Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

xofie

de kip^gaat in de kokende bouilon zo geeft ze meer smaak af aan de saus
en blijft ze lekker mals

xofie

Ik heb vandaag slimme risotto gemaakt
als je niet veel tijd heb, tover je dit
éénpansgerecht zo op tafel

benodigdheden
300 gr spekblokjes
200 à 250 gr philadelphia kaas
1 blik gekookte erwten
rijst voor 2 personen

kook de rijst

bak de spekblokjes in een grote pot
doe er de erwten bij
als alles warm isj, de kaas eronder smelten
voeg ervolgens de gekookte rijst toe
en meng goed door elkaar


lekker en in een wip klaar
spekblokjes kan je ook vervangen door ham

jerryke

19 maart 2017, 14:59:35 #1967 Laatste wijziging: 19 maart 2017, 15:02:01 door jerryke
Voor de liefhebbers van Bounty

voor ongeveer 20-24 stuks:
200 gr kokos
Ongeveer 200 ml gecondenseerde melk
200 gr melkchocolade (of een mengsel van melk en puur)

Bereiding:
Meng de kokos met de gecondenseerde melk tot een samenhangend, wat plakkerig mengsel. Neem steeds een beetje van het mengsel en maak er een staafje van. Vorm net als de echte bounty's en leg ze op een bord of rooster met bakpapier.

Smelt de chocolade au bain marie met 1 tl zonnebloemolie en dompel hierin de kokosstaafjes. Laat goed uitlekken op een vork en leg dan op bakpapier. Laat even een minuut of 5 staan en druk dan drie keer met een mes erin en til weer op. Zo krijg je de 3 puntjes die je normaal op een bounty ziet. Zet ze daarna in de koelkast om hard te worden.
.

[bijlage verwijderd door de beheerder]

xofie

ik lust heel graag bounty en ik koop ze in de lidl

xofie

bestaat het topic, wat eten we vandaag nog ?? ?? ??

jerryke

Citaat van: xofie op 30 november 2017, 21:13:02
bestaat het topic, wat eten we vandaag nog ?? ?? ??

als je een paar bladzijden in deze topic terug gaat kun je lezen wat er regelmatig bij jou en mij op tafel stond

xofie

vandaag aardappelbolletjes gegeten erwtjes met may en zalm

Koter

Citaat van: xofie op  1 december 2017, 02:25:50
vandaag aardappelbolletjes gegeten erwtjes met may en zalm

Dat lijkt me toch een taaie.

[bijlage verwijderd door de beheerder]
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Micmac

Heb gisteren Hongaarse goulash gemaakt om vandaag op te dienen met krielaardappeltjes en witte boterboontjes, af en toe speel ik de chef kok en dat doet deugd, nu nog eens nadenken over het dessert   :denken:

xofie

vandaag uit eten geweest om een Belg plezier te doen
Kip curry met frietjes, awel het was niet te vreten hij
ziet ons zeker niet meer terug

Micmac

Citaat van: xofie op  1 december 2017, 20:42:46
vandaag uit eten geweest om een Belg plezier te doen
Kip curry met frietjes, awel het was niet te vreten hij
ziet ons zeker niet meer terug

De traditionele Valenciaanse paella kan je overal eten en dan ga jij een stom kieken eten. :oops:

xofie

Citaat van: Micmac op  1 december 2017, 21:25:08
Citaat van: xofie op  1 december 2017, 20:42:46
vandaag uit eten geweest om een Belg plezier te doen
Kip curry met frietjes, awel het was niet te vreten hij
ziet ons zeker niet meer terug

De traditionele Valenciaanse paella kan je overal eten en dan ga jij een stom kieken eten. :oops:

ik heb nog nergens zo een goede paella gegeten als diegene die ik zelf maak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Micmac

Citaat van: xofie op  1 december 2017, 21:32:40
Citaat van: Micmac op  1 december 2017, 21:25:08
Citaat van: xofie op  1 december 2017, 20:42:46
vandaag uit eten geweest om een Belg plezier te doen
Kip curry met frietjes, awel het was niet te vreten hij
ziet ons zeker niet meer terug

De traditionele Valenciaanse paella kan je overal eten en dan ga jij een stom kieken eten. :oops:

ik heb nog nergens zo een goede paella gegeten als diegene die ik zelf maak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Die in Mariakerke tegen de vaart stond had ook lekkere paella.

Flurk

Citaat van: Micmac op  1 december 2017, 18:28:45
Heb gisteren Hongaarse goulash gemaakt om vandaag op te dienen met krielaardappeltjes en witte boterboontjes, af en toe speel ik de chef kok en dat doet deugd, nu nog eens nadenken over het dessert   :denken:
Waar haal je de tijd MicMac, echte Hongaarse goulash, daar zijt ge een hele dag braaf mee.

barabas

2 december 2017, 20:25:26 #1979 Laatste wijziging: 2 december 2017, 20:27:34 door barabas
Een hééle dag ??? ??? ???

Hier het recept van de Meesteres: http://www.jerryke.be/recept?id=203