Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Micmac

Citaat van: jerryke op  7 februari 2016, 12:49:38
Deze middag gaan we eten op KRC Genk

Kan iedereen daar gaan eten jerryke  ???

jerryke

Citaat van: Micmac op  7 februari 2016, 18:10:15
Citaat van: jerryke op  7 februari 2016, 12:49:38
Deze middag gaan we eten op KRC Genk

Kan iedereen daar gaan eten jerryke  ???
ja iedereen is daar welkom  ;D

xofie

Citaat van: jerryke op  7 februari 2016, 19:35:42
Citaat van: Micmac op  7 februari 2016, 18:10:15
Citaat van: jerryke op  7 februari 2016, 12:49:38
Deze middag gaan we eten op KRC Genk

Kan iedereen daar gaan eten jerryke  ???
ja iedereen is daar welkom  ;D

en wat hebben we gegeten vandaag op KRC ??

ik heb vandaag erwtensoep gemaakt voor dochter en kleinzoon en natuurlijk ook voor ons
en er zit nog kervelsoep in de diepvries, dat wordt lekker smullen .....

jerryke

Citaat van: xofie op  7 februari 2016, 20:10:38
Citaat van: jerryke op  7 februari 2016, 19:35:42
Citaat van: Micmac op  7 februari 2016, 18:10:15
Citaat van: jerryke op  7 februari 2016, 12:49:38
Deze middag gaan we eten op KRC Genk

Kan iedereen daar gaan eten jerryke  ???
ja iedereen is daar welkom  ;D

en wat hebben we gegeten vandaag op KRC ??

ik heb vandaag erwtensoep gemaakt voor dochter en kleinzoon en natuurlijk ook voor ons
en er zit nog kervelsoep in de diepvries, dat wordt lekker smullen .....

ikke scampi in roomsaus met een salade en frietjes en de man had pasta met zalm genomen, een vriend biefstuk, sla en frietjes en de andere vriend videe met sla en frietjes....volgende keer maak ik foto's

xofie

Citaat van: jerryke op  7 februari 2016, 23:25:42
Citaat van: xofie op  7 februari 2016, 20:10:38
Citaat van: jerryke op  7 februari 2016, 19:35:42
Citaat van: Micmac op  7 februari 2016, 18:10:15
Citaat van: jerryke op  7 februari 2016, 12:49:38
Deze middag gaan we eten op KRC Genk

Kan iedereen daar gaan eten jerryke  ???
ja iedereen is daar welkom  ;D

en wat hebben we gegeten vandaag op KRC ??

ik heb vandaag erwtensoep gemaakt voor dochter en kleinzoon en natuurlijk ook voor ons
en er zit nog kervelsoep in de diepvries, dat wordt lekker smullen .....

ikke scampi in roomsaus met een salade en frietjes en de man had pasta met zalm genomen, een vriend biefstuk, sla en frietjes en de andere vriend videe met sla en frietjes....volgende keer maak ik foto's

voor mij van alles een klein bordje ik vind alles even lekker !!!

xofie

ik heb ook al spaghettisaus in de diepvries zitten
en stoofvlees
en fricassee
en
1 dag gaan we chinees eten
en de
5e dag moet ik nog iets klaarstoven
suggesties zijn welkom ...............
iets wat snel klaar is want ik vind
qualitytime met dochter en kleinzoon ook belangrijk
dus
iets simpel en overheerlijk, laat maar komen die suggesties

Micmac

Wat brood in stukken breken en een gebraden kip , is zeer snel klaar.

xofie

Citaat van: Micmac op  7 februari 2016, 23:43:37
Wat brood in stukken breken en een gebraden kip , is zeer snel klaar.

vind ik nou niet zo direkt een maaltijd, komaan je kan beter

Micmac

TORTELLINI MET PESTOSAUS, GARNALEN EN SPINAZIE,


BEREIDING ;

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie op een hoog vuur.
Breng de groenten op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens de garnalen toe en roer ze door de spinazie.
Doe na 1 minuut de room en de pesto erbij en meng alles goed.
Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erop.

xofie

heb nog iets gevonden


voor 2 personen
250 gr spaghetti
300 gr spekjes bakken dus 3 bakjes van 100gr
Flink wat peper opdoen
als de spekjes gebakken zijn
4 teentjes look overpersen
en doormekaar roeren
5 eieren loskloppen met 60 gr parmesaanse kaas
spaghetti koken en afgieten
spekjes in de pot, daarover de spaghetti en dan
het eiermengsel erover en goed roeren
en klaar is kees.
En
het was heel lekker

xofie

oftewel dit, lijkt me nog sneller klaar  :10_1_20:

SLIMME RISSOTO

3 PAKJES SPEKJES
4 TENEN LOOK
1 DOOSJE PHILADELPHIA KAAS
1 POTJE RIJST

SPEKJES BAKKEN     LOOK BIJDOEN    RIJST KOKEN
1 DOOS ERWTEN ERBIJDOEN
ALLES BIJ MEKAAR DOEN EN MENGEN MET DE PHILADELPHIA KAAS

Micmac

Het Spaanse "Melanzane alla parmigiana" (kruidige aubergine)
Bereidingsduur  20-30 MIN.

Ingredienten voor vier,

1 ui
1 bosje verse basilicum
1/2 bosje verse oregano
2 teentjes knoflook
olijfolie
zout en peper
blikje tomaten puree (klein)
blik tomatenblokjes (+800 gram)
250 gr mozzarella
 50 gr pecorino
   5 aubergines

Bereidingswijze ;
Verwarm de oven voor op 180C.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een 1/2 cm dik. Bestrooi ze met een beetje zout.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en houd de blaadjes apart.
Ris de oregano van de steeltjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook ca 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak zachtjes mee voor ca 2 minuten. Voeg de oregano en basilicumsteeltjes toe, ook even meebakken. Tomatenblokjes erbij met wat peper en zout en verwarm de saus 10 minuten op een laag vuur.
Verhit olie in een 2e pan en bak de plakken aubergine in ca 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd de mozzarella in plakken, rasp de pecorino. Proef of de tomatensaus voldoende op smaak is, anders voeg je naar smaak nog wat extra peper en zout toe. Schep een flinke lepel saus in een ovenschaal en leg er een laagje aubergine op. Verdeel hier mozzarella en pecorino over, bestrooien met basilicumblaadjes en schep er weer een laagje saus over. Herhaal dit tot alle ingredienten op zijn. Eindig met aubergine en bestrooi deze nog eens rijkelijk met pecorino.
Verwarm de parmigiana di melanzane ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

xofie

is niet Spaans, komt uit het noorden van Italië

xofie

vandaag eten we albondigas, oftewel gehaktballen in tomatensaus met heel veel kruiden

Micmac

8 februari 2016, 15:59:43 #1814 Laatste wijziging: 8 februari 2016, 16:01:16 door Micmac
FARFALLE MET BROCCOLI EN ZALM

Voor vier personen

Een bereidingstijd van15 minuten en een kooktijd van ongeveer 30 minuten.

INGREDIËNTEN;
500 g broccoli
350 g zalm
 20 g margarine
 20 cl room
350 g Farfalle
1 Bouillon-keteltje Groenten
1 soeplepel geknipte bieslook

BEREIDING;
Was de broccoli en verdeel hem in kleine stukjes.
Snij de zalm in grote blokjes.
Laat de broccoli in een afgedekte anti-kleef-pan met 20 g margarine en 20 cl water 5 minuten koken.
Voeg de blokjes zalm toe, kruid met peper, dek af en laat gedurende 5 minuten op een gemiddeld vuur koken.
Giet de room, en 1 Bouillonketeltje Groenten erbij en laat gedurende 10 minuten op een heel zacht vuurtje sudderen.
Giet de Farfalles in een grote kookpot met kokend gezouten water, laat gedurende 12 minuten koken en laat daarna uitlekken.
Dien de pasta onmiddellijk op met de saus met zalm en broccoli en strooi er de geknipte bieslook over.


Farfalle is een Italiaanse pastavorm. Farfalle is Italiaans voor vlinders. In het Nederlands worden ze ook wel strikjes genoemd.
Zal links en rechts nog wel wat aanpassen maar dat is een beroepsmisvorming omdat ik nooit een recept kan laten zoals het voorgeschreven is.