwtensoep met spek en korstjes binnen.

jerryke

2 februari 2012, 16:13:22 #168 Laatste wijziging: 2 februari 2012, 16:22:41 door jerryke
Citaat van: kabar op  2 februari 2012, 15:40:10
Heb zojuist een kom erwtensoep met spek en korstjes binnen.
lekker hé Kabar, dat hebben wij deze middag al gehad

en de baas heeft goesting aan spaghetti, dan krijgt die dat  ;D

Beastje

vandaag de rest van de soep van gisteren(was prei soep)dan frietjes gaan halen in de  frituur met snacks erbij
Beastje

jerryke

mosselen met frietjes  ;D

kabar

Mijn vrouw is voor morgen stoofvlees aan 't maken: ik riek de wijn tot hier!

jerryke

morgen bloemkoolroomsoep, cordon bleu maar dan van kalfs en inplaats van hesp ga ik er eens pesto indoen en dan ook kaas natuurlijk, gegratineerde aardappelschotel met groentjes

Gegratineerde aardappelschotel

Voor 2 personen:
300 gram vastkokende aardappelen
2 uien
1 paprika
doosje champions
boter om in te vetten
4 eetlepels geraspte kaas (naar smaak)
flesje room ( 4%)
1 ei
zout
peper
nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze met de kaasschaaf in mooie plakken.
Pel de uien en snijd hem in mooie dunne ringen.
pel de paprika en snij in smalle reepjes
snij de champions in plakjes indien je geen gesneden hebt
Vet de ovenschaal in.
Leg een laagje aardappelschijfjes in de ovenschaal, leg er de uiringen, paprika en champions op en bestrooi met de helft van de kaas.
Leg en nog aardappelschijfjes bovenop en de rest van de kaas
Klop de room los met het ei, breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
Schenk dit over de aardappelschijfjes en de kaas.
Bak de aardappelschotel in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin.

kabar

Vandaag:stoofvlees met frieten.

jerryke

Citaat van: jerryke op  5 februari 2012, 01:51:56
morgen bloemkoolroomsoep, cordon bleu maar dan van kalfs en inplaats van hesp ga ik er eens pesto indoen en dan ook kaas natuurlijk, gegratineerde aardappelschotel met groentjes

Gegratineerde aardappelschotel

Voor 2 personen:
300 gram vastkokende aardappelen
2 uien
1 paprika
doosje champions
boter om in te vetten
4 eetlepels geraspte kaas (naar smaak)
flesje room ( 4%)
1 ei
zout
peper
nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze met de kaasschaaf in mooie plakken.
Pel de uien en snijd hem in mooie dunne ringen.
pel de paprika en snij in smalle reepjes
snij de champions in plakjes indien je geen gesneden hebt
Vet de ovenschaal in.
Leg een laagje aardappelschijfjes in de ovenschaal, leg er de uiringen, paprika en champions op en bestrooi met de helft van de kaas.
Leg en nog aardappelschijfjes bovenop en de rest van de kaas
Klop de room los met het ei, breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
Schenk dit over de aardappelschijfjes en de kaas.
Bak de aardappelschotel in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin.

ik heb kruidenkaas gebruikt inplaats van pesto en kaas, was zeer lekker

Beastje

Vandaag ga ik wokken
Beastje

jerryke

een goei dikke groentesoep gemaakt en seffens wortelstoemp met een gewoon kalfslapje.....en chocoldepudding gemaakt voor dessert

kabar

Citaat van: jerryke op  6 februari 2012, 17:33:19
een goei dikke groentesoep gemaakt en seffens wortelstoemp met een gewoon kalfslapje.....en chocoldepudding gemaakt voor dessert
Bij wortelstoemp eten wij gewoonlijk spek, goed hard gebakken.

jerryke

Citaat van: kabar op  6 februari 2012, 17:51:13
Citaat van: jerryke op  6 februari 2012, 17:33:19
een goei dikke groentesoep gemaakt en seffens wortelstoemp met een gewoon kalfslapje.....en chocoldepudding gemaakt voor dessert
Bij wortelstoemp eten wij gewoonlijk spek, goed hard gebakken.

ja wij vroeger ook, maar sinds het hartinfarct van mijn man mag dat niet meer voor hem....dus ben ik solidair en eet dat dan ook niet, ben ook van het zout moeten afstappen en gebruik nu veel meer kruiden

kabar

Heb twee herseninfarcten gehad en een verdikking van de hartspier. Ik mag nog af en toe spek eten (vroeger - tot ik getrouwd was - elke dag), één ei per week (vroeger ook veel meer) en zoutarm.