Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

xofie

Citaat van: Micmac op 23 oktober 2015, 22:19:34
Visdag vandaag en het was ook OK , met een koolputter als drank
ingrediënten;

4 kabeljauwhaasjes(twee per persoon), peper, zout, kurkuma, paprikapoeder,scheut olijfolie
2 preien, 3dl melk, ½ kippenbouillonblokje, kurkuma, peper, paprika, nootmuskaat, 5 el witte sausbinder
600g vast kokende aardappelen, zout, gehakte peterselie

Bereidingswijze;

De kabeljauwhaasjes drogen met keukenrol.
De vis kruiden met de verschillende kruiden en in olijfolie op hoog vuur korsten.
De vis uit de pan nemen en op keukenrol ontvetten en laten rusten.
De fijn gesneden prei in de bakolie laten sudderen gedurende 5 minuten, dan de melk toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen.
De saus op smaak brengen met het bouillonblokje en de kruiden.
De saus binden met de sausbinder en de vis op de prei nog enkele minuten laten garen.
De gekookte aardappelen met gehakte peterselie bestrooien.
De prei op de borden scheppen, de vis erop dresseren en opdienen met de peterselieaardappelen.



dat heb ik opgeslagen

xofie

gisteren chinees
vandaag spaghetti

jerryke

Citaat van: xofie op 24 oktober 2015, 16:32:57
Citaat van: Micmac op 23 oktober 2015, 22:19:34
Visdag vandaag en het was ook OK , met een koolputter als drank
ingrediënten;

4 kabeljauwhaasjes(twee per persoon), peper, zout, kurkuma, paprikapoeder,scheut olijfolie
2 preien, 3dl melk, ½ kippenbouillonblokje, kurkuma, peper, paprika, nootmuskaat, 5 el witte sausbinder
600g vast kokende aardappelen, zout, gehakte peterselie

Bereidingswijze;

De kabeljauwhaasjes drogen met keukenrol.
De vis kruiden met de verschillende kruiden en in olijfolie op hoog vuur korsten.
De vis uit de pan nemen en op keukenrol ontvetten en laten rusten.
De fijn gesneden prei in de bakolie laten sudderen gedurende 5 minuten, dan de melk toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen.
De saus op smaak brengen met het bouillonblokje en de kruiden.
De saus binden met de sausbinder en de vis op de prei nog enkele minuten laten garen.
De gekookte aardappelen met gehakte peterselie bestrooien.
De prei op de borden scheppen, de vis erop dresseren en opdienen met de peterselieaardappelen.



dat heb ik opgeslagen

ik ook  ;D

Micmac

Koolputter als drank is niet overal verkrijgbaar. :Biertje2520klein:

jerryke

om het teveel aan eieren weg te werken heb ik dan maar wafels gebakken  ;D

xofie

Citaat van: jerryke op 28 oktober 2015, 13:22:01
om het teveel aan eieren weg te werken heb ik dan maar wafels gebakken  ;D

je kan ook eiersla of smosla maken

jerryke

Citaat van: xofie op 28 oktober 2015, 14:42:55
Citaat van: jerryke op 28 oktober 2015, 13:22:01
om het teveel aan eieren weg te werken heb ik dan maar wafels gebakken  ;D

je kan ook eiersla of smosla maken

voor ons 2tjes heb je dan niet zoveel eitjes nodig...straks spek met ei  ;D


xofie

kan er een B-post pakket met wafels deze kant uitkomen  :36_3_9:

Micmac

Doormailen zal niet smaken  ??? :oops:

jerryke

morgen maatjes en paling  :Tasty:

xofie

scampi's met room/looksaus en schelpjes
volgende keer de schelpjes nog langer opzetten, waren op het randje van al dente
en ze hadden al 16.30 min opgestaan

proske

Citaat van: xofie op  4 november 2015, 17:12:18
scampi's met room/looksaus en schelpjes
volgende keer de schelpjes nog langer opzetten, waren op het randje van al dente
en ze hadden al 16.30 min opgestaan

Ge moet die schelpjes niet opeten .... :oops:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

xofie

Citaat van: proske op  4 november 2015, 22:19:38
Citaat van: xofie op  4 november 2015, 17:12:18
scampi's met room/looksaus en schelpjes
volgende keer de schelpjes nog langer opzetten, waren op het randje van al dente
en ze hadden al 16.30 min opgestaan

Ge moet die schelpjes niet opeten .... :oops:

:4_1_72: :4_1_72: :4_1_72:

xofie

vandaag iets gemakkelijk, kan ik een beetje uitzieken
steak met sla

jerryke

pastadag vandaag, tagliatelle met zalm