Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jerryke

vandaag steengrill en morgen aspergeroomsoep, varkenshaasje met peperroomsaus, kalfsgebraad met championroomsaus, compote, sla en championnekes en als dessert vers fruit of tiramisu of ijskersstronk

Micmac

Ziet er lekker uit, heb hier hapjes met champagne , tomatenroomsoep met balletjes, konijn met pruimen, kalkoen op grootmoeders wijze, taart en gebak , ijskerststronk en teramisu, dus ongeveer hetzelfde..

jerryke

Citaat van: Micmac op 24 december 2011, 22:54:04
Ziet er lekker uit, heb hier hapjes met champagne , tomatenroomsoep met balletjes, konijn met pruimen, kalkoen op grootmoeders wijze, taart en gebak , ijskerststronk en teramisu, dus ongeveer hetzelfde..

inderdaad ongeveer hetzelfde, de vlaai wordt morgenvroeg vers gebakken net zoals de compote word morgen ook vers gemaakt (want Maemi die moet bij alles poets hebben) en de rest is allemaal klaar dat hoeft morgen maar juist opgewarmd te worden en de kroketjes die worden ook nog afgebakken

Beastje

Vandaag broccolisoep ,daarna patatjes met broccolie en gegrilde kip.



Beastje

kabar

I hate brocolli ....

Micmac

4 januari 2012, 21:03:57 #110 Laatste wijziging: 4 januari 2012, 21:06:00 door Micmac
Citaat van: kabar op  4 januari 2012, 18:55:38
I hate brocolli ....

Het zijn nochtans vruchtbare groenten, onderhouden het kort geheugen en bestrijden een soort kanker.
Broccoli staat bekend om zijn vele goede eigenschappen zoals het voorkomen van kanker en versterken van het immuunsysteem.
Volgens nieuw Amerikaans onderzoek vertraagt deze groente ook de effecten van het verouderingsproces.

Broccoli bevat de chemische stof sulforafaan.
Onderzoekers ontdekten recent dat deze stof anti-oxidanten en enzymen in immuuncellen activeert.
Dit proces voorkomt dat vrije radicalen cellen beschadigen.
Beschadigde cellen worden als de belangrijkste oorzaak van verouderen gezien.
Ze leiden tot ouderdomsziekten als verstopte slagaders, reuma, suikerziekte en een zwakker immuunsysteem.
Vrije radicalen ontstaan door normale lichaamsprocessen als de omzetting van voedsel in energie.

jerryke

Dit staat er morgen op het menu

Visgratin met pasta voor 4 personen

350 gr. fusili
zout en peper
2 el olie
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
visfond (2 dl heet water, hierin 1 visbouillontablet oplossen)
2 dl witte wijn
ruim 4 dl kookroom culinair (flesje)
200 gr krabsticks
100 gr garnalen
4 moten kabeljauw à 125 gr
2.5 dl finesse room( halfvolle crème fraîche)
zakje crème fraîchesaus van Maggi
2 eetlepels boursin cuisine
geraspte kaas naar smaak
1 el bieslook

Bereiden

Pasta beetgaar koken
Knoflook en sjalot fruiten
Visfond, wijn, kookroom, crème fraîche en pakje crèmefraîchesaus toevoegen
De krabsticks erin en 2 minuten zachtjes laten koken
De kabeljauw in stukjes snijden, peper en zout erover.
Krabsticks uit de saus scheppen en per stickje in twee of drie stukjes snijden
2 eetlepels boursin cuisine aan de saus toevoegen

Helft van de pasta in een royale ovenschaal doen zodat de bodem bedekt is
Hierop de eerste laag kabeljauwstukjes leggen
Overige pasta er bovenop, daarop de andere helft van de kabeljauw
Hiertussen de stukjes krab en de garnalen verdelen



De saus erover schenken en met kaas bestrooien




Ik maak plakjes met de kaasschaaf en leg die erop.



Oven voorverwarmen op 220 º
Gerecht in de oven zetten, temperatuur naar 200 º draaien
ca. 25 minuten in het midden van de oven laten gratineren
Voor het opdienen de bieslook erover strooien.



Beastje

Vandaag lekkere spaghetti met mosselen

Ingrediënten voor 4 personen
250 g spaghetti
1 kg mosselen, kleine
4 vleestomaten (gepeld en in blokjes)
1 ui (gesnipperd)

2 el parmezaan(gemalen

2 kl olijfolie, extra vierge

1 dl wijn, droge,

1 kl Provençaalse kruiden

1 el bladpeterselie (gehakt)

3 knoflookteentjes (gepeld en gehakt
peper

zout



Pel 3 teentjes knoflook, gepeld en gehakt.

Snipper een ui.

Pel 4 vleestomaten en snij ze in blokjes.

Hak 1 el bladpeterselie.
Spoel de mosselen goed schoon.
Stoof de ui en tomaten in de helft van de olijfolie. Doe er de mosselen, witte wijn, knoflook, Provençaalse kruiden en flink wat peper uit de molen bij. Laat afgedekt koken op een hevig vuur tot de mosselen opengaan.

Stoven Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en meng met de rest van de olijfolie.
5Verdeel de pasta over diepe borden. Schep er de mosselen, de groenten en wat kookvocht bij. Werk af met parmezaan en peterselie. Serveer meteen.

Beastje

Beastje

Vandaag word het Chinese Eiernoedels met Kip en Scampi.

Voor 4 Personen:

- 250 gr Chinese eiernoedels
- 1 bosje lenteuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr kippenborstfilet
- 1 pepertje
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 100 gr scampi
- 50 gr sojascheuten
- 1 eetlepel geraspte gember
- 4 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze
Een ruime pan water aan de kook brengen en zout toevoegen. De Chinese noedels in het kokende water even koken (zie verpakking), met stokjes losmaken en 2-3 minuten laten opzwellen. In een zeef gieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

De lenteuitjes schoonmaken, wassen en in plakjes snijden. De teentjes knoflook pellen en fijnhakken. De kippenborstfilet in repen snijden. Het pepertje schoonmaken, ontpitten en fijnhakken.

De wok verhitten en olie toevoegen. De reepjes kip al roerend in de wok bakken. Vervolgens de scampi toevoegen en meebakken. Tenslotte de knoflook, de lenteuitjes, gember en de stukjes peper toevoegen.

De afgespoelde sojascheuten, sojasaus en noedels in de wok luchtig door de rest scheppen en serveren.

Beastje

jerryke

ikke vandaag de overschot van gisteren  :Tasty: en de man heeft mosselen gegeten

Micmac

Citaat van: jerryke op  6 januari 2012, 19:21:55
ikke vandaag de overschot van gisteren  :Tasty: en de man heeft mosselen gegeten


Dat geeft mij alweer een idee voor morgen, Mosselen met spekblokjes en maisbrood, maar voor goudmerk met max 20 stuks per kilo zal het weer rondbellen worden.

Beastje

Vandaag geen zin in koken ,dus worden het frietjes van de frituur met vanalles erbij
Beastje

jerryke

zelfgemaakte frietjes, een stukje kabeljauw en een roomsausje erop (snelklaar sausje)

1grote koffielepel mosterd, een goei scheut ketshup, een flesje room, peper en zout, een beetje lookkruiden, en gedroogde peterselie.....alles goed verwarmen, mocht de saus niet genoeg gebonden zijn, dan even bijbinden.

Beastje

Vandaag word het Ovenschotel van kabeljauw met aardappelen


Ingrediënten:



800gr kabeljauwfilet

2 dl droge witte wijn

1 ui

1 klein blik tomatenpuree

1 groene en 1 rode paprika

1 eetlepel olijfolie

8 aardappelen

sap van een 1/2 citroen

1 teentje look

100 gr gemalen oude kaas

een snuifje suiker

een takje tijm

peper en zout

Bereiding:

De kabeljauwfilet spoelen, droogdeppen en in dobbelsteentjes snijden. Besprenkelen met citroensap. De ui en het lookteentje pellen, in ringen snijden en hakken. De aardappelen schillen en in plakjes van 3 mm snijden. De paprika's in ringen snijden.
Een vuurvaste schotel inboteren en op de bodem de uiringen en het knoflook schikken. Daarboven de plakjes aardappelen vervolgens de visblokjes en de paprikareepjes. Tussen elke laag wat peper en zout en gemalen kaas strooien.
In een kommetje het mengsel maken van de tomatenpuree, de olijfolie, peper zout, het verkruimelde tijmtakje, de kristalsuiker en het water. Dit mengsel over de visschotel gieten en afwerken met de rest van de gemalen kaas. Voorzichtig de witte wijn langs de rand van de schaal gieten. Bovenop de bereiding nog enkele visblokjes schikken en afdekken met aluminiumfolie.
De schaal in een voorverwarmde oven van 200° zetten; Na 30min de folie weghalen en 15 min. verder laten gratineren.

Beastje

Beastje

Vandaag gestoofd witloof met patatjes e varkens gebraad met een lekker sausje






Beastje