Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Micmac

Al die recepten lijken op elkaar.

Ingredienten voor vie personen, klaar in 45 minuten.

600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
100 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 paprikas (2-rood, 2-groen en 1-geel)
2 eetlepels bloem
1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperzie-bonen

xofie

Citaat van: Micmac op  2 december 2017, 22:09:47
Al die recepten lijken op elkaar.

Ingredienten voor vie personen, klaar in 45 minuten.

600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
100 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 paprikas (2-rood, 2-groen en 1-geel)
2 eetlepels bloem
1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperzie-bonen


paprikapoeder of chilipoeder dat is miljaar een hééééééééééél groot verschil zenne

Micmac

Citaat van: xofie op  2 december 2017, 22:17:53
Citaat van: Micmac op  2 december 2017, 22:09:47
Al die recepten lijken op elkaar.

Ingredienten voor vie personen, klaar in 45 minuten.

600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
100 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 paprikas (2-rood, 2-groen en 1-geel)
2 eetlepels bloem
1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperzie-bonen


paprikapoeder of chilipoeder dat is miljaar een hééééééééééél groot verschil zenne

Het verschil is zeer miniem als de goulash gereed is, chilipoeder is wat pikanter.

xofie

Citaat van: Micmac op  2 december 2017, 22:42:23
Citaat van: xofie op  2 december 2017, 22:17:53
Citaat van: Micmac op  2 december 2017, 22:09:47
Al die recepten lijken op elkaar.

Ingredienten voor vie personen, klaar in 45 minuten.

600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
100 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 paprikas (2-rood, 2-groen en 1-geel)
2 eetlepels bloem
1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperzie-bonen


paprikapoeder of chilipoeder dat is miljaar een hééééééééééél groot verschil zenne

Het verschil is zeer miniem als de goulash gereed is, chilipoeder is wat pikanter.

1.5 eetlepel chilipoeder is hééééééééééééééél pikant is volgens mij niet te vreten

jerryke

Citaat van: xofie op  2 december 2017, 22:17:53
Citaat van: Micmac op  2 december 2017, 22:09:47
Al die recepten lijken op elkaar.

Ingredienten voor vie personen, klaar in 45 minuten.

600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
100 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 paprikas (2-rood, 2-groen en 1-geel)
2 eetlepels bloem
1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperzie-bonen


paprikapoeder of chilipoeder dat is miljaar een hééééééééééél groot verschil zenne

Fieke doe ze er maar beide in  ;)  ....van beide een afgestreken lepel

xofie

Citaat van: jerryke op  2 december 2017, 22:49:17
Citaat van: xofie op  2 december 2017, 22:17:53
Citaat van: Micmac op  2 december 2017, 22:09:47
Al die recepten lijken op elkaar.

Ingredienten voor vie personen, klaar in 45 minuten.

600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
100 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 paprikas (2-rood, 2-groen en 1-geel)
2 eetlepels bloem
1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperzie-bonen


paprikapoeder of chilipoeder dat is miljaar een hééééééééééél groot verschil zenne

Fieke doe ze er maar beide in  ;)  ....van beide een afgestreken lepel

serieus op maar een halve kilo vlees, als je nu zegt 2 kilo dan wil ik dat wel doen, maar 500gr ?? ?? ??  enfin ja als
jij en Micmac het zeggen zal het wel zo zijn zekers, ik eet wel graag pikant maar het mag niet overheersen

jerryke

Citaat van: xofie op  2 december 2017, 22:57:14
Citaat van: jerryke op  2 december 2017, 22:49:17
Citaat van: xofie op  2 december 2017, 22:17:53
Citaat van: Micmac op  2 december 2017, 22:09:47
Al die recepten lijken op elkaar.

Ingredienten voor vie personen, klaar in 45 minuten.

600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
100 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 paprikas (2-rood, 2-groen en 1-geel)
2 eetlepels bloem
1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperzie-bonen


paprikapoeder of chilipoeder dat is miljaar een hééééééééééél groot verschil zenne

Fieke doe ze er maar beide in  ;)  ....van beide een afgestreken lepel

serieus op maar een halve kilo vlees, als je nu zegt 2 kilo dan wil ik dat wel doen, maar 500gr ?? ?? ??  enfin ja als
jij en Micmac het zeggen zal het wel zo zijn zekers, ik eet wel graag pikant maar het mag niet overheersen

paprikapoeder maakt niet pikant en als je de chilipoeder te pikant vind doe er dan rustig wat weiniger in, bijdoen kun je altijd....ik persoonlijk zou beginnen met een afgestreken klein koffielepeltje

xofie

Citaat van: jerryke op  2 december 2017, 23:00:25
Citaat van: xofie op  2 december 2017, 22:57:14
Citaat van: jerryke op  2 december 2017, 22:49:17
Citaat van: xofie op  2 december 2017, 22:17:53
Citaat van: Micmac op  2 december 2017, 22:09:47
Al die recepten lijken op elkaar.

Ingredienten voor vie personen, klaar in 45 minuten.

600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
100 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 paprikas (2-rood, 2-groen en 1-geel)
2 eetlepels bloem
1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperzie-bonen


paprikapoeder of chilipoeder dat is miljaar een hééééééééééél groot verschil zenne

Fieke doe ze er maar beide in  ;)  ....van beide een afgestreken lepel

serieus op maar een halve kilo vlees, als je nu zegt 2 kilo dan wil ik dat wel doen, maar 500gr ?? ?? ??  enfin ja als
jij en Micmac het zeggen zal het wel zo zijn zekers, ik eet wel graag pikant maar het mag niet overheersen

paprikapoeder maakt niet pikant en als je de chilipoeder te pikant vind doe er dan rustig wat weiniger in, bijdoen kun je altijd....ik persoonlijk zou beginnen met een afgestreken klein koffielepeltje

daar ben ik het volledig mee eens  ;D ;D ;D ;D ;D

Mathieu

Goed pikant is ook eens heel leuk op lekker te smullen, en ik hou nog al van pikant (eten uiteraard) :LOL: :LOL: :LOL:
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Micmac

Citaat van: Mathieu op  3 december 2017, 13:45:32
Goed pikant is ook eens heel leuk op lekker te smullen, en ik hou nog al van pikant (eten uiteraard) :LOL: :LOL: :LOL:

Ik heb dat ook graag en doe er meestal nog een fijn gesneden rood pepertje bij.

xofie

vandaag komt de spaghettisaus die Danny gemaakt heeft uit de diepvries lekker makkelijk
en de volgende week met de voetjes onder tafel ook superleuk en het is daar heel lekker om
te eten, hadden over drie weken hinde en kabeljauwfilets op de menu staan, njamie, njamie

Micmac

Citaat van: xofie op  3 december 2017, 16:52:53
vandaag komt de spaghettisaus die Danny gemaakt heeft uit de diepvries lekker makkelijk
en de volgende week met de voetjes onder tafel ook superleuk en het is daar heel lekker om
te eten, hadden over drie weken hinde en kabeljauwfilets op de menu staan, njamie, njamie

Hotel-kost kan formidabel goed zijn en is meestal het uithangbord van de zaak.

xofie

voor al diegenen die het eens willen proberen
Ostend Hotel, echt een aanrader

Flurk

Citaat van: Micmac op  4 december 2017, 22:40:22
Citaat van: xofie op  3 december 2017, 16:52:53
vandaag komt de spaghettisaus die Danny gemaakt heeft uit de diepvries lekker makkelijk
en de volgende week met de voetjes onder tafel ook superleuk en het is daar heel lekker om
te eten, hadden over drie weken hinde en kabeljauwfilets op de menu staan, njamie, njamie

Hotel-kost kan formidabel goed zijn en is meestal het uithangbord van de zaak.
Ik lust geen uithangborden.......... :4_1_72:

xofie

vandaag eten we gebraden kip van de markt