Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mathieu

Fortuin is toch al lang gemaakt, waarom je dan nog kopzorgen maken.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

jerryke

vandaag vispannetje met puree

proske

Citaat van: jerryke op 13 maart 2015, 10:02:08
vandaag vispannetje met puree

Ah ja , t' is vrijdag EN vasten ......niet teveel eten hè
:pan_kloppen:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

xofie

Citaat van: Mathieu op 13 maart 2015, 01:45:29
Fortuin is toch al lang gemaakt, waarom je dan nog kopzorgen maken.

ik wil dat gewoon voor mezelf

xofie

kipfilet met prinsessenboontjes en dat eten we dan zonder aardappelen
250 gr kipfilet en 250 gr boontjes

jerryke

Citaat van: proske op 13 maart 2015, 13:01:14
Citaat van: jerryke op 13 maart 2015, 10:02:08
vandaag vispannetje met puree

Ah ja , t' is vrijdag EN vasten ......niet teveel eten hè
:pan_kloppen:

jaja en het is toch vis, dus vasten we al....vroeger mocht ge vis eten op vrijdag in de vasten

Mathieu

Zelf gevangen forel op het menu hier, met veel groeten en gebakken petatjes.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

xofie

Citaat van: Mathieu op 13 maart 2015, 14:10:16
Zelf gevangen forel op het menu hier, met veel groeten en gebakken petatjes.

:4_1_72: :4_1_72: :4_1_72:

proske

Citaat van: Mathieu op 13 maart 2015, 14:10:16
Zelf gevangen forel op het menu hier, met veel groeten en gebakken petatjes.


Van mij ook de beste groenten Thieuke  :Tip-Hat:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

xofie

morgen eten we gebraden kip van op de markt

Mathieu

Citaat van: xofie op 13 maart 2015, 15:41:12
Citaat van: Mathieu op 13 maart 2015, 14:10:16
Zelf gevangen forel op het menu hier, met veel groeten en gebakken petatjes.

:4_1_72: :4_1_72: :4_1_72:

Lacht maar, gelijk hoe het geschreven wordt het heeft lekker gesmaakt.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

jerryke

enkele tips:


bakken met vervangers

Een ei te weinig, geen zelfrijzende bloem meer in huis... Sommige bakingrediënten kun je vervangen door iets anders. Wat en hoe, dat lees je hier!


Help! Geen zelfrijzende bloem meer in huis...

Geen probleem: meng 500 g patisseriebloem met 1 zakje bakpoeder en doe alles door een zeef. Klaar!

Help! Een ei te weinig...

Kijk eens in je fruitmand of er nog een banaan ligt. 1 ei kun je vervangen door 1/2 geplette banaan, of door 3 eetlepels appelmoes. Opgelet, in biscuit werkt dit niet, omdat het ei daar je beslag moet doen rijzen.

Help! Net niet genoeg boter in huis...

Vervang de boter door eenzelfde volume appelmoes. Werkt perfect in cakes. Ook magere plattekaas, Griekse yoghurt of olijfolie kun je gebruiken - vervang dan de helft van de boter door een van deze producten. Opgelet, dit werkt in cake- of wafelbeslag, maar niet in een deeg dat je moet uitrollen zoals voor taart of koekjes.

Help! De verse gist is op...

Het is handig altijd wat droge gist in huis te hebben. 7 g gedroogde gist heeft dezelfde rijskracht als 21 g verse gist (een half blokje). Is de gedroogde gist al oud, dan heb je misschien iets meer nodig, dat is even uitproberen.

bron: libelle








jerryke

straks porei gestoofd met een kortelet en aardappelen, voor het dessert ligt al bladerdeeg uit om appelflappen te maken

xofie

Pffffffff wij gaan eten bij een Belg waar iedereen zo op stoeft hier.
blijkt een chef te zijn, nou ja ..............
gerookte zalm met rode biet, gaat volgens mij niet samen
dan stoofpotje van hertekalft, nou ja net lederen lappen
veel chichi en voor de rest niet veel soeps, alleen de rekening
is op zijn spaans 10.50 voor het menu
ze zullen ons daar nog niet te rap terug zien

jerryke

deze middag was het paprikasoep met een boke ..... nu staat de kip in de oven, heb er maar de aardappeltjes bijgezet, een slaatje gemaakt met de groentjes wat nog in de frigo stonden tomaat/komkommer/witloof/ui met wat peper en bieslook op en wat mayonese en voor straks een bananensplit  ;D