Kookhoekje

Gestart door Beastje, 19 oktober 2011, 17:06:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

proske

Citaat van: xofie op 27 januari 2014, 17:42:08
vanavond selderbollen

selder met tomaat en gehaktballen


WAT zijn selderbollen  :denken:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

xofie

Citaat van: proske op 27 januari 2014, 21:54:03
Citaat van: xofie op 27 januari 2014, 17:42:08
vanavond selderbollen

selder met tomaat en gehaktballen


WAT zijn selderbollen  :denken:

brilleke poetsen het staat eronder he :10_1_20:

proske

Citaat van: xofie op 27 januari 2014, 22:10:39
Citaat van: proske op 27 januari 2014, 21:54:03
Citaat van: xofie op 27 januari 2014, 17:42:08
vanavond selderbollen

selder met tomaat en gehaktballen


WAT zijn selderbollen  :denken:

brilleke poetsen het staat eronder he :10_1_20:


Sorry , ik heb nog nooit selderbollen gezien
:4_1_72:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

xofie

vandaag kip klaargemaakt
met champions in currysaus
was geweldig lekker
was inspiratie van de dag

Mathieu

Wij zijn hier onze diepvriezer aan het leeg maken : t.t.z. iedere dag andere restjes die ontdooit en opgewarmd worden, om dan lekker op gegeten te worden.
Gisteren is verleden, vandaag een gunst en morgen een misterie.

jerryke

Citaat van: Mathieu op 30 januari 2014, 15:24:45
Wij zijn hier onze diepvriezer aan het leeg maken : t.t.z. iedere dag andere restjes die ontdooit en opgewarmd worden, om dan lekker op gegeten te worden.

dat doe ik hier op woensdag of zaterdag als er restjes zijn

proske


Er is geen vrouwke , nog zo arm of ze maakt vandaag haar panneke warm .  :a_thumbsup_20:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

proske

Citaat van: proske op  2 februari 2014, 23:52:55

Er is geen vrouwke , nog zo arm of ze maakt vandaag haar panneke warm .  :a_thumbsup_20:


Raar dat ik hier geen reactie op krijg .? ???
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

Koter

Citaat van: proske op  3 februari 2014, 22:16:29
Citaat van: proske op  2 februari 2014, 23:52:55

Er is geen vrouwke , nog zo arm of ze maakt vandaag haar panneke warm .  :a_thumbsup_20:


Raar dat ik hier geen reactie op krijg .? ???

Het is me eigenlijk ontgaan. Was dat een speciale dag misschien?
Volgens vrouwen: Mannen willen altijd maar èèn ding........
Volgens mannen:   Vrouwen willen altijd alles....

proske

Citaat van: Koter op  3 februari 2014, 22:37:09
Citaat van: proske op  3 februari 2014, 22:16:29
Citaat van: proske op  2 februari 2014, 23:52:55

Er is geen vrouwke , nog zo arm of ze maakt vandaag haar panneke warm .  :a_thumbsup_20:


Raar dat ik hier geen reactie op krijg .? ???

Het is me eigenlijk ontgaan. Was dat een speciale dag misschien?



Het was lichtmis , gisteren . Traditioneel de dag dat men pannenkoeken eet . Of is dat gebruik alleen in het Antwerpse gekend ?
Een toemaatje :
Een gezegde uit de regio Rillaar - Scherpenheuvel : Met lichtmis zijn de dagen met een haneschreeuw gelengd . :bye_smiley:
De mening van een moslim......?  Godsdienstvrijheid .
De mening van een Vlaming ......? Racisme .

xofie

ik maak vandaag romanesco met worst

jerryke

hier vandaag prei gestoof met beenhammetje en aardappelen, ik heb vandaag ook peertjes gestoofd  :Tasty: en voor dessert is er gemengd fruit

Micmac

De mannetjes van bosfazanten kan je met de hand pakken, je hoeft hem niet neer te schieten, men heeft overal in Limburg fazanten uitgezet voor de jacht die echter tammer zijn dan tam, maar wel lekker om klaar te maken.

Fazant, gebraden met spek
6 dl wildfonds
zwarte peper en zout

BEREIDING
Warm de oven voor op 200°C.
Was de fazant en dep hem met keukenpapier goed droog.
Wrijf de fazant in met de gesmolten boter en kruid hem royaal met peper en zout.
Bedek de fazant met de sneetjes spek.
Pak de fazant daarna in met aluminiumfolie, leg hem op een rooster in een braadslede en giet er 4 dl bouillon onder bij.
Plaats de braadslede in de voor verwarmde oven en laat de fazant gedurende ongeveer 40-45 minuten garen.
Verwijder voor de laatste 10 minuten het aluminiumfolie, alsook het spek.
Bak de fazant onder regelmatig overgieten met het braadvet af, zodat hij mooi bruin ziet.
Snijd intussen de sneetjes ontbijt-spek in reepjes.
Haal de fazant uit de oven en plaats hem op een voor verwarmde schotel.
Verdeel de reepjes spek rondom de fazant en serveer direct.
Dit samen met kroketjes en groene boontjes

jerryke

Citaat van: Micmac op  4 februari 2014, 22:42:29
De mannetjes van bosfazanten kan je met de hand pakken, je hoeft hem niet neer te schieten, men heeft overal in Limburg fazanten uitgezet voor de jacht die echter tammer zijn dan tam, maar wel lekker om klaar te maken.

Fazant, gebraden met spek

1 jonge schoongemaakte fazant
8 sneetjes ontbijtspek
30 gr gesmolten boter

6 dl wildfonds
zwarte peper en zout

BEREIDING
Warm de oven voor op 200°C.
Was de fazant en dep hem met keukenpapier goed droog.
Wrijf de fazant in met de gesmolten boter en kruid hem royaal met peper en zout.
Bedek de fazant met de sneetjes spek.
Pak de fazant daarna in met aluminiumfolie, leg hem op een rooster in een braadslede en giet er 4 dl bouillon onder bij.
Plaats de braadslede in de voor verwarmde oven en laat de fazant gedurende ongeveer 40-45 minuten garen.
Verwijder voor de laatste 10 minuten het aluminiumfolie, alsook het spek.
Bak de fazant onder regelmatig overgieten met het braadvet af, zodat hij mooi bruin ziet.
Snijd intussen de sneetjes ontbijt-spek in reepjes.
Haal de fazant uit de oven en plaats hem op een voor verwarmde schotel.
Verdeel de reepjes spek rondom de fazant en serveer direct.
Dit samen met kroketjes en groene boontjes


dat waart ge nog vergeten erbij te zetten

Micmac

En zo is het geworden,
Bos-fazant
Ingrediënten 4 personen,
1 bos fazant, schoongemaakt of 2 bos-fazanten bij grote honger.
een beetje plantaardige olie of gesmolten boter
vers gemalen zwarte peper en zout
8 plakjes doorregen of mager ongerookt spek
6 dl. wildfonds
Om af te maken,
4 plakjes ontbijtspek, zonder zwoerd, in drie geneden