Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

xofie

het probleem is dat ik vandaag 4 supermarkten gedaan heb en geen madeira gevonden
als ik die nu niet vind kan ik dat dan eventueel vervangen door porto ?? ?? ??  :b7DSPR5L:

Micmac

Je hebt zelfs geen madeira nodig want het is toch maar 15 cl voor vier personen.

Bereidingswijze

Laat de margarine zachtjes smelten.
Voeg de bloem toe en maak met de bouillon een saus.
Voeg citroensap en champignons toe.(is de saus te dik,iets champignonvocht toevoegen).
Maak de saus af met de room.
Voeg peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

jerryke

Citaat van: xofie op 24 april 2015, 21:56:34
het probleem is dat ik vandaag 4 supermarkten gedaan heb en geen madeira gevonden
als ik die nu niet vind kan ik dat dan eventueel vervangen door porto ?? ?? ??  :b7DSPR5L:

je kan er ook een portosausje bij doen

Een fijngesnipperde sjalot of ui en een teentje look en champignons of kastanjechampignons aanbakken.
Blussen met een 300 ml porto.
Even de vlam in de pan.
1.5 Rundsbouillonblokje erbij doen. Mag ook al peterselie in (en uiteraard de jus die je hebt van het voorgebakken gebraadje indien je een gebraad hebt). Een tiental minuten laten inkoken.
Een 400 ml room bijdoen en verder laten inkoken.
Eventueel binden met wat maizena en klaar.

Flurk

Ik was vandaag alleen thuis dus was ik de baas. De baas moet natuurlijk ook eten en wat zou dat dan wel moeten zijn? Schiet er mij nu toch een recept te binnen dat ik de laatste keer gegeten heb ergens in 1960 bij het leger op maneuvers ergens in de buurt van Bouillon.
Dus:
Ge maakt ne  goeie puree met goede boter en echte volle melk, gekruid gelijk ge zelf goesting hebt en .................ge draait daar een klein doosje Corned Beef onder. Doorspoelen met een stevig bier.
Smakelijk............................echt het proberen waard maar geen calorieën tellen hé.  :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20:

proske

Citaat van: Flurk op 25 april 2015, 20:22:56
Ik was vandaag alleen thuis dus was ik de baas. De baas moet natuurlijk ook eten en wat zou dat dan wel moeten zijn? Schiet er mij nu toch een recept te binnen dat ik de laatste keer gegeten heb ergens in 1960 bij het leger op maneuvers ergens in de buurt van Bouillon.
Dus:
Ge maakt ne  goeie puree met goede boter en echte volle melk, gekruid gelijk ge zelf goesting hebt en .................ge draait daar een klein doosje Corned Beef onder. Doorspoelen met een stevig bier.
Smakelijk............................echt het proberen waard maar geen calorieën tellen hé.  :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20:


Bij het leger goede boter en echte volle melk ??? ........die corned beaf .....tot daar toe  :oops:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

xofie

Citaat van: Flurk op 25 april 2015, 20:22:56
Ik was vandaag alleen thuis dus was ik de baas. De baas moet natuurlijk ook eten en wat zou dat dan wel moeten zijn? Schiet er mij nu toch een recept te binnen dat ik de laatste keer gegeten heb ergens in 1960 bij het leger op maneuvers ergens in de buurt van Bouillon.
Dus:
Ge maakt ne  goeie puree met goede boter en echte volle melk, gekruid gelijk ge zelf goesting hebt en .................ge draait daar een klein doosje Corned Beef onder. Doorspoelen met een stevig bier.
Smakelijk............................echt het proberen waard maar geen calorieën tellen hé.  :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20:


ja lekker hé, heb ik een maand of twee geleden voor de eerste keer gegeten

xofie

Citaat van: proske op 25 april 2015, 20:43:08
Citaat van: Flurk op 25 april 2015, 20:22:56
Ik was vandaag alleen thuis dus was ik de baas. De baas moet natuurlijk ook eten en wat zou dat dan wel moeten zijn? Schiet er mij nu toch een recept te binnen dat ik de laatste keer gegeten heb ergens in 1960 bij het leger op maneuvers ergens in de buurt van Bouillon.
Dus:
Ge maakt ne  goeie puree met goede boter en echte volle melk, gekruid gelijk ge zelf goesting hebt en .................ge draait daar een klein doosje Corned Beef onder. Doorspoelen met een stevig bier.
Smakelijk............................echt het proberen waard maar geen calorieën tellen hé.  :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20:


Bij het leger goede boter en echte volle melk ??? ........die corned beaf .....tot daar toe  :oops:

lol

Flurk

Citaat van: proske op 25 april 2015, 20:43:08
Citaat van: Flurk op 25 april 2015, 20:22:56
Ik was vandaag alleen thuis dus was ik de baas. De baas moet natuurlijk ook eten en wat zou dat dan wel moeten zijn? Schiet er mij nu toch een recept te binnen dat ik de laatste keer gegeten heb ergens in 1960 bij het leger op maneuvers ergens in de buurt van Bouillon.
Dus:
Ge maakt ne  goeie puree met goede boter en echte volle melk, gekruid gelijk ge zelf goesting hebt en .................ge draait daar een klein doosje Corned Beef onder. Doorspoelen met een stevig bier.
Smakelijk............................echt het proberen waard maar geen calorieën tellen hé.  :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20:


Bij het leger goede boter en echte volle melk ??? ........die corned beaf .....tot daar toe  :oops:
Bij de Para-Commando's was dat inderdaad zo. Zelfs 3 soorten voor bij de boterham en dan moest je ons middageten eens gezien hebben. Indertijd mocht de voeding van een Piot 8.5 Bef. per kop en per dag kosten...........voor een Para-Commando was dat 21 Bef.  :d_clap_20: :d_clap_20: :d_clap_20:

Koter

Citaat van: Flurk op 26 april 2015, 11:18:20
Citaat van: proske op 25 april 2015, 20:43:08
Citaat van: Flurk op 25 april 2015, 20:22:56
Ik was vandaag alleen thuis dus was ik de baas. De baas moet natuurlijk ook eten en wat zou dat dan wel moeten zijn? Schiet er mij nu toch een recept te binnen dat ik de laatste keer gegeten heb ergens in 1960 bij het leger op maneuvers ergens in de buurt van Bouillon.
Dus:
Ge maakt ne  goeie puree met goede boter en echte volle melk, gekruid gelijk ge zelf goesting hebt en .................ge draait daar een klein doosje Corned Beef onder. Doorspoelen met een stevig bier.
Smakelijk............................echt het proberen waard maar geen calorieën tellen hé.  :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20:


Bij het leger goede boter en echte volle melk ??? ........die corned beaf .....tot daar toe  :oops:
Bij de Para-Commando's was dat inderdaad zo. Zelfs 3 soorten voor bij de boterham en dan moest je ons middageten eens gezien hebben. Indertijd mocht de voeding van een Piot 8.5 Bef. per kop en per dag kosten...........voor een Para-Commando was dat 21 Bef.  :d_clap_20: :d_clap_20: :d_clap_20:

Zuivere discriminatie dus.  ;D
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

Flurk

Para's TRAINDEN 16 uur per dag...................de anderen LAGEN ergens in een kazerne. :4_1_72: :4_1_72: :4_1_72:

jerryke

Citaat van: Flurk op 26 april 2015, 11:47:02
Para's TRAINDEN 16 uur per dag..:4_1_72: :4_1_72: :4_1_72:

Dat was dan deze :Beer-Chug: speciale training  ;D

Mathieu

Jerryke die dronken nooit alcohol.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

xofie

Citaat van: Mathieu op 26 april 2015, 14:07:56
Jerryke die dronken nooit alcohol.

daar bestaat een ander woord voor zekers  :lachrol: :lachrol: :lachrol:

proske

Citaat van: Flurk op 26 april 2015, 11:18:20
Citaat van: proske op 25 april 2015, 20:43:08
Citaat van: Flurk op 25 april 2015, 20:22:56
Ik was vandaag alleen thuis dus was ik de baas. De baas moet natuurlijk ook eten en wat zou dat dan wel moeten zijn? Schiet er mij nu toch een recept te binnen dat ik de laatste keer gegeten heb ergens in 1960 bij het leger op maneuvers ergens in de buurt van Bouillon.
Dus:
Ge maakt ne  goeie puree met goede boter en echte volle melk, gekruid gelijk ge zelf goesting hebt en .................ge draait daar een klein doosje Corned Beef onder. Doorspoelen met een stevig bier.
Smakelijk............................echt het proberen waard maar geen calorieën tellen hé.  :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20:


Bij het leger goede boter en echte volle melk ??? ........die corned beaf .....tot daar toe  :oops:
Bij de Para-Commando's was dat inderdaad zo. Zelfs 3 soorten voor bij de boterham en dan moest je ons middageten eens gezien hebben. Indertijd mocht de voeding van een Piot 8.5 Bef. per kop en per dag kosten...........voor een Para-Commando was dat 21 Bef.  :d_clap_20: :d_clap_20: :d_clap_20:


Jullie commandant was een kennis van onze Micmac zeker ? :denken:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

Flurk

27 april 2015, 14:31:12 #1304 Laatste wijziging: 27 april 2015, 17:17:25 door Flurk
Citaat van: proske op 26 april 2015, 19:57:23
Citaat van: Flurk op 26 april 2015, 11:18:20
Citaat van: proske op 25 april 2015, 20:43:08
Citaat van: Flurk op 25 april 2015, 20:22:56
Ik was vandaag alleen thuis dus was ik de baas. De baas moet natuurlijk ook eten en wat zou dat dan wel moeten zijn? Schiet er mij nu toch een recept te binnen dat ik de laatste keer gegeten heb ergens in 1960 bij het leger op maneuvers ergens in de buurt van Bouillon.
Dus:
Ge maakt ne  goeie puree met goede boter en echte volle melk, gekruid gelijk ge zelf goesting hebt en .................ge draait daar een klein doosje Corned Beef onder. Doorspoelen met een stevig bier.
Smakelijk............................echt het proberen waard maar geen calorieën tellen hé.  :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20: :a_thumbsup_20:


Bij het leger goede boter en echte volle melk ??? ........die corned beaf .....tot daar toe  :oops:
Bij de Para-Commando's was dat inderdaad zo. Zelfs 3 soorten voor bij de boterham en dan moest je ons middageten eens gezien hebben. Indertijd mocht de voeding van een Piot 8.5 Bef. per kop en per dag kosten...........voor een Para-Commando was dat 21 Bef.  :d_clap_20: :d_clap_20: :d_clap_20:


Jullie commandant was een kennis van onze Micmac zeker ? :denken:
Dat zit er dik in want naar ik vermoed is hij ook Para-Commando geweest is. Ik weet wel niet of hij een rode of groene muts had, dat zal hij ons wel vertellen.
PS. Ik had een groene.