Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

jerryke

varkensmedaillon, gestoofd witloof en aardappeltjes....en ik heb juist wat griesmeelpudding gemaakt, dat is al lang geleden dat ik dat nog gemaakt heb  ;D

kabar

Seffes mit met frosselen.

jerryke


Mathieu

Op zaterdag wordt er hier nooit gekookt.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Mathieu

Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

jerryke

Citaat van: Mathieu op 10 december 2011, 23:19:53
Op zaterdag wordt er hier nooit gekookt.

hier ook niet, dan maakt de kleinzoon gewoonlijk iets en dan eten wij daar mee  ;D


Beastje

Vandaag Verse Tomatensoep
Gebakken kalfslapje met salie en risotto en gegratineerde aubergines.

Wat hebben we nodig?

4 kalfslapjes
4 sneetjes parmaham
4 blaadjes salie
peper en zout
boter en witte wijn
200 gr riso gallo per risotto
1 liter sterke bouillon
2 aubergines
1 dl olijfolie
2 teentjes gepelde knoflook
2 eetlepels basilicum
1/2kg tomaten
3 mozzarellakaasjes en 100 gr geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:

Klop de kalfslapjes plat en leg er de  ham en een blaadje salie op,vouw dicht en klop plat.
Bak in boter en deglaceer de pan met witte wijn.
Roer de rijst door de boter,warm goed door en blus met bouillon,regelmatig onderspatelen.
Meng er op het allerlaatste nog wat boter of kaas door.
Snij de aubergines in plakken,zout ze en laat ze goed intrekken.
Dep nadien af met keukenpapier en fruit in hete olijfolie.
Ondertussen knoflook,basilicum en in blokjes gesneden tomaten sueren in olie en kruiden met zout en zwarte peper.
De aubergines in een ovenschaal schikken,beleggen met het tomatenmengsel en afwerken met de kaasjes. Bestrooi met parmezaanse kaas en in de oven gratineren.

Beastje

Beastje

Vandaag witloofsoep en daarna  gevuld witloof

Gevuld witloof
  ingrediënten:
    500 g toebereid varkens- en kalfsgehakt -
8 dunne sneetjes gerookt spek -
8 stronkjes witloof(middelgroot kaliber) -
25 g boter -
muskaatnoot, peper en zout

  bereiding:
    voor 4 personen,


Was het witloof, snijd het in twee, verwijder het harde middelste. Verdeel het gehakt over de witloofhelften, leg de helften weer samen, omwikkel alle herenigde stronken met ,een sneetje spek en bind ze samen. Beboter een ovenschotel, schik het witloof erin en voeg wat gezouten water toe. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Ze 45 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Draai het witloof regelmatig om en voeg eventueel wat water toe. Dien op met aardappelpuree.
 
Beastje

jerryke

Cordonbleu, opgebakken aardappeltjes, compote en tomaatjes

stevens-willy

Als aperitief een glas helder kraantjes water.

Aardappelen met witloof gestoofd en hespen spek.

Willy

jerryke

pasta met een roomsausje met asperges in verwerkt en kip in de oven gebakken.....dessert : kommetje pudding met muizekeutelkes  ;D

Micmac

Mijn ijskreem vanille met fondant en witte chokolade met wat slagroom en nootjes met een kriekske is al gelukt , nu de rest nog.


Micmac

Varkenshaas medallions met roomsaus en kriel-aardappeltjes & warme groente, zal het worden, het ergste is altijd alles bij elkaar zoeken , en gemberstokjes liggen hier ook nog teveel, zal eens beginnen Merlijn te spelen. :LOL: :LOL:

Beastje

Seffens eten we preisoep ,daarna voor ventje nasi met kip en voor mij Tagliatelle met kaas en ham met broccoli(ventje lust geen kaas)




Beastje