Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

xofie

Citaat van: proske op 15 februari 2015, 22:35:36
Citaat van: Mathieu op 15 februari 2015, 20:01:39
Maar dan ook alleen voor te boetseren en niet om aan te proeven hé.

En als dat nu eens een schoon madam is ? Ook niet efkes aan likken ? :denken:

uitleg aan proske vragen

Mathieu

En waarom aan Proske, kan die goed likken misschien?????
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

proske


  Vandaag Jeroen Zout nog eens bezig gezien . Hoe dat die een biefstuk naar de kl... kan helpen is fenomenaal . :4_9_8:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

Mathieu

Het is niet elkeengegeven om die te bakken zoals het hoort. En dan heeft elkeen nog zijn voorkeur, bij mij moet het bloed er liefst nog uitlopen bij het snijden. Dat heeft een speciale naam maar die schiet me nu niet te binnen.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

Koter

Citaat van: Mathieu op 26 februari 2015, 00:21:03
Het is niet elkeengegeven om die te bakken zoals het hoort. En dan heeft elkeen nog zijn voorkeur, bij mij moet het bloed er liefst nog uitlopen bij het snijden. Dat heeft een speciale naam maar die schiet me nu niet te binnen.

Bleu
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

barabas

Citaat van: Koter op 26 februari 2015, 00:21:47
Citaat van: Mathieu op 26 februari 2015, 00:21:03
Het is niet elkeengegeven om die te bakken zoals het hoort. En dan heeft elkeen nog zijn voorkeur, bij mij moet het bloed er liefst nog uitlopen bij het snijden. Dat heeft een speciale naam maar die schiet me nu niet te binnen.

Bleu

Voor mij ook "bleu", een echte Chef noemt dat "Bleu Chaud"

jerryke

Citaat van: Mathieu op 26 februari 2015, 00:21:03
Het is niet elkeengegeven om die te bakken zoals het hoort. En dan heeft elkeen nog zijn voorkeur, bij mij moet het bloed er liefst nog uitlopen bij het snijden. Dat heeft een speciale naam maar die schiet me nu niet te binnen.

hier ook Mathieu en liefst zo weinig mogelijk zout

barabas

26 februari 2015, 09:46:12 #1117 Laatste wijziging: 26 februari 2015, 09:51:05 door barabas
Sorry Pros maar "naar de kl... helpen" vond ik dat niet.

Zout is een kwestie van smaak bovendien is dat "ongezond" véél overroepen aldus de specialisten, ik kan het weten: ik zit hier met 2 nier patiënten waarvan er 1 al 28 jaar geleden een transplantatie heeft gekregen.

Zoals steeds: niet overdrijven is de boodschap.

Suiker: das pas gevaarlijk omdat je al snel teveel binnenkrijgt zonder dat je het weet:

http://www.standaard.be/suikertest

Ik zat ruim onder de limiet.

jerryke

Citaat van: barabas op 26 februari 2015, 09:46:12
Sorry Pros maar "naar de kl... helpen" vond ik dat niet.

Zout is een kwestie van smaak bovendien is dat "ongezond" véél overroepen aldus de specialisten, ik kan het weten: ik zit hier met 2 nier patiënten waarvan er 1 al 28 jaar geleden een transplantatie heeft gekregen.

Zoals steeds: niet overdrijven is de boodschap.

Suiker: das pas gevaarlijk omdat je al snel teveel binnenkrijgt zonder dat je het weet:

http://www.standaard.be/suikertest

Ik zat ruim onder de limiet.

U eet het equivalent van 6 klontjes suiker per dag

U overdrijft niet met suiker, uw dagelijks verbruik ligt binnen aanvaardbare grenzen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) legt de bovengrens voor een gemiddelde vrouw op 10 klontjes. Maar wees gewaarschuwd: op basis van nieuw onderzoek overweegt de WHO om het maximum te verlagen naar 5 klontjes, en daar zit u momenteel boven.

xofie

Citaat van: barabas op 26 februari 2015, 09:18:05
Citaat van: Koter op 26 februari 2015, 00:21:47
Citaat van: Mathieu op 26 februari 2015, 00:21:03
Het is niet elkeengegeven om die te bakken zoals het hoort. En dan heeft elkeen nog zijn voorkeur, bij mij moet het bloed er liefst nog uitlopen bij het snijden. Dat heeft een speciale naam maar die schiet me nu niet te binnen.

Bleu

Voor mij ook "bleu", een echte Chef noemt dat "Bleu Chaud"

die Bleu Chaud wil zeggen dat de steak ook vanbinnen warm moet zijn, ik heb eens een chef weten foeteren op zijn personeel dat ze geen steak "Bleu Chaud" op tafel konden brengen

proske


  Het eerste wat mijn leraar zei , was , doe nooit zout op ongebakken vlees .  Het haalt je sap (vocht ) eruit . Zijn manier was , peper één kant licht in , schroei het vlees dicht en zout daarna .

Tweede punt dat ik nooit gehoord heb van mijn bompa , zout en peper op je sla . Zout om dezelfde reden als hierboven en peper ?

Mijn grootouders hadden een restaurant . IETS heb ik dus wel van hen geleerd .    :Tip-Hat:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

Mathieu

Natuurlijk de algemene regel is en blijft steeds : niet overdrijven en doe het met mate.

Heb hier in de familie een kankerpatiënt die na bestralingen de raad van de specialist mee kreeg om minstens gedurende 6 maanden " gezouten " soep te eten. heeft dat nu te maken gehad met de bestralingen of niet, daar kan ik dus geen antwoord op geven.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

jerryke

Citaat van: xofie op 26 februari 2015, 14:05:26
Citaat van: barabas op 26 februari 2015, 09:18:05
Citaat van: Koter op 26 februari 2015, 00:21:47
Citaat van: Mathieu op 26 februari 2015, 00:21:03
Het is niet elkeengegeven om die te bakken zoals het hoort. En dan heeft elkeen nog zijn voorkeur, bij mij moet het bloed er liefst nog uitlopen bij het snijden. Dat heeft een speciale naam maar die schiet me nu niet te binnen.

Bleu

Voor mij ook "bleu", een echte Chef noemt dat "Bleu Chaud"

die Bleu Chaud wil zeggen dat de steak ook vanbinnen warm moet zijn, ik heb eens een chef weten foeteren op zijn personeel dat ze geen steak "Bleu Chaud" op tafel konden brengen

een steak moet al op kamertemperatuur zijn voor je hem bakt

Citaat van: proske op 26 februari 2015, 14:23:08

  Het eerste wat mijn leraar zei , was , doe nooit zout op ongebakken vlees .  Het haalt je sap (vocht ) eruit . Zijn manier was , peper één kant licht in , schroei het vlees dicht en zout daarna .

Tweede punt dat ik nooit gehoord heb van mijn bompa , zout en peper op je sla . Zout om dezelfde reden als hierboven en peper ?

Mijn grootouders hadden een restaurant . IETS heb ik dus wel van hen geleerd .    :Tip-Hat:

neen op gewone sla zeker niet, wel als ik tomatensla of witloofsalade maak dan doe ik daar een klein beetje zout op en wat peper

proske

Citaat van: jerryke op 26 februari 2015, 15:27:38
Citaat van: xofie op 26 februari 2015, 14:05:26
Citaat van: barabas op 26 februari 2015, 09:18:05
Citaat van: Koter op 26 februari 2015, 00:21:47
Citaat van: Mathieu op 26 februari 2015, 00:21:03
Het is niet elkeengegeven om die te bakken zoals het hoort. En dan heeft elkeen nog zijn voorkeur, bij mij moet het bloed er liefst nog uitlopen bij het snijden. Dat heeft een speciale naam maar die schiet me nu niet te binnen.

Bleu

Voor mij ook "bleu", een echte Chef noemt dat "Bleu Chaud"

die Bleu Chaud wil zeggen dat de steak ook vanbinnen warm moet zijn, ik heb eens een chef weten foeteren op zijn personeel dat ze geen steak "Bleu Chaud" op tafel konden brengen

een steak moet al op kamertemperatuur zijn voor je hem bakt

Citaat van: proske op 26 februari 2015, 14:23:08

  Het eerste wat mijn leraar zei , was , doe nooit zout op ongebakken vlees .  Het haalt je sap (vocht ) eruit . Zijn manier was , peper één kant licht in , schroei het vlees dicht en zout daarna .

Tweede punt dat ik nooit gehoord heb van mijn bompa , zout en peper op je sla . Zout om dezelfde reden als hierboven en peper ?

Mijn grootouders hadden een restaurant . IETS heb ik dus wel van hen geleerd .    :Tip-Hat:

neen op gewone sla zeker niet, wel als ik tomatensla of witloofsalade maak dan doe ik daar een klein beetje zout op en wat peper

Toch niet op kropsla hé ,Jerryke , zoals Meeus doet . :smil414ae0fb30e96:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

xofie

Citaat van: proske op 26 februari 2015, 14:23:08

  Het eerste wat mijn leraar zei , was , doe nooit zout op ongebakken vlees .  Het haalt je sap (vocht ) eruit . Zijn manier was , peper één kant licht in , schroei het vlees dicht en zout daarna .

Tweede punt dat ik nooit gehoord heb van mijn bompa , zout en peper op je sla . Zout om dezelfde reden als hierboven en peper ?

Mijn grootouders hadden een restaurant . IETS heb ik dus wel van hen geleerd .    :Tip-Hat:

jaja als je zout op sla doet en je mengt er mayonaise onder dan heb je na een half uur een brei