Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

xofie

Ja farfalle eten we hier altijd bij de italiaan, die maakt ze klaar met kip, ham en room, zalig lekker

Micmac

Morgen nog maar eens een dagje gaan eten, dansen en plezier maken .

jerryke

morgen biefstuk, friet en sla

xofie

ik ga vandaag pizza maken

Micmac

1 maart 2016, 17:35:52 #1819 Laatste wijziging: 1 maart 2016, 17:41:21 door Micmac
Marokaans Coco's koekje.

700 gr. bloem 4 eieren half glas boter gesmolten
250 gr.poedersuiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
400 gr.coco`s jam naar keuze aardbei of abrikozen

Bereiding:

bloem,eieren,boter,poedersuiker,vanillesuiker samen mengen tot een gave deeg, bolletje van maken niet te groot, want door bakpoeder worden ze wat groter licht bruin bakken,laten afkoelen, jam opwarmen erdoor heen rollen en daarna door coco`s rollen.



Of de originele samenstelling.

Kokoshoedjes Ingredienten:
2 eieren
100 gr zachte boter
200 gr kokos
150 gr suiker
2-3 el jam naar keuze

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de eieren en de suiker in een kom schuimig. Voeg dan de kokos en boter toe en roer dit goed.
Maak hiervan 14 gelijke bolletjes en vorm hiervan hoge taartjes (zie foto) op de ingevette bakplaat (of een bakplaat bekleed met bakpapier). Maak een kuiltje in elk taartje en doe hierin een klein beetje jam met behulp van een theelepeltje.
Bak ze in ongeveer 12 minuten in het midden van de oven.
Laat ze hierna goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat af haalt, anders vallen ze uit elkaar.

[bijlage verwijderd door de beheerder]

jerryke

vandaag weer iets bijgeleerd  ;D Marokaanse broodjes gemaakt


Micmac

Citaat van: jerryke op  3 maart 2016, 17:31:24
vandaag weer iets bijgeleerd  ;D Marokaanse broodjes gemaakt



Dat word beter en beter , nu ben ik wafels aan het bakken met 2 liter fruit in.

jerryke

Citaat van: Micmac op  3 maart 2016, 18:24:46
Citaat van: jerryke op  3 maart 2016, 17:31:24
vandaag weer iets bijgeleerd  ;D Marokaanse broodjes gemaakt



Dat word beter en beter , nu ben ik wafels aan het bakken met 2 liter fruit in.

ha lekker....receptje a.u.b.

Micmac

Heel eenvoudig zonder melk of water maar het fruitsap van de fruitcoctail.

4-eieren
8-dl fruitsap
1/2 L fruitcoctail(doos)
225 g boter
olie (voor het wafelijzer)
2 el aardappel zetmeel
380gr zelfrijzende bloem
4 el suiker
4 zakjes vanillesuiker
poedersuiker

Micmac


Benodigdheden voor gewone wafels,

450 gr patisseriebloem
240 g fijne kristalsuiker
5 zakjes vanillesuiker
250 g boter
5 eieren
olie voor het wafelijzer

Bereiding;

Meng de bloem  met de suiker en de vanillesuiker, smelt de boter en giet ze erbij, doe de eieren erbij en meng alles tot een homogene beslag.
Laat het wafelijzer warm worden.
Neem met twee eetlepels wat beslag en leg een hoopje op elkwafelgedeelte, bak ze vier minuten, laat ze afkoelen op een rooster en bakken maar.

jerryke

net appelmoes gemaakt voor straks met kip en frietjes  :Tasty:

xofie

straks zalm uit blik, meegebracht uit Belgiƫ en witloof met mayo onder en frietjes derbij

voor de diepvries ga ik albondigas maken, oftewel balletjes in tomatensaus

xofie

net een quatre-quarts gebakken dat is zeker 25 jaar geleden,
had geen witte suiker en heb die vervangen door bruine suiker
ben eens benieuwd

xofie

Spaanse Albondigas
voor de ballen         1 VOLLEDIG EI DAAR DE KRUIDEN ONDER MENGEN
1 KG RUNDERGEHAKT   of    500 KIP EN 400 RUND/VARKEN      
3  EL MOSTERD
2 TL KANEEL
2 TL KOMIJN
2 TL PAPRIKAPOEDER
9 TL KETJAP  -
1/2 HALVE THEELEPEL PILI-PILI
20 DRAAIEN  PEPER
VOOR DE SAUS
MARGARINE
3 GESNIPPERDE UIEN OF SJALOT -
4 BLIKKEN TOMATENBLOKJES
BIJNA HELE BOL GEPERSTE KNOFLOOK
2 TL KOMIJN
2 TL KANEEL
1/2 HALVE TL PILI-PILI
1 GLAS WITTE WIJN OF WATERR
2 BOUILLONBLOKJES RUND

BALLETJES TOEVOEGEN EN NOG EEN UUR LATEN OPSTAAN
2 BLIKKEN ERWTEN TOEVOEGEN

lekker hoor !!!!!!

xofie

bloemkool met kaasssaus en worst, heerlijk