Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

proske

Citaat van: jerryke op 15 oktober 2015, 13:40:23
tagliatelle met scampi's of zalm...moet nog kijken welk van de 2

   Welke van de twee je het eerste vangt ??? :4_1_72:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

jerryke

Citaat van: proske op 15 oktober 2015, 15:16:51
Citaat van: jerryke op 15 oktober 2015, 13:40:23
tagliatelle met scampi's of zalm...moet nog kijken welk van de 2

   Welke van de twee je het eerste vangt ??? :4_1_72:

de man zei maak maar waar het weinigste werk aan is, dus is het zalm geworden.....die wil zeker goeie punten halen, die moet zeker iets  :Doh3:

Micmac

Af en toe moeten die punten uit de diepvriezer  :LOL: :LOL: :LOL:

jerryke

vandaag weer een lading speculaas gebakken  ;D ....vandaag was het hier kabeljauwhaasje met frietjes en sla

jerryke

Ketel lekkere verse groentesoep met ballekes staat klaar voor seffens en daarbij een vers gebakken pistoleeke....en straks gaan we eten ten voordele van de karnavalsvereniging

xofie

ik ben via een Belg die hier een taverne heeft eindelijk aan kervel geraakt, dus volgende week staat er kervelsoep op het menu :10_1_20:

ik moest wel een zak afnemen van 2.6kg, heb het in zakjes verdeeld van 200 gr, en heb ook al puree gemaakt met kervel onder
niet slecht

xofie

varkensgebraad met picklessaus en frietjes
het was de eerste keer dat ik picklessaus klaarmaakte en goed gelukt :10_1_20:

Micmac

Citaat van: xofie op 18 oktober 2015, 18:42:00
varkensgebraad met picklessaus en frietjes
het was de eerste keer dat ik picklessaus klaarmaakte en goed gelukt :10_1_20:

Nooit te oud om bij te leren  :LOL:

xofie

vandaag soldatenkost, puree met cornedbeaf onder

Micmac

Citaat van: xofie op 21 oktober 2015, 15:39:03
vandaag soldatenkost, puree met cornedbeaf onder

Was gaan eten, dat eten maken is er soms teveel aan.

Koter

Citaat van: Micmac op 21 oktober 2015, 20:14:58
Citaat van: xofie op 21 oktober 2015, 15:39:03
vandaag soldatenkost, puree met cornedbeaf onder

Was gaan eten, dat eten maken is er soms teveel aan.

Is uw vrouw in staking?  ;D
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Micmac

Citaat van: Koter op 21 oktober 2015, 21:56:50
Citaat van: Micmac op 21 oktober 2015, 20:14:58
Citaat van: xofie op 21 oktober 2015, 15:39:03
vandaag soldatenkost, puree met cornedbeaf onder

Was gaan eten, dat eten maken is er soms teveel aan.

Is uw vrouw in staking?  ;D

Gesyndiceerd bij drie vakbonden   :4_1_72: :4_1_72: :4_1_72:

jerryke

een stukje zalm met een roomsausje, frietjes en sla

Micmac

Visdag vandaag en het was ook OK , met een koolputter als drank
ingrediënten;

4 kabeljauwhaasjes(twee per persoon), peper, zout, kurkuma, paprikapoeder,scheut olijfolie
2 preien, 3dl melk, ½ kippenbouillonblokje, kurkuma, peper, paprika, nootmuskaat, 5 el witte sausbinder
600g vast kokende aardappelen, zout, gehakte peterselie

Bereidingswijze;

De kabeljauwhaasjes drogen met keukenrol.
De vis kruiden met de verschillende kruiden en in olijfolie op hoog vuur korsten.
De vis uit de pan nemen en op keukenrol ontvetten en laten rusten.
De fijn gesneden prei in de bakolie laten sudderen gedurende 5 minuten, dan de melk toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen.
De saus op smaak brengen met het bouillonblokje en de kruiden.
De saus binden met de sausbinder en de vis op de prei nog enkele minuten laten garen.
De gekookte aardappelen met gehakte peterselie bestrooien.
De prei op de borden scheppen, de vis erop dresseren en opdienen met de peterselieaardappelen.



[bijlage verwijderd door de beheerder]

Micmac

Koolputtersbier in een Leffe glas is  :a_thumbsup_20:

[bijlage verwijderd door de beheerder]