Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

xofie

zalm met sla en frietjes

xofie

Vol-au-vent met purreepetatjes

stevens-willy

1 1/2 Haan van 5.150 Kg (de haan) gebakken in een boeren boter saus.
Met salade en appelmoes naar keus, we waren met 8 personen, Mariette had dat klaar gemaakt voor haar verjaardag (71 jaar jong).
om 16 uur vanille ijs.

Willy

xofie

Citaat van: stevens-willy op 11 september 2016, 17:15:59
1 1/2 Haan van 5.150 Kg (de haan) gebakken in een boeren boter saus.
Met salade en appelmoes naar keus, we waren met 8 personen, Mariette had dat klaar gemaakt voor haar verjaardag (71 jaar jong).
om 16 uur vanille ijs.

Willy

proficiat aan de jarige
amai wat een beest heb je het mals gekregen ?

Micmac

proficiat aan de jarige Willy.

Mathieu

Proficiat aan je wederhelft Willy.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Mathieu

Geef mij met dit weer maar rauwkost, salade, wortelen, ajuintjes, augurken koude gebakken patatjes, majonaise (wel niet zo gezond maar toch lekker) enz....,. Kan ik makkelijk de hele dag eten.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

xofie

omelet met zwarte woudham zal er ook wel ingaan

Micmac

Zo ziet het er hier uit.

[bijlage verwijderd door de beheerder]

stevens-willy

Bedank voor de felicitaties voor het opperhoofd  hier.

Willy

proske

Citaat van: stevens-willy op 14 september 2016, 21:33:59
Bedank voor de felicitaties voor het opperhoofd  hier.

Willy

  Vanuit het hete Edegem , warme felecitaties voor de jarige  :d_clap_20: :033102bigkiss_1_prv:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

jerryke

Citaat van: proske op 15 september 2016, 01:06:41
Citaat van: stevens-willy op 14 september 2016, 21:33:59
Bedank voor de felicitaties voor het opperhoofd  hier.

Willy

  Vanuit het hete Edegem , warme felecitaties voor de jarige  :d_clap_20: :033102bigkiss_1_prv:

helaas te laat maar toch nog mijn welgemeende wensen voor Mariette, geef haar maar ne dikke kus en ne goeie knuffel van mij

xofie

15 maart 2017, 17:31:18 #1962 Laatste wijziging: 15 maart 2017, 17:33:34 door xofie
lekker stoofpotje gemaakt vandaag
ik noem het
chinese kip

ingredienten
1.5 kg kippenfilet (van die gele filets zijn het lekkerst)
2 grote gepelde paprika's
500 gr gesneden champions
2 grote uien
5 koffielepels op een toren currypoeder
2 soeplepels met toren aziatische kruiden
5 schudjes cayennepeper
10 schudjes kurkuma
10 schudjes look
peper naar believen
1 liter kippenbouillon
1 blik kokosmelk

ui en paprika in grove stukken fruiten
kip in stukjes snijden
kokende kippenbouillon toevoegen
en kip toevoegen
1 blik kokosmelk
en
al de kruiden  half uur laten pruttelen dan half uur laten indikken
vervolgens verder indikken met maizena

serveren met rijst en je hebt eten voor 3 à 4 keer voor 2 personen

dit is niet pikant maar het smaakt wel goed af, wil je het pikant dan meer cayennepeper toevoegen

jerryke

de kip wordt niet mee aangebakken ?

proske

Citaat van: jerryke op 16 maart 2017, 00:02:18
de kip wordt niet mee aangebakken ?

Nee , daar moet je nog achterlopen . En opgepast voor die kip met drie poten he  :oops:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .