Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Flurk

12 maart 2014, 02:16:34 #675 Laatste wijziging: 12 maart 2014, 13:26:09 door Flurk
Citaat van: Koter op 11 maart 2014, 22:31:09
Citaat van: proske op 11 maart 2014, 22:17:07
Citaat van: jerryke op 10 maart 2014, 19:25:18
Citaat van: Flurk op 10 maart 2014, 18:51:44
Proske laat vragen of hij er nog moet bakken.....................


jep zo een portie mag hij hier langs brengen  ;D


Wel ik beloof plechtig , de eerste maal dat we een reünie hebben , breng ik er mee . :9_2:

Flurk wanneer is de volgende open-deur-dag?
23 en 24 aug. in hofstade  :4_1_201:

jerryke

vandaag videe  ;D

xofie

Citaat van: proske op 11 maart 2014, 22:17:07
Citaat van: jerryke op 10 maart 2014, 19:25:18
Citaat van: Flurk op 10 maart 2014, 18:51:44
Proske laat vragen of hij er nog moet bakken.....................


jep zo een portie mag hij hier langs brengen  ;D


Wel ik beloof plechtig , de eerste maal dat we een reünie hebben , breng ik er mee . :9_2:

en wij dan  ?? ?? ??  :triest: :triest: :triest:

xofie

Citaat van: jerryke op 12 maart 2014, 13:02:01
vandaag videe  ;D

wij zijn gaan eten in petra's lunchroom
een simpele loempia met frietjes en sla voor 3.95 euro

vanavond boterhammekes

Flurk

12 maart 2014, 20:16:30 #679 Laatste wijziging: 12 maart 2014, 21:56:47 door Flurk
Citaat van: proske op 11 maart 2014, 22:17:07
Citaat van: jerryke op 10 maart 2014, 19:25:18
Citaat van: Flurk op 10 maart 2014, 18:51:44
Proske laat vragen of hij er nog moet bakken.....................


jep zo een portie mag hij hier langs brengen  ;D


Wel ik beloof plechtig , de eerste maal dat we een reünie hebben , breng ik er mee . :9_2:
Ik heb tot vandaag nooit geweten dat worstenbroodjes zoooooooooooooooo lekker konden zijn.... :bravo: :bravo: :bravo: Proske.

xofie

Citaat van: Flurk op 12 maart 2014, 20:16:30
Citaat van: proske op 11 maart 2014, 22:17:07
Citaat van: jerryke op 10 maart 2014, 19:25:18
Citaat van: Flurk op 10 maart 2014, 18:51:44
Proske laat vragen of hij er nog moet bakken.....................


jep zo een portie mag hij hier langs brengen  ;D


Wel ik beloof plechtig , de eerste maal dat we een reünie hebben , breng ik er mee . :9_2:
Ik heb tot vandaag nooit geweten dat worstenbroodjes zoooooooooooooooo lekker konden zijn.... :bravo: :bravo: :bravo: Proske.

hoezo, privé bezoek gehad ??

xofie

geen boterhammekes vanvond,
wijntje gaan drinken , enfin drie met tapa bij en genoeg gegeten
en vermits ze hier in spanje niet gewoon zijn om service te krijgen en
wij dat altijd geven, worden we supergoed bedient wat de tapa's betreft
steeds een dubbele portie ..........

jerryke

dit was het voor vandaag...asperges, beenhamgebraad, appelmoes en kroketjes


proske


Verleden week ook voor de eerste maal dit jaar asperges gegeten . De pellen klein snijden . Bouillon trekken en daar van soep maken . Bij mij  de asperges koken , aardappels , botersaus , eieren licht gekookt ( lopende dooier) bestrooien met peterselie en opdienen . Simpel toch ? :9_2:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

proske

Citaat van: jerryke op 16 maart 2014, 21:52:23
dit was het voor vandaag...asperges, beenhamgebraad, appelmoes en kroketjes




Wat niet wil zeggen , dat dit er ook heel lekker uitziet .  :Tip-Hat:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

jerryke

Citaat van: proske op 20 maart 2014, 23:18:58

Verleden week ook voor de eerste maal dit jaar asperges gegeten . De pellen klein snijden . Bouillon trekken en daar van soep maken . Bij mij  de asperges koken , aardappels , botersaus , eieren licht gekookt ( lopende dooier) bestrooien met peterselie en opdienen . Simpel toch ? :9_2:

die botersaus vind ik ook lekker, maar helaas mag ik die niet eten  :Doh3:

xofie

Citaat van: proske op 20 maart 2014, 23:18:58

Verleden week ook voor de eerste maal dit jaar asperges gegeten . De pellen klein snijden . Bouillon trekken en daar van soep maken . Bij mij  de asperges koken , aardappels , botersaus , eieren licht gekookt ( lopende dooier) bestrooien met peterselie en opdienen . Simpel toch ? :9_2:

licht gekookt heb ik nog niet geprobeerd, ik kook ze altijd hard en dan slorpen die een heleboel boter op
een echte caloriebom dan

xofie

Ik heb vandaag een heel fijn soepje klaargemaakt, kan je opdienen als feestsoep, erg lekker
ik wou champignonsoep maken en op de markt stonden de brocolli's 3 voor 1 euro en Danny zei
waarom probeer je de twee eens niet te mixen.
heb ik gedaan dus, resultaat piccobello
750 gr champignons en 3 kleine brocolli's
champignons gestoofd, dan er 2 liter kippenbouillon aan toegevoegd
en de brocolli, moet ongeveer 10 minuten koken zodat de brocolli helemaal gaar is
daarna gewoon mixen en klaar, echt overheerlijk...............
probeer maar eens uit, ben benieuwd naar de kommentaar

jerryke

Citaat van: xofie op 22 maart 2014, 21:12:39
Ik heb vandaag een heel fijn soepje klaargemaakt, kan je opdienen als feestsoep, erg lekker
ik wou champignonsoep maken en op de markt stonden de brocolli's 3 voor 1 euro en Danny zei
waarom probeer je de twee eens niet te mixen.
heb ik gedaan dus, resultaat piccobello
750 gr champignons en 3 kleine brocolli's
champignons gestoofd, dan er 2 liter kippenbouillon aan toegevoegd
en de brocolli, moet ongeveer 10 minuten koken zodat de brocolli helemaal gaar is
daarna gewoon mixen en klaar, echt overheerlijk...............
probeer maar eens uit, ben benieuwd naar de kommentaar

en daar nog een paar lepels mascarpone in  :Tasty:

xofie

Citaat van: jerryke op 22 maart 2014, 21:37:20
Citaat van: xofie op 22 maart 2014, 21:12:39
Ik heb vandaag een heel fijn soepje klaargemaakt, kan je opdienen als feestsoep, erg lekker
ik wou champignonsoep maken en op de markt stonden de brocolli's 3 voor 1 euro en Danny zei
waarom probeer je de twee eens niet te mixen.
heb ik gedaan dus, resultaat piccobello
750 gr champignons en 3 kleine brocolli's
champignons gestoofd, dan er 2 liter kippenbouillon aan toegevoegd
en de brocolli, moet ongeveer 10 minuten koken zodat de brocolli helemaal gaar is
daarna gewoon mixen en klaar, echt overheerlijk...............
probeer maar eens uit, ben benieuwd naar de kommentaar

en daar nog een paar lepels mascarpone in  :Tasty:

wel ja ik heb er geen room aan toegevoegd omdat dat toch een beetje neuteraliseerd, en die mascarpone ook
had je die combinatie al klaargemaakt ??  ?? ??