Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Koter

Citroen geeft een chemische reactie met suiker waardoor die indikt.
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

proske

Citaat van: Koter op 15 november 2014, 23:38:19
Citroen geeft een chemische reactie met suiker waardoor die indikt.


Aha , dan zat ik er toch niet  zoooooooooover neffe hè ? :Big-Kiss:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

barabas

Citaat van: proske op 16 november 2014, 00:14:50
Citaat van: Koter op 15 november 2014, 23:38:19
Citroen geeft een chemische reactie met suiker waardoor die indikt.


Aha , dan zat ik er toch niet  zoooooooooover neffe hè ? :Big-Kiss:

Alleen zit Koter er naast, het is inderdaad een chemische reactie maar niet om in te dikken maar om te zorgen dat de suiker niet uitkristalliseerd.

Inverteren noemt men dat, Invertsuiker is een suikeroplossing (van 70%!) op die manier gemaakt en handig voor bakkers en voedingsbedrijven daar men dat de suiker niet moet oplossen.

jerryke

Citaat van: barabas op 16 november 2014, 12:47:48
Citaat van: proske op 16 november 2014, 00:14:50
Citaat van: Koter op 15 november 2014, 23:38:19
Citroen geeft een chemische reactie met suiker waardoor die indikt.


Aha , dan zat ik er toch niet  zoooooooooover neffe hè ? :Big-Kiss:

Alleen zit Koter er naast, het is inderdaad een chemische reactie maar niet om in te dikken maar om te zorgen dat de suiker niet uitkristalliseerd.

Inverteren noemt men dat, Invertsuiker is een suikeroplossing (van 70%!) op die manier gemaakt en handig voor bakkers en voedingsbedrijven daar men dat de suiker niet moet oplossen.

alweer iets bijgeleerd  :a_thumbsup_20:

xofie

heb net een lekker soepje gemaakt

1 bos  soepselder
1 stoofprei
1 ui
500 gr pompoen
250 gr linzen
800 gr varkensgebraad (dat gebruik ik dan om het vlees in mosterdsaus te doen)
2 liter water
peper en twee laurierblaadjes
6 kippenbouillons

30 minuten in prespot, vlees eruithalen en mixen

proske

Citaat van: xofie op 29 november 2014, 17:04:37
heb net een lekker soepje gemaakt

1 bos  soepselder
1 stoofprei
1 ui
500 gr pompoen
250 gr linzen
800 gr varkensgebraad (dat gebruik ik dan om het vlees in mosterdsaus te doen)
2 liter water
peper en twee laurierblaadjes
6 kippenbouillons

30 minuten in prespot, vlees eruithalen en mixen

Maak jij niet eerst een bouillon ???
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

xofie

ik heb dat allemaal samen in de prespot gedaan, vlees en groenten

vorige week hadden we een gebraden kip, toen heb ik alle beenderen bijgehouden om daar bouillon van te trekken

xofie

net een lekker vispannetje klaargemaakt, normaal serveren met rijst of puree, ik ga er gewoon gekookte aardappeltjes bijgeven, ik vind het zo'n zonde van de saus die anders overblijft

jerryke

Citaat van: xofie op 20 december 2014, 16:23:39
net een lekker vispannetje klaargemaakt, normaal serveren met rijst of puree, ik ga er gewoon gekookte aardappeltjes bijgeven, ik vind het zo'n zonde van de saus die anders overblijft

Ik doe daar soms frietjes bij en dan de saus over de frietjes, ofwel stokbrood  :Tasty:

xofie

Citaat van: jerryke op 20 december 2014, 16:35:04
Citaat van: xofie op 20 december 2014, 16:23:39
net een lekker vispannetje klaargemaakt, normaal serveren met rijst of puree, ik ga er gewoon gekookte aardappeltjes bijgeven, ik vind het zo'n zonde van de saus die anders overblijft

Ik doe daar soms frietjes bij en dan de saus over de frietjes, ofwel stokbrood  :Tasty:

ik doe gewoonlijk rijst, maar heb toch maar besloten om aardappelpuree te maken, (is toch wel heel lekker)  is wel een caloriebom, volgende week dan een beetje minder, om te compenseren

xofie

20 december 2014, 20:33:04 #1075 Laatste wijziging: 20 december 2014, 20:39:39 door xofie
den Danny vond het vispannetje overheerlijk en dat is toch wel een kompliment want normaal vind hij vis niet lekker

ik heb ook een ander recept gevolgd dan normaal............

jerryke

Citaat van: xofie op 20 december 2014, 20:33:04
den Danny vond het vispannetje overheerlijk en dat is toch wel een kompliment want normaal vind hij vis niet lekker

ik heb ook een ander recept gevolgd dan normaal............
en hoe heb je het klaargemaakt ?

xofie

20 december 2014, 21:40:05 #1077 Laatste wijziging: 20 december 2014, 21:52:10 door xofie
hier mijn recept


Ingrediënten voor  personen
2 pakken zalmfilet (diepvries) lidl
1 pak merluza rondjes van mercadonna (kabeljauw of witvis)
2 Pakken tijgergarnalen van mercadonna

1  liter visfumet is water met twee visbouillonblokjes
75 g boter (bakboter)
4 eetlepels met torrentje bloem voor 4 personen
1 dl wijn (wit/droog)   is 100 mll of één vierde waterglas
4 dl room zijn 2 pakjes voor 4 personen
125 g champignons facultatief (niet gedaan
 kaas (2 pakjes is 200 gr parmezaanze kaas )
peper
zout (geen zout toegevoegd want visbouillon is zout genoeg en hier in spanje zelfs een beetje pikant)
en vier lookteentjes

De visblokjes pocheren in de visfumet tot ze halfgaar zijn. De vis uit het kookvocht halen. dit wil zeggen niet in kokende vloeistof voor 4 personen 1 liter water en 2 visbouillon, , vis in vispannetjes leggen, garnalen gaan er rauw in
De boter smelten en er de bloem doorroeren tot een blonde roux. De ingekookte fumet over de warme roux gieten en mengen
IK  gebruik nog gewone melk om meer hoeveelheid te krijgen
Room toevoegen
Dan de gemalen kaas toevoegen ik heb 200 gr parmezaanse kaas gebruikt voor 4 personen
De visblokjes in een vuurvast schoteltje schikken en overgieten met de saus. Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in een voorverwarmde oven op 180  graden gedurende een half uur, nadat ze op voorhand  klaargemaakt waren en al koud waren;  
Dan gemalen kaas overstrooien
Dan even onder de grill om een mooi korstje te krijgen
Serveren met stokbrood of puree, ik heb puree gemaakt, overheerlijk




xofie

seffens eens beginnen aan kaasschotel sé !!!!!!!!!!!! ook lekker makkelijk en ontspannen op een zondag ......

xofie

morgen sla met kipfiletjes,
verdoeme vergeten om soep te maken vandaag, nou ja morgen dan maar