Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Micmac

Citaat van: Flurk op 15 april 2016, 11:18:56
Citaat van: Micmac op 14 april 2016, 22:33:38
Mijn hongaarse-goulash-met-rijst die al twee dagen in de koelkast stond was uitermate lekker, eten op voorhand klaarmaken en laten trekken is wonderbaar.
Ne mens de zever uit zijn mond laten lopen van de goesting en dan zeggen dat de pot leeg is? Niet schoon zulle. :smil414ae0fb30e96:

Maar het gerecht staat erbij, dus je kan het nog altijd zelf maken, het was echt lekker na twee dagen koelkast. :a_thumbsup_20:

http://www.knorr.be/recipes/detail/6410/1/hongaarse-goulash-met-rijst

xofie

3 dagen niet koken en lekker eten in buffetvorm, er is zoveel dat je zelfs van alles niet kan proeven
en 's ochtends bij het ontbijt cava, lekkeeeeeeeeeeer

Micmac

Citaat van: xofie op 15 april 2016, 15:47:44
3 dagen niet koken en lekker eten in buffetvorm, er is zoveel dat je zelfs van alles niet kan proeven
en 's ochtends bij het ontbijt cava, lekkeeeeeeeeeeer

:denken:   Let op de kilo' s.  :oops:

jerryke

Citaat van: xofie op 15 april 2016, 15:47:44
3 dagen niet koken en lekker eten in buffetvorm, er is zoveel dat je zelfs van alles niet kan proeven
en 's ochtends bij het ontbijt cava, lekkeeeeeeeeeeer

doe mij toch maar liever een goed kanneke koffie, dat vind ik veel lekkerder  ;D  ... ik lust geen cava of aanverwanten (alleen 2 uitzonderingen  :Tasty: )

Micmac

18 april 2016, 20:50:22 #1879 Laatste wijziging: 18 april 2016, 20:52:28 door Micmac
Citaat van: jerryke op 15 april 2016, 21:07:54
Citaat van: xofie op 15 april 2016, 15:47:44
3 dagen niet koken en lekker eten in buffetvorm, er is zoveel dat je zelfs van alles niet kan proeven
en 's ochtends bij het ontbijt cava, lekkeeeeeeeeeeer

doe mij toch maar liever een goed kanneke koffie, dat vind ik veel lekkerder  ;D  ... ik lust geen cava of aanverwanten (alleen 2 uitzonderingen  :Tasty: )

Alleen Bailey's en Champagne

jerryke

Citaat van: Micmac op 18 april 2016, 20:50:22
Citaat van: jerryke op 15 april 2016, 21:07:54
Citaat van: xofie op 15 april 2016, 15:47:44
3 dagen niet koken en lekker eten in buffetvorm, er is zoveel dat je zelfs van alles niet kan proeven
en 's ochtends bij het ontbijt cava, lekkeeeeeeeeeeer

doe mij toch maar liever een goed kanneke koffie, dat vind ik veel lekkerder  ;D  ... ik lust geen cava of aanverwanten (alleen 2 uitzonderingen  :Tasty: )

Alleen Bailey's en Champagne
Bailey's en sangria

Micmac

Citaat van: jerryke op 18 april 2016, 21:02:06
Citaat van: Micmac op 18 april 2016, 20:50:22
Citaat van: jerryke op 15 april 2016, 21:07:54
Citaat van: xofie op 15 april 2016, 15:47:44
3 dagen niet koken en lekker eten in buffetvorm, er is zoveel dat je zelfs van alles niet kan proeven
en 's ochtends bij het ontbijt cava, lekkeeeeeeeeeeer

doe mij toch maar liever een goed kanneke koffie, dat vind ik veel lekkerder  ;D  ... ik lust geen cava of aanverwanten (alleen 2 uitzonderingen  :Tasty: )

Alleen Bailey's en Champagne
Bailey's en sangria

Hier gebruik ik een andere rode wijn ipv sangria.

[bijlage verwijderd door de beheerder]

xofie

steak met sla gemaakt
en
morgen steak met witlofsla

Micmac

Hier zal het Paardensteak met witloofsla en nieuwe gebakken aardappelen.

xofie

voor mij een tijdje geen koolhydraten
morgen etentje met vrienden
en donderdag ook
het is gemakkelijker om thuis geen koolhydraten te eten dan op restaurant

Micmac

Asperges op vlaamse wijze met versneden eieren en één gepocheerd ei met nieuws gebakken aardappelen en een wit moesel-wijntje uit Koblenz.

jerryke

Citaat van: Micmac op 22 april 2016, 19:35:32
Asperges op vlaamse wijze en  gepocheerd ei met gebakken zalm en puree voor mij en voor de man gebakken aardappelen
dat staat er zondag hier op de menu.....morgen tagliatelle met scampi in roomsausje....vandaag had de man goesting aan bloedworst met gebakken appeltjes

xofie

scampi in roomsausje met look ??

jerryke

Citaat van: xofie op 23 april 2016, 00:24:28
scampi in roomsausje met look ??

niet te veel llok want dan eet mijn onze man het niet....dus de scampi worden opgebakken in een teentje look, maar niets look meer in de roomsaus

Micmac

Had dit rustig klaargemaakt.

Tjap tjoy met ei

Ingrediënten


200 gr cashewnoten
3 eetlepels maisolie
1 grote ui, peper en zout
1 teentjes knoflook
200 gr worteltjes
200 gr taugé
120 gr witte kool
5 eieren
2 eetlepels ketjap


Bereidingswijze

Verhit 1 lepel olie in een wok of braadpan en bak de cashewnoten hierin
goudbruin.
Schep ze uit de pan en zet ze apart.
Snipper de ui en fruit die in de rest van de olie.
Knijp de knoflook erboven uit.
Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes.
Was de taugé.
Snij de kool fijn.
Roerbak de groenten in de olie gaar.
Roer er dan de 4 met peper, zout en de ketjap losgeklopte eieren door.
Blijf roeren tot het ei gaar is en bestrooi de schotel met de cashew-noten.